Livios: Bouwen aan morgen


Caroline - Energieteam

  Lid sinds 23/11/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 23/11/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 5 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


Caroline - Energieteam
 • Andere professioneel | Woont in Nieuwenrode

Geschiedenis


Ledlampen blijven hele dag(en) branden na uitschakelen

Reactie van Caroline - Energieteam

Hallo,

Dit komt door de reststroom die overblijft na het uitschakelen van de schakelaar. Deze is nog steeds voldoende om de lamp te doen branden, gezien het lage vermogen dat vereist is om een ledlamp te doen branden.

Je zal dus niet meer verbruiken dan voordien, het enige verschil met een halogeenlamp is dat deze laatste niet zal blijven branden omdat het de reststroom wegneemt.

De oplossing: ofwel gebruik je een halogeenlamp op dat circuit om de reststroom weg te nemen, ofwel verander je de schakelaar naar een tweepolige schakelaar.

Test-Aankoop Energie is partner van Livios.

Meer informatie over onze actie LED: www.test-aankoop.be/actieled

Een woning van 1905, nieuw metalen dak op, onderdak in speciale folie

Reactie van Caroline - Energieteam

Beste Cientje,

Allereerst moet worden aangestipt dat er bij een metalen dak een (verhoogd) risico is op condensatie (ongeacht of er isolatie aanwezig is).

Indien het om een dak in zink zou gaan, kunt u hier enkele toepassingsvoorbeelden vinden:

http://www.vmzinc.be/nl/onze-mogelijkheden/vmzinc-dak/vmz-dak-staande-naad-verlucht-dak-op-bebording.html

In principe komt elk type isolatiemateriaal in aanmerking. Steeds moet wel een dampscherm worden aangebracht.

Vriendelijke groeten,

Caroline (Test-Aankoop Energie)

--> Test-Aankoop is een partner van Livios, met expertise in o.a. Energie en isolatie. Voor meer advies over isolatie en onze groepsaankoop: www.test-aankoop.be/actiebespaarenergie

Investering isolatie dak niet de moeite?

Reactie van Caroline - Energieteam

Beste André,

Een prijs van € 184 per m² is een vrij hoge prijs. Voor het isolatiemateriaal op zich (dus zonder werk en andere kosten) zou u, bij een R-waarde van 4,5, wat is vereist om in aanmerking te komen voor de premie voor dakisolatie, tussen € 20 en € 70 betalen, afhankelijk van het soort isolatiemateriaal en de kenmerken ervan.

Blijkbaar is de prijs van de dakbedekking in de (hoge) prijs inbegrepen. Als die daadwerkelijk aan vervanging toe is, mag die € 184 uiteraard niet alleen aan het isoleren van het dak worden toegewezen en dus niet mee worden verrekend in de terugverdientijd. Als een herstelling of vervanging moet gebeuren, moet die gewoon gebeuren; dan wordt er niet gerekend in termen van terugverdientijd.

Het is aangewezen om een aantal andere bestekken te vragen om een goedkopere aannemer proberen te vinden.

Vriendelijke groeten,

Caroline (Test-Aankoop Energie)

--> Test-Aankoop is een partner van Livios, met expertise in isolatie en energie in het algemeen. Voor meer advies over isolatie en de groepsaankoop Isolatie: www.test-aankoop.be/actiebespaarenergie 

230v ledspots werken soms niet

Reactie van Caroline - Energieteam

Hallo,

In de meeste gevallen gaat dit over een probleem met de transformator; deze heeft een minimaal vermogen nodig om te kunnen werken.

De oplossing kan erin bestaan een oude halogeenspot te behouden op dit circuit of om de transformator te veranderen in één die aangepast is aan led spots.

Mvg,

Test-Aankoop Energie, partner van Livios

www.test-aankoop.be/actieled

Na-Isoleren van reeds geïsoleerde spouw.

Reactie van Caroline - Energieteam

Hallo Fenaj,

Er geldt een minimum van 5 cm om een spouw te kunnen na-isoleren. Het lijkt er duidelijk op dat die ruimte er niet is. Dat minimum is vereist om volgens de regels van de kunst te kunnen werken. Daardoor zullen aannemers niet geneigd zijn om alsnog isolatie in de spouwmuur in te spuiten.

Het alternatief bestaat erin om de muren aan de buitenkant te isoleren (indien mogelijk en ethisch haalbaar) of anders aan de binnenkant van de muren. Die laatste techniek is intussen verfijnd en aanvaard, maar vereist wel een uiterste zorg. Vanaf januari 2017 zal hiervoor trouwens een premie worden toegekend voor zover wordt gewerkt met een architect die toeziet op de werken, of met een aannemer die hiertoe is opgeleid.

Meer informatie vind je via volgende link: http://www.energiesparen.be/binnenisolatie

Mvg,

Caroline (Test-Aankoop Energie)