Davide

Lid sinds 24/5/2018

  • Verbouwer
  • 12 vragen gesteld
  • 9 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Davide Verbouwer Privébericht

Geschiedenis

Beste, ik heb een verhoogd terras gemetst, binnenkort komt de chape.  Eerst wil ik een aquagoot inbouwen, maar als ik ook een drainagemat wil leggen onder de 2cm dikke keramische tegels, dan komt deze drainagemat tegenaan de aquagoot en kan het water dat uit de mat komt niet weg.  Sommigen raden dan aan om enkel een ontkoppelingsmat te plaatsen onder de grote tegels  (30x120) tot tegen de aquagoot en dan de tegels in te smeren met kristallijm.  Het water zou dan nergens onder de tegel weg kunnen en verdampen in eigen voeg? Is zonder aquagoot werken een optie door bvb de tegel 3cm voorbij de facademuur te laten leggen en daar het water langs in het grasveld te laten lopen? Iemand ervaring?  Terras is 40M2 . Dank voor uw reactie.

Bekijk

Beste, mijn welfsels zijn gelegd en klaar voor de dakbedekking.  Maar de welfsels rusten door een paar milimeter ongelijkheid in de lento's en binnenmuren niet perfect op elke steen.  Hierdoor komt de druk van een welfsel en dak dan terecht op een klein stuk binnenmuur dat een beetje hoger is als de rest. Ik heb hierdoor een beetje bank voor scheuren in die muur. Met wat vul ik de dunne spleetjes tussen de binnensteen en de welfsels op voor het dak erop wordt gelegd, om overal een gelijk draagvlak te creëren.  Het gaat maar over een paar milimeter, niet makkelijk om met iets tussen te geraken.  Dank voor uw reactie.

Bekijk
Aansprakelijkheid bouw terras
1 reactie · · #Bouwen

Een aannemer heeft in 2010 het terras van ons gelijkvloers appartement meermaals opgebroken en heraangelegd om onder het terras onderzoek te kunnen doen naar lekkages in de gemeenschappelijke kelder van het appartementsgebouw.   Nu begint het terras weg te zakken omdat betontegels op zakjes zijn heraangelegd . De stootvoegen liggen door de zakjes dicht onder het terras ipv erboven.Is er hier nog sprake van 10 jarige aansprakelijkheid, ook al is gebouw van 2004 en de terraswerken van 2010? 

Bekijk