Charel

Lid sinds 8/3/2015

  • Andere professioneel
  • 1 vraag gesteld
  • 2531 vragen beantwoord
  • 176 vragen goed beantwoord
  • 555 bedankjes ontvangen
  • 3 leden bedankt
Charel Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Tuinhuis isolatie
7 reacties · · #Isolatie
Reactie van Charel

Het principe is dat je van binnen naar buiten toe steeds dampopener werkt. Aan de binnenkant moet de wand dus dampdichter zijn dan aan de buitenkant.

Met die luchtspouw en de isolerende houtvezelplaat zit je goed qua dampopenheid. Als je nu aan de binnenkant ipv die isolerende houtvezelplaat bijvoorbeeld een osb-plaat zou nemen dan zou de binnenkant dampdichter zijn en is er verder geen dampscherm nodig.

Bekijk
Beton vloerplaat zolder trilt bij lopen
3 reacties · · #Muren
Reactie van Charel

De betonplaat kan te licht zijn en met onvoldoende bewapening. Heb je dat laten berekenen ?

Verder spreek je van fundering van de bestaande constructie, heb je dan beton laten gieten onder de funderingen der buitenmuren ? Of bedoel je een betonplaat tussen de buitenmuren in onder de toekomstige vloerafwerking ?

Bekijk
Reactie van Charel

Over de kwaliteit van die Resitrix kan ik niet oordelen, maar met de verhoudingen van de daggoot tov de dakbedekking is niets mis ondanks wat die bijgevoegde tekst er over zegt.

Uitvoeringen van dakgoten kunnen op vele verschillende manieren gebeuren en hoeven niet persé volgens de uitleg in dat artikel.

Die uitvoeringen hangen af van de soort van dakbedekking, het ontwerp van de woning, de schuinte van het dakvlak, het type van goot, het materiaal van de goot en zelfs van de regio waar gebouwd wordt. Zo zal men bijvoorbeeld in streken waar soms overvoedige sneeuwval te vrezen is, de neus van de dakgoot bij voorkeur een stuk lager houden dan de daklijn. Dit om bij het afschuiven van een pak sneeuw alles over de goot heen te laten afschuiven zonder deze op dat moment te zwaar te belasten. Goten zoals op de tekening zouden daar zeker verkeerd zijn.

Bekijk
Reactie van Charel

Het is beter dat je de gehele ruimte tussen de balken opvult met isolatie zonder ergens een luchtspouw te laten.

Vlak onder de isolatie breng je een intelligent dampscherm aan, hierop een uitlatting waarop je de gipsplaten bevestigd.

De ruimte tussen het dampscherm en de gipsplaten (leidingspouw) gebruik je om je elektriciteitsleidingen in te leggen

Bekijk
Afwatering appartement
1 reactie · · #Dak
Reactie van Charel

Wellicht is hier geen wettelijk beletsel voor maar indien je het regenwater voor zo veel mogelijk zaken wilt recupereren dan zou ik het water van de terrassen niet in de regenwaterput laten uitkomen. Op een terras wordt al wel eens gekuist waarbij ook kuisproducten gebruikt worden. Hierdoor zal het water in de regenput vervuild worden.

Bekijk
WC probleem: wat kan ik hieraan doen?
6 reacties · · #Sanitair
Reactie van Charel

@Sanipro

Ik bedoel maar dat de afvoer van een hangwc, hoewel de pot zelf met een uitgang naar achter is (H), vrijwel altijd direct terug naar onder gaat en dat de situatie dus te vergelijken is met een S -wc.

Moest die wc toevallig net voor de gemeenschappelijke standleiding geplaatst zijn dan zou het natuurlijk een stommiteit van jewelste zijn om daarop direct horizontaal aan te sluiten. Ik kan me haast niet voorstellen dat zulke blunders zouden voorkomen.

Bekijk
Ontluchten van de boiler
3 reacties · · #Sanitair
Reactie van Charel

Een boiler wordt enkel maar ontlucht bij de eerste in dienststelling of wanneer men hem heeft laten leeglopen om hem bijvoorbeeld te ontkalken.

Maar als de uitschakeldruk van de pomp is verhoogd dan is het ook logisch dat er op alle kranen meer druk zit. Een eventuele ontluchting heeft daar niets mee te maken en moet bij een boiler in bedrijf ook niet gedaan worden.

Bekijk
oude geveldoorvoer in steen
3 reacties · · #Muren
Reactie van Charel

Inderdaad, dat is een bocht voor gres rioleringsbuizen die hier creatief gebruikt is.

Ik denk dat je die bij de bouwhandel nog kan krijgen of bestellen.

Bekijk