Livios: Bouwen aan morgen


Deacon Frost

  Lid sinds 16/06/2015

 • Andere particulier
 • Lid sinds 16/06/2015
 • 2 vragen gesteld
 • 11 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


Deacon Frost
 • Andere particulier | Woont in
Privébericht

Geschiedenis


Gasleiding te groot gasdruk verval

Reactie van Laforce Erwin

Zoals je schrijft dat er een stijging van 2 meter is. 2 meter waterhoogte is meer dan de gasdruk en dus wel een mogelijke oorzaak zelfs als het niet vriest.

Gasleiding te groot gasdruk verval

Reactie van Alaerts guido

?? !!!!Afsluiten en een gerechtelijke procedure starten dit is compleet tegen de regels deze installateur moet de norm volgen NBN D 51001 /3, deze installatie regels zijn bindend en moeten worden gevolgd.   Bij komend bekijken of een 30 Kw wel nodig is lijkt mij vrij veel doorgaans licht een vermogen rond de 24 Kw 

De installateur aanschrijven en hem de kans geven de herstelling uit te voeren en laten keuren door een keuring organisatie die U kiest en niet de installateur.  BV. AIB vincotte of buro Verbruge enzv.

En dwangsom per dag dat U zonder gas zit. 

Als er door de krimp op de buis de koppeling lost dan komt er op korte tijd een massa gas in uw huis met mogelijke gevolgen.

als de installateur Cerga  Gecertificeerde is dit melden aan Cerga 078.155.125

Guido Alaerts

Ps graag fotos plaatsen aub

Gasleiding te groot gasdruk verval

Reactie van Hugo C.

Buiten de daling naar 60cm diepte aan de teler, en een stijging naar de ketel (+/- 2m, van die 60cm onder grond naar 1,5m op gelijkvloers) is het allemaal horizontaal gelegd. Ik weet niet of er een ontspanner aanwezig is, als die niet standaard geplaatst wordt dan zal deze niet aanwezig zijn.

Vermogen ketel is 30kW.

Gasleiding: 18m Dyka HDPE 32 en 22m PLT OmegaFlex TracePipe ND28

Arm gas 25mbar

Allemaal horizontaal aangelegd? Bij max. Vermogen zou ook de druk thv de gasteller moeten genomen worden. Mogelijks probleem met de ontspanner naar 25mbar (indien aanwezig).

Gelet op de problemen die je al hebt gehad rond de gasteller zou ik ook de gasdruk meten op de vertrekkende leiding aan de teller vooraleer je leidingen begint te vervangen. Met enige handigheid kan je altijd  een transparant darmpje gevuld met  50cm water in U-vorm geplooid aansluiten op de gasleiding. Het niveauverschil in cm tussen beide  wateropppervlakken in de U geeft  u  met voldoende nauwkeurigheid de gasdruk in mbar.

Gasleiding te groot gasdruk verval

Reactie van Nick 61

Oja iets wat ik vergeten ben om te vermelden de aansluiting van de pe buis op de plt buis is ook niet wettelijk op de pe buis zou een metalen buis moeten die tot binnen boven de grond moet uitkomen en daar moet dan de plt buis op aangesloten worden omdat de plt koppeling ten alle tijde zichtbaar en toegankelijk moet zijn, dus zoals het nu is ingegraven op de foto  mag niet

Verder zal er ook nog een sectiekraan moeten komen waar de leiding in het gebouw binnen komt omdat de ketel verder dan 3 meter van de binnenkomende leiding staat. Een electronisekoppeling dient er ook nog bij gemonteerd te worden voor een volledige galvanische scheiding te bekomen alsook een equipotetiaalverbinding

Elektriciteit niet conform - kost herstellen inbreuken

Hallo,

Voordat we een bepaalde woning gaan kopen, willen we kunnen inschatten wat de resultaten van de elektrische keuring, die niet conform is, precies inhouden.

Echter we zijn absolute leken op dat vlak. Iemand weet van wat die allemaal in mensentaal willen zeggen, of we ons hiermee aan kleine of grote kosten mogen verwachten?
En of het inbreuken zijn die ‘snel’ kan opgelost worden of zal het gehele gehele huis moeten opgebroken worden om dit inorde te kunnen maken?

Hier de verschillende opmerkingen :

-1.01.: Eéndraadschema van de installatie is te voorzien of te vervolledigen

-1.02.: Situatieschema van de installatie is te voorzien of te vervolledigen

-2.03.: De waarde van de isolatieweerstand van één of meerdere stroombanen is kleiner dan 0.5M, Ohm

-2.04.: Continuïteit van equipoteniale geleiders en/of beschermingsgeleiders is niet gewaarborgd

-3.01.: Aaardelektrode ontbreekt: een aarding is te verwezenlijken overeenkomstig de voorschriften

-3.04.: Aaaringsonderbreker ontbreekt of is moeilij te bereiken

-3.12.: Contactdozen: de aardingspen dient aangesloten te worden op de aarding van de installatie

-4.07.: De genaakbare, naakte delen onder spanning zijn onvoldoende afgeschermd

-4.10.: De aanduiding van de stroomkringen en/of apparatuur, aansluitklemmen enz dient aangebracht of vervolledigd te worden (met voldoende leesbaarheid of bestendigheid)

-4.12.: De doorsnede van de verdeelrails en verbindingen in het bord zijn onvoldoende

-4.13: Invoer geleiders in bord niet conform de regels van goed vakmanschap

-5.01.: Aan het begin van de installatie ontbreekt een verzegelbare algemene differentieelstroominrichting

-6.03.: Kalibreerelementen van de pensmeltveiligheden, penautomaten, diazed zekeringen & automaten ontbreken

-7.12.: Hoogste wandcontactdozen niet gerespecteerd: as der huizen op min 15cm (droog) en/of min 25cm (vochtig lokaal)

-7.15.: Gebruik materiaal in gewone ruimten, waarvan de omhulsels een beschermingsgraad hebben die minstens IP2X (IPXX-B) is. In ruimte toegankelijk voor publiek dient de beschermingsgraad minstens IP4X (IPXX-D) te zijn.

-7.20.: Toestellen zonder bodem moeten bevestigd worden op aangepaste miontageplaten (brandveiligheid t.a.v. opbouw schakelmateriaal)

-8.04.: Elektrische leidingen zijn niet ingevoerd zodat een continue bescherming verzekerd is

-8.09.: Geleiders van het type VOB zijn niet overal in buizen of gesloten goot geplaatst

-8.17: Soepele tweelingskabels (VTLmB). Vlakke kabels met PVC isolatie (LMVVR). Coxaxiale kabels (COAX), telefoonkabels (WT) kabels avn het type H05VVF en H07RN-F zijn verboden en dienen vervangen te worden door kabels van het type XVB.

 Extra inbreuken:

8.9 AAN TELLER

8.17 AAN TELLER

7.20 AAN TELLER

7.15 KELDER

8.4 KELDER

7.12 BUREAU + KEUKEN + VERANDA

Ons lijkt het op het eerste zicht wat veel te zijn en vrezen daarom voor een grote kosten en veel werk (over het gehele huis).

Hopelijk kan iemand ons wat helpen.

Alvast bedankt

groetjes

Elektriciteit niet conform - kost herstellen inbreuken

Reactie van Kris M

Hoe oud is de installatie?  De lijst suggereert alvast redelijk wat werk.  Met 5 tot 10.000€ doet een electricien al heel veel.  Kijk ook naar de rest :  keuken, bedkamer, indeling, isolatie, dak, centrale verwarming, vochtproblemen, ... hier spreek je mogelijks over andere bedragen...  

Als je een volstrekte leek bent betaal dan een architect/aannemer voor een betrouwbaar advies over de te verwachten globale renovatieinvestering (die rekening houdt met je wensen).  Mogelijks ben je beter af met nieuwbous SOD.

Elektriciteit niet conform - kost herstellen inbreuken

Reactie van thv

Beste Deacon,

bel eens met het keuringsorganisme zelf. Zij kunnen je telefonisch al een hoop extra uitleg geven. Ik kan aan de bewoording al zien welk organisme het is, en normaal is daar op het bureau steeds iemand aanwezig die je verder kan helpen.

Elektriciteit niet conform - kost herstellen inbreuken

Reactie van idur

Beste,

Volgens uw lijst lijkt mij dit een oudere installatie waar er niet oordeelkundig aan geknutseld is.Hier is zeker heel wat werk aan om dit elektrisch veilig en in orde te krijgen.Het verdeelbord moet volgens wat ik kan opmaken uit de lijst vervangen worden(kostprijs hangt af van het aantal kringen,reken maar 800€ à 900€ geplaatst).

Mvg. Rudi