Livios: Bouwen aan morgen


Carolien86

  Lid sinds 02/02/2019

 • Verbouwer
 • Lid sinds 02/02/2019
 • 1 vraag gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Carolien86
 • Verbouwer
Privébericht

Geschiedenis


Pur laten onderzoeken

7 reacties ·

Reactie van Flir

Ik denk niet dat de bewijslast bij de gebruiker ligt. 

Je zit met een probleem, mogelijks zelf een constructiefout en dat moet door de verantwoordelijke plaatser ervan opgelost worden. De expertises hebben toch uitgewezen dat het aan de pur ligt?

laat je niet in de hoek duwen door de bouwfirma. 

Pur laten onderzoeken

7 reacties ·

Reactie van Rik1972

Verzakking van PUR schuim in de vloer hoor je wel vaker. In principe is PUR schuim wel een goed materiaal voor vloeren, maar dan moet het wel correct aangebracht worden. Als je met een verzakking zit, dan ligt de fout meestal bij de bouwfirma. Typische voorbeelden zijn: PUR aanbrengen op een vochtige of vuile vloer,  te dikke laag in één keer willen leggen, PUR niet genoeg laten uitharden, ... Het lijkt me dat daar iets verkeerd is gelopen, en dan ligt de verantwoordelijkheid inderdaad bij de bouwfirma.

Pur laten onderzoeken

7 reacties ·

Reactie van Nick 61

Ik zeg niet dat het de oorzaak van je probleem is maar het feit dat Rik in zijn post aanhaalt namelijk dat er een vochtige of natte betonplaat was tijdens het spuiten van de pur geeft dat de pur op die plaatsen grote luchtbellen maakt tijdens de uitharding die naderhand kunnen verzakken . Je hebt toevallig geen foto's  die gemaakt zijn net voor of tijdens het spuiten? Stel dat ze vochtig of nat was destijds is dan niet de fout van het beton, deze is na 28 dagen droog en uitgehard maar er kan water opgestaan hebben (slagregen, kuiswater van de stucadoor, enz), in dat geval is de firma die het pur gespoten heeft aansprakelijk, ntuurlijk indien je dit kan hard maken

Pur laten onderzoeken

7 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Wij hebben in het voorjaar 2018 een totaalrenovatie laten uitvoeren. Nu blijkt (na vele expertises en gedoe) dat onze vloer verzakt is owv de purschuim.  De bouwfirma echter zegt ons dat we zelf moeten kunnen bewijzen dat het aan de pur ligt. Er is een gat gemaakt in onze vloer dus dat is het probleem niet. 

Iemand een idee waar er een labo is dat onze pur kan onderzoeken? We kunnen zowel particulier als bedrijf laten onderzoeken, maar we weten niet waar te beginnen met deze zoektocht. 

Na een jaar zijn we het beu en willen we dat iemand zijn verantwoordelijkheid neemt 

Over hoeveel millimeters verzakking spreek je? Is het plaatselijk of over het gehele oppervlak een gelijkmatige verzakking.

Ik heb 8cm PUR laten spuiten in 2012 en na 5 jaar heb ik toch een globale verzakking van enkele mm vastgesteld. De siliconenvoeg tussen vloer en muurplint is opnieuw aangebracht. De enige mogelijke oorzaak is inderdaad het krimpen van de PUR-isolatie, maar dat blijkt eerder een gegeven te zijn dan een fout bij het plaatsen.

Pur laten onderzoeken

7 reacties ·

Reactie van Carolien86

Ik praat over net geen cm verzakking, al na 6 maanden. Het gat wat ze gemaakt hadden om eens te kijken wat er aan de hand is, daar zie je duidelijk een holte van 2 cm. De pur is daar haast weg. 

Stucadoren is er niet gebeurt, na de vloer is er guproc geplaatst

Pur laten onderzoeken

7 reacties ·

Reactie van Astrid Clabots - Clabots Advocaten

Geachte

Indien de PUR van Spaanse makelij is, weet ik dat er bij een bepaalde fabrikant blijkbaar fouten slopen in dit product...

Er zijn al procedurele voorgaanden; enig idee ?

Astrid CLABOTS

CLABOTS