Livios: Bouwen aan morgen


Charel

  Lid sinds 08/03/2015

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 08/03/2015
 • 1 vraag gesteld
 • 1921 vragen beantwoord
 • 122 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 436 bedankjes ontvangen
 • 3 leden bedankt


Charel
 • Andere professioneel | Woont in Hoogstr.
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Mijn huurcontract is geregistreerd op een verkeerde adres , wat nu ?

Reactie van Charel

Wellicht woonde je ten tijde van het opstellen van het huurcontract nog op het oude adres en was dat toen de enig juiste manier van vermelding.

Maar dat is geen enkel probleem en hoeft niet veranderd te worden. Het voornaamste is dat de overeenkomst gaat over uw huidige adres.

Vochtprobleem in huurhuis

8 reacties ·

Reactie van Charel

Naar mijn idee is hier sprake van doortrekkend vocht vanuit de schouw. Vandaar die bruine verkleuring die veroorzaakt wordt door het roet in de binnenkant van de schouw. De oorzaak is dus niet condensatie vanuit de woning en het aanbrengen van isolatie tegen die vochtige muur is enkel symptoombestrijding.

Het water dat in de schouw terechtkomt is vermoedelijk afkomstig van een grote open schouwopening waar het binnenregent ofwel van een slechte aansluiting van de dakbedekking met de schouw.

Wat bevindt er zich boven het plafond van de getoonde ruimte? nog een verdieping, een hellend dak of een plat dak.

Kan je een foto van de woning aan de buitenkant van die schouw tonen?

Elektriciteitsplan huis

10 reacties ·

Reactie van Charel

Er moet wel degelijk een keurigsattest zijn wat niet wil zeggen dat het een positieve beoordeling moet zijn.

Je mag dus wel een woning verkopen waarvan de elektriciteitsinstallatie niet in orde is, het moet dan enkel geweten zijn door dat negatieve attest.

Kosten verhalen op verkoper woning

Reactie van Charel

Ik begrijp het verhaal niet goed.

Men vraagt jou om iets te betalen waarvoor geen vergunning kan worden gegeven ?

Betalen voor iets dat er niet mag komen ?

Of is er nog iets meer aan de hand ?

Een spouw isoleren onder een plat dak

Reactie van Charel

probeer eens de juiste opbouw van het geheel met de verschillende lagen op te sommen, te beginnen met de plafonsafwerking tot de eindlaag van de dakbedekking.

Pas aan de hand hiervan kunnen we meedenken over de beste optie.

Optrekkend vocht in buitenmuur

10 reacties ·

Reactie van Charel

In dat geval gaat het binnenspouwblad hiervan geen hinder ondervinden. Enkel de onderste lagen van de gevelsteen zullen regelmatig vochtig worden van het oppervlaktewater van uw terras dat ongeveer even hoog komt als de waterkering en bijkomend van regenwater dat opspat vanaf uw terrasvloer.

Je gaat daar binnen in de woning geen schade van ondervinden maar wel gaan uw onderste lagen buiten sneller last krijgen van algen en mosgroei. 

Heb een horilon onderdak en ga het dak dikker isoleren,blijkbaar is het onderdak dampdicht,welk damp

Reactie van Charel

Vermits er een te dampdicht onderdak is gebruikt kan je best een zogenaamd intelligent dampscherm plaatsen. Het eventuele vocht dat in de winter zou kunnen doordringen tot in de isolatie kan er in de zomer bij hogere buitentemperaturen nog terug uitdampen naar binnen toe.

Hetzelfde principe past men toe bij platte daken die door hun dakbedekking ook te dampdicht zijn.

Woning kopen in de huidige staat met zichtbare n verborgen gebreken zowel op de grond constructie

Reactie van Charel

Beste,

Het is niet omdat het water niet via de bodem binnenkomt maar via de muren dat het geen grondwater kan zijn. Het is zelfs zo dat grondwater in de meeste gevallen steeds via de muren binnenkomt. Dus water dat lateraal binnenkomt zoals je het beschrijft is wellicht ook grondwater. Maar in feite maakt het niet uit welke afkomst het water heeft, de kelder moet gewoon waterdicht zijn.

Cementering van de muren is bedoeld om de kelder waterdicht te maken en het is dus logisch dat die dat niet meer zal zijn zo gauw je die cementpleister verwijderd.

Hoe ga je nu nog kunnen bewijzen dat de kelder ook niet waterdicht was vooraleer je zelf de waterdichting hebt weggenomen ?

Isolatie langs binnen en buiten. Magda?

Reactie van Charel

Ik weet niet hoe lang je die wat langere termijn bedoelt maar ik zou dan veel eerder de kosten nu uitsparen om wat vroeger aan die buitenisolatie te kunnen beginnen. Die binnenisolatie geeft te veel risico's en moet je enkel overwegen indien buitenisolatie voor altijd uitgesloten is. En dat  is bij jou blijkbaar niet het geval.

Prijs u gelukkig want enkel met buitenisolatie kan je een oudere woning perfect isoleren terwijl binnenisolatie een noodoplossing is die altijd minder efficient zal zijn.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende