Livios: Bouwen aan morgen


charlie33

  Lid sinds 10/05/2012

 • Verbouwer
 • Lid sinds 10/05/2012
 • 6 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


charlie33
 • Verbouwer | Woont in Jurbise
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

zinkwerk renoveren in de winter

2 reacties ·
Al het zinkwerk van ons oude dak dient nodig te worden vervangen. We hadden een bedrijf in de arm genomen om dit te doen maar nu kunnen ze pas over 2 weken beginnen. Er wordt vorst verwacht. Is het raadzaam om het nu nog te doen ? Wat is de minimum temperatuur om kwaliteitswerk te kunnen doen en wat zijn de risico's ? Bvd

zinkwerk renoveren in de winter

2 reacties ·

Reactie van Kris Boussu955

Op deze site van een groothandel in zink kan je lezen dat het wordt afgeraden om zink te verwerken onder 5°C.
Reden: verhoogd risico op scheuren.
Als je het toch wilt doen dan moet je het zink eerst binnen verwerken en solderen, en dan buiten installeren.

hier is de link:
klik op temperatuurinvloed op zink:
http://www.brouwerszink.nl/

succes

zinkwerk renoveren in de winter

2 reacties ·

Reactie van Carl Vandecasteele

bij mij ligt er ook zinken platdak.... Maar dat vervang ik niet, zink is metaal, dus geen goei isoltor en ik ga waar nu de zinklaag ligt eerst een afdichtingslaag toepassen (dikke bouwfolie, EPDM-rubber, roofing). roofing wordt meeest toegepast. Daarboven komt de drukvaste isolatieplaat (keuze beperkt tussen Rhinox rotswol, hardschuimplten uit Resol of uit PIR of PUR, kurk, foamglas). daarboven komt dan de eindafdichting in roofing of in EPDM als je dubbele levensduur wil (goed aangebrachte EPDM is voor 30 tot 50 jaar).
DUS ALS JE DAK NOG NIET GEDAAN IS STAAN ER NOG ANDERE OPTIES OPEN HEE DAN WEER ZINK...

schade aan gyproc na dakwerken

3 reacties ·

Reactie van charlie33

Dank voor uw antwoord. Kan ik dat geval een offerte laten maken door een plafonneerder en dat afhouden van de factuur van het dakwerkbedrijf ?

Bvd

schade aan gyproc na dakwerken

3 reacties ·

Reactie van Mr. Gert DAMIAANS - ARGUS ADVOCATEN

U moet uiteraard wel een akkoord bereiken inzake de omvang van de schade. Ik zou u aanraden foto's te nemen van de schade en deze samen met een offerte tot herstel overmaken aan de aannemer. U moet hierbij wel rekening houden dat de offerte realistisch te noemen is. U kan vervolgens desgevallend - bij voorkeur na bevestiging door de aannemer - dit bedrag in mindering brengen.

Indien er echter discussie zou blijven bestaan omtrent de hoegrootheid of oorzaak van de schade, zal een deskundige dienen aangesteld te worden, dit kan eventueel in onderling overleg.

hout onbehandeld tijdens winter

Over enkele weken krijgen we nieuwe houten dankranden voor ramen en dakgoten. Het is dan te laat/koud om nog een schilder langs te laten komen. Kan het kwaad dat het hout de hele winter onbehandeld blijft (om het dan ergens in de lente pas te laten schilderen) ?

hout onbehandeld tijdens winter

Reactie van Carl Vandecasteele

hangt af welk soort hout gebruikt werd... Het ene is al harder dan het andere. Toch vermoed ik dat overwinteren niet echt problemen zal geven; er zit wellicht niets anders op hee...

sterkte van lamplicht

4 reacties ·

Reactie van RodeRidder

Dag Charlie,

Dat is inderdaad zo. Een 60 Watt lamp geeft naar mijn mening waarschijnlijk iets meer licht (efficienter) dan 2 x 30 Watt maar in gronde genomen is dit lineair en kan je die gewoon optellen.  Het betekent echter ook dat als je effectief 40 Watt lampen gaat gebruiken je zo maar eventjes 480 Watt aan vermogen gebruikt, dat is 8 maal meer !!!. Het is niet alleen de lichtsterkte die zal stijgen.

Groeten H.

sterkte van lamplicht

4 reacties ·

Reactie van charlie33

Met dank voor de reacties. Zullen inderdaad wel wat zwakkere lampen erin doen (en in spaarlamp versie). Is overigins voor een zeer grote plaats maar we zullen zonnebril bij de hand houden.

sterkte van lamplicht

4 reacties ·

Reactie van Vdb

Nu, ik begrijp je probleem hoor. Als bouwer is het heel moeilijk om zelf te voorzien op welke plaats je lichtpunten gaat voorzien, en nog belangrijker: de sterkte van het licht hier bepalen.

Ik weet dat er tegenwoordig vele bedrijven zijn die lichtstudies aanbieden, maar wat met de zelfbouwers?

Voor mij zal het trial and error worden. Gewoon lampen halen voor mijn spots en testen of ik er 25/30/35/50W moet insteken.

1 2 · Volgende