Charel

Lid sinds 8/3/2015

  • Andere professioneel
  • 1 vraag gesteld
  • 2236 vragen beantwoord
  • 160 vragen goed beantwoord
  • 514 bedankjes ontvangen
  • 3 leden bedankt
Charel Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Charel

Ja, maar dat moet niet op de gebruikelijke manier gebeuren door eerst bij het metselen de voegen uit te krabben om nadien een hele tijd na verharding na te voegen.

In dit geval kan je beter wat men noemt "achter de hand voegen". Dat wil zeggen dat je tijdens het metselen en voordat de  mortel is verhard deze in de voegen ongeveer gelijkstrijkt en eventuele openingen bijvult. Daarna afborstelen.

Bekijk
BOUWGROND VERBORGEN GEBREK
16 reacties · · #Kopen
Reactie van Charel

In principe kan jij niet weten wat de verkoper al dan niet zal vertellen aan een kandidaat koper. Je zal er wellicht niet bij zijn.

Je kan moeilijk iemand aanklagen omdat je vermoed dat die misschien iets onwettigs zou kunnen gaan doen.

Over wat voor gebrek gaat het hier ?

Bekijk
Reactie van Charel

Alle gekheid op een stokje, ik heb al veel meegemaakt met burenhinder maar ik moet zeggen dat het omdraaien van een sleutel in het slot voor mij als burenhinder nieuw is. En dat twee maal per dag, s'morgens een keer en s'avonds nog eens !

Bekijk
Reactie van Charel

Onder cementeren versta ik het bepleisteren met een mortel op basis van zand en cement.

Dat is zeker geen goed idee want zulke pleister is veel te dampdicht !

Bekijk
Reactie van Charel

De vergelijking met een benzinemotor klopt niet !

Als je 1000 kWh verbruikt voor verwarming dan krijg je altijd even veel warmte terug, of je dat nu met een oud of een nieuw, een infrarood of een convectietoestel doet.

Het enige verschil kan een verschil in kostprijs zijn doordat je bijvoorbeeld bepaalde toestellen vooral tijdens de goedkope uren kunt laten werken. Aan nachttarief of daltarief dus.

Bekijk
Afwerking Kelder
5 reacties · · #Wanden en plafond
Reactie van Charel

Ik veronderstel dat de kelderisolatie volledig aan de buitenkant zal aangebracht worden. Onder de vloer voor het storten van de betonplaat en aan de buitenkant van de betonwanden na verharding en vooraleer de grond rondom terug wordt aangevuld.

Het heeft dan ook geen zin om aan de binnenkant een dampscherm aan te brengen, de betonkelder is op zich een dampscherm.

Bekijk
Reactie van Charel

Mocht het pand ondertussen al verhuurd zijn dan stoppen uw betalingen eveneens.  Verhuurder mag geen dubbele huur ontvangen.  

Ik heb me die vraag ook al vaak gesteld Kris, maar klopt dit wel ? De meeste verhuurders zullen eerlijkheidshalve wellicht geen dubbele huur willen ontvangen maar misschien zouden ze er wettelijk gezien wel recht op kunnen hebben.

Heb jij informatie of wetteksten die hierover uitsluitsel kunnen geven ?

Bekijk