Livios: Bouwen aan morgen


Charel

  Lid sinds 08/03/2015

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 08/03/2015
 • 1 vraag gesteld
 • 1651 vragen beantwoord
 • 102 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 384 bedankjes ontvangen
 • 3 leden bedankt


Charel
 • Andere professioneel | Woont in Hoogstr.
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Betonplaat of stabilisé

Reactie van Charel

Een betonplaat is niet nodig, zelfs geen laag stabilisé.

Zorgen dat de ondergrond na afgraving voldoende stabiel en vlak is, eventueel aandrillen met trilplaat, hierop folie, drukvaste isolatieplaten (minimaal 12 cm), folie, chape (8 cm ?) met daarin de vloerverwarming.

Berging gebruiken als woonruimte

Reactie van Charel

Men gaat dus voor een deel in de berging wonen. Ik zie niet in hoe je daar tegen zou kunnen protesteren en hoe je dat dan zou kunnen verhinderen.

Vergelijk het met een ruimte die op het plan als slaapkamer is aangeduid en die men gebruikt als hobbyruimte of bureau.

Cementsluier verwijderen blauwe steen

Reactie van Charel

Geen producten gebruiken; gewoon met wit zand er wat over schuren Dat is het beste voor blauwe steen. 

Inderdaad, en wil je het wat sneller of intensiever laten gaan dan ga er met schuurpapier over. Ik heb tot hier toe alle soorten vlekken in blauwe hardsteen al op een gemakkelijke manier kunnen wegwerken met schuurpapier, voor kleine vlekken met een schuurblokje in de hand, voor grotere oppervlaktes kan je een vlakschuurmachientje gebruiken. De grofheid van het schuurpapier bepaalt de graad van afwerking, je stemt die zo af op de originele bewerking, zodat je geen verschil meer ziet.

Plaatsen keermuur of L profielen.

Reactie van Charel

Eerlijk gezegd begrijp ik de ernst van het probleem niet zo goed. De situatie is me ook niet helemaal dudelijk.

Zulke situatie van een niveauverschil met een achterliggende grond kan volkomen natuurlijk en normaal zijn, het voornaamste is dat aflopend oppervlaktewater van het hoogste perceel uw grond niet belast. Vermits je enkel over zand en steentjes spreekt is dat dus niet het geval en denk ik dus niet dat je uw achterbuur tot een of andere ingreep kunt verplichten.

Het zou iets anders zijn moest enkel uw niveau het oorspronkelijke zijn en dat de achterbuur zijn grond 40 cm heeft opgehoogd tot tegen de perceelsgrens. In dat geval zou hij tot aan de perceelsgrens een keermuur moeten voorzien.

Maar of je dat nu moet eisen is een persoonlijke afweging, hoe ernstig is de last, kan het niet anders worden opgelost (haag, beplanting...) is het een blijvende burenruzie waard, enzovoort.

Hoeveel afvoerbuizen plat dak per m2

2 reacties ·

Reactie van Charel

Per m² dak heb je ongeveer een afvoer nodig van 1 cm². Voor 40 m² is dat dus een doorvoer van 40 cm².

Een ronde afvoerbuis van 80 mm doorsnede heeft een doorvoeropening van ongeveer 50 cm². Het volstaat dus om één zulke buis te voorzien.

Ik zou die dan plaatsen in het midden van een lange zijde omdat je op die manier de helling kunt verdelen naar links en naar rechts om zo minder grote hoogteverschillen te moeten maken in uw dakvlak. Elke helling is dan immers slechts 6,5 m lang.

Hout stoken

7 reacties ·

Reactie van Charel

U mag nog zoveel aanpassingen doen aan uw schouw, je zal met houtstook altijd last blijven veroorzaken voor uw buren ! De buren kunnen ook niets doen om die last te vermijden, terugslagkleppen op afvoeren kunnen daarbij niets helpen ! Het enige dat de buren kunnen doen om de reuk en de vervuiling van uw stookgedrag te vermijden is alles potdicht afsluiten en geen buitenlucht meer toelaten in hun woning. Maar dat zou zeer schadelijk zijn zowel voor hun woning als voor de gezondheid van de bewoners. Dat is dus totaal geen optie !

Het is niet voor niets dat er ondertussen hoe langer hoe meer stemmen opgaan om houtstook aan banden te leggen en wellicht ooit ook te verbieden. Het verbranden van fossiel maar ook van hout heeft geen toekomst meer !

Expansievat gascondensatieketel stuk na onderhoud

Reactie van Charel

Zoiets zou inderdaad kunnen Nick. Maar dan is het expansievat niet stuk, dan moet het enkel terug op druk gezet worden.

Echter ik weet niet waarom men bij een gewone onderhoudsbeurt het water van de installatie zou aflaten om de voordruk te meten van het expansievat terwijl er geen sprake is van een slechte werking van de ketel.

Hoe dan ook, zelfs al zou de technieker één of andere foute ingreep gedaan hebben waardoor het expansievat kapot zou zijn gegaan: hoe ga je dat kunnen hard maken ?

CV RADIATOREN OMBOUWEN NAAR ELEKTRISCHE RADIATOREN ?

Reactie van Charel

Alles kan natuurlijk maar een radiator die bedoeld is om op de cv te werken ombouwen naar een elektrische is volgens mij een onrealistische zaak. Ofwel laat je hem in dienst zoals hij is en zorg je bijkomend voor een kleine elektrische bijverwarming die op zijn eigen thermostaat werkt, ofwel demonteer je deze handdoekradiator en vervang je hem door een echte radiator die de badkamer wel snel op temperatuur kan brengen. 

Betalen van factuur voor werken die niet uitgevoerd zijn

Reactie van Charel

De situatie is me niet geheel duidelijk.

U laat uitschijnen dat er nog geen ramen geplaatst zijn en dat er al een eindfactuur zou moeten betaald worden. Dus nog niets geplaatst en alles al moeten betalen.

De firma heeft het dan weer over een tussentijdse factuur en slechts een raam en een poort die nog niet zouden zijn geplaatst. Dus een deel geplaatst en een deel gefactureerd.

In het eerste geval zou ik niet de eindfactuur betalen

In het tweede geval zou ik wellicht wel de tussentijdse faktuur betalen.

Zonnepanelen met de nieuwe meters ???

Reactie van Charel

Toch even de kat uit de boom kijken.  Groene energie (echte - geen biomassaonzin uit gekweekt groen) is cruciaal in de strijd tegen broeikasgassen.  Mijn gok is een aanpak waarbij mits gebruik van de juiste technologie de investering rendabel blijft doch zonder de woekerwinsten uit de gouden tijd van de oversubsidiëring.

Inderdaad, uiteindelijk zal dit de meest logische keuze zijn. Een evolutie waarbij het niet meer rendabel zou zijn om zonnepanelen te leggen lijkt mij totaal onmogelijk !

Ik gok dan ook op een blijvend en meer dan redelijk rendement op de plaatsing van zonnepanelen.

Ik zou dus ook op dit moment niet twijfelen om ze te plaatsen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende