Charel

Lid sinds 8/3/2015

  • Andere professioneel
  • 1 vraag gesteld
  • 2420 vragen beantwoord
  • 170 vragen goed beantwoord
  • 540 bedankjes ontvangen
  • 3 leden bedankt
Charel Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Charel

Een zinken dak moet ten allen tijde kunnen krimpen/uitzetten naar alle kanten. Het lijkt mij dus zeer moeilijk om hierop een pv-installatie stormbestendig te plaatsen.

Bekijk
Kaleien op verlijmde gevel
2 reacties · · #Muren
Reactie van Charel

Ik zie geen probleem voor zover de steen zelf een normale poreusheid heeft.

Ik weet niet waarom je het zou willen doen maar ik heb altijd al het vermoeden gehad dat men dat vroeg of laat bij veel gelijmde gevels zou moeten doen.

Bekijk
onafhankelijk expert gezocht
4 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Charel

Normaal de architect die de verbouwing heeft begeleid. Als er geen architect bij betrokken was of wanneer je de klacht wilt indienen tegen uw architect dan kan je een architect die niet bij de zaak betrokken was hiervoor aanspreken.

Bekijk
Onderhoudsvrije tuin
1 reactie · · #Tuinaanleg en -onderhoud
Reactie van Charel

Het hangt er van af wat je van die tuin verlangt. Is het gewoon een stuk grond dat nu eenmaal bij de woning hoort maar waar je eigenlijk geen behoefte aan hebt en die je enkel niet wil laten verwilderen of wil je er ook een nuttig gebruik van hebben.

Hier ook ongeveer zulke situatie. Deze is opgedeeld in verschillende stukken: een stuk met fruitbomen waaronder een toom kippen scharrelt, een stuk waarop ik een serre heb gemaakt, een stuk waarop ik een bessenkooi heb gemaakt zodat de vogels niet met al mijn bessen gaan vliegen, nog een stuk waarop ik groentenbedden heb gemaakt om biologisch te tuinieren en dan nog een stuk grasveld waar kinderen kunnen spelen, waar kan gepicknickt worden of gewoon geluierd.

Het gemakkelijkste en meest onderhoudsarme stuk is het boomgaardje met kippen. Als je voldoende kippen hier op voorziet dan doen die alle onderhoud voor jou en hou je er ook nog lekkere bio eitjes en fruit aan over.

Bekijk
Reactie van Charel

Ongeveer 100 m² oppervlakte dus en een vrijwel constante verhuring aan telkens nieuwe personen ?

Het gebruiksgemak is dan wel heel belangrijk net zoals ook het standby laten werken in afwachting van de volgende huurders.

Als je moet kiezen tussen gas en pellets is het weliswaar kiezen tussen cholera en de pest want beiden fossiel, maar gas lijkt mij in dit geval dan toch wel het meest aangewezen.

Ik weet niet hoe het met het isolatiepeil zit van die bungalow en of dat zo nodig nog gemakkelijk te verbeteren is, maar ik zou dan toch sterk overwegen om elektriciteit als energiebron te gebruiken, eventueel met een warmtepomp

Bekijk
Reactie van Charel

Ik heb een sterk vermoeden dat het aan de dekstenen ligt. Ik zie daarbij geen druiprandje en dus zal het water vanop de dekstenen er zijdelings aflopen om zo tussen de deksteen en de muur binnen te dringen  ipv daar af te druipen.

Vooral die bovenste lagen steen zijn dus voortdurend door en door vochtig waardoor ze in de winter kapotvriezen. Elke winter hoe langer hoe meer indien je niets aan die dekstenen verbetert.

Bekijk
Afwerking bij afwijkende rand zadeldak
8 reacties · · #Dak
Reactie van Charel

De afwerking van een lager gelegen pannendak aan een schaliebekleding dient te gebeuren met slabben die onder de schalien steken.

Bij een schuine zijgevel kan je geen gevelpannen gebruiken maar moet er met een verholen randgoot worden gewerkt. De rij pannen aan de zijgevel worden dan zo op maat geslepen dat ze de schuinte van de zijgevel volgen.

Bekijk
Reactie van Charel

Als ze hol klinken dan liggen ze los en is de plaatsing dus mislukt ! De tegels zijn dus duidelijk op een foute manier geplaatst !

Je hebt dus een grondige reden om de aannemer hierover aan te spreken en verantwoordelijk te stellen !

Bekijk
Druk water
4 reacties · · #Verbouwen
Reactie van Charel

Als dat enkel te merken is aan uw keukenkraan dan hebben ze wellicht gewoon het hoekstopkraantje onder de gootsteen verder open gedraaid. Je hebt dan niet meer druk maar meer debiet. Kan absoluut geen kwaad.

Bekijk