daan 44

Lid sinds 23/12/2015

  • Andere particulier
  • 5 vragen gesteld
  • 16 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 1 lid bedankt
daan 44 Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Maaiveldaansluiting HSB
1 reactie · · #Muren

Onze aannemer zou aan onze nieuwbouw-HSB-woning de maaiveld aansluiting verzorgen; dus waterdicht, geen optrekkend vocht. Rondom heeft hij EPS (200?) aangebracht maar ook op de plaatsen van de doorgangen. M.i. moest hier ook een kantplank worden aangebracht. Dit laatste is niet expliciet gevraagd maar wij gingen er van uit dat hij dat wist (of zou moeten weten). Hij bestrijdt dat.

Wie heeft gelijk? (de meerkosten zijn een paar duizend euro)

Bekijk

Wij hebben in onze nieuwbouwwoning o.m. een hout-cv kachel geïnstalleerd. De apparatuur is zo ingesteld dat er een mengventiel op zit die zo is ingesteld dat deze open gaat als de toevoer van kachel naar buffervat 55 gr. is. Gevolg is dat de aanvoer naar het vat nooit meer is dan 65 gr. wordt.  Dat heeft weer tot gevolg dat de opwarming van het vat steeds trager gaat ( wet van de afnemende meeropbrengst). Mijn idee is nu om het mengventiel te vervangen voor een die pas op 70 gr. open gaat zodat de toevoertemperatuur naar het vat ook hoger wordt zodat we minder hoog kunnen stoken en het in huis niet op een sauna gaat gelijken.. De fabrikant zegt nu dat dat niet kan omdat er dan creosootvorming in de kachel zou ontstaan. Ik betwijfel dat ten zeerste omdat de arbeidstemperatuur in de kachel zelf zo n 500 - 800 gr. zou zijn. Kan iemand mij zeggen of het vervangen van het mengventiel naar een hogere openingspunt wel kan en of dat inderdaad schadelijk zou zijn voor de werking van de kachel?

Bekijk
Reactie van daan 44

Dag Nick,

Bedankt (opnieuw) voor je reactie. Jouw oplossing lijkt inderdaad eenvoudig. Er is echter een maar : De installateur was na de montage vergeten de mengkraan open te zetten. Gevolg was dat de toevoertemperatuur opliep naar 125 gr. Dat was dus paniek want de leidingen en koppelingen kunnen tot 110 gr. verdragen. Ik moet mijn installateur maar eens vragen of jouw oplossing tot de mogelijkheden behoort. Het klinkt aannemelijk.

Het vat is totaal 800 l, t.w. de onderste 300 l voor de aanvoer van de zonnecollectoren, 400 l voor de kachel en daar weer boven ca. 100 l voor het onderhouden van de (sanitair)boiler.

Bekijk

Ik bouw een éénlaags woning (225 m2)

Super geïsoleerd:

Rc-waarden : dak 9.0, schil 6,3 , vloer 4,9

U- waarden : glas 0,7, kozijnen 1,1

Ventilatie : WTW (7x Aldes Nano air 50

energie : PV-panelen (4600 Wp)

               Zonneboiler 30 st heatpipes

                CV-houtkachel

                (hygi:ene) buffervat 800 l

Installateur wil Vloerverw.leidingen leggen op 10 cm. Ik op 15 cm. Lijkt me meer dan voldoende

Bekijk
Reactie van daan 44

je hebt inderdaad een probleem door je eigen fouten :

1. betaal nooit   vooraf. Een aannemer die dat niet kan 'voorschieten' (het gaat hier eigenlijk om betrekkelijk kleine bedragen) lijkt niet solvabel en zou daatom geen partij moeten zijn.

2. Mondelinge afspraken hebben, zeker als het erop aankomt, geen enkele waarde. ( te) Goed vertrouwen is in dit soort gevallen eerder een ondeugd dan en deugd (wat het van oorsprong natuurlijk is).

Kortom neem het verlies! Een advokaat maakt de verbouwing alleen maar nog maar duurder terwijl de uitkomst heel onzeker is.

Bekijk

Betr. nieuwbouw. Nederlandse aannemer zegt : Fundering> geisoleerde kanaalplaatvloer (Rc 6)> afvullen>Vloerverwarming aanbrengen >dekvloer 7 cm. > klaar. Duitse aannemer zegt : Zandbed egaliseren > dampwerende folie> iso-bekisting + dikke laag isolatie op zandbed> vloerverwarming op systeemplaten aanbrengen> wapening aanbrengen > betonstorten > vlinderen > klaar. Ondergrond is (stabiel) zand. Wie heeft gelijk voor de beste resultaten Qua draagvermogen en isolatie? Wie kan mij helpen?

Bekijk