Livios: Bouwen aan morgen


car1966

  Lid sinds 21/10/2017

 • Andere particulier
 • Lid sinds 21/10/2017
 • 1 vraag gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


car1966
 • Andere particulier | Woont in Roeselare

Geschiedenis


STINKEND REGENWATER

10 reacties ·

Reactie van Carl Vandecasteele

Of je nou een grondwaterput hebt of regenwaterput: een filter na de pomp is obligatoir.
En kost niet eens zoveel als de pomp zelf.
Er bestaan filterbehuizingen voor 1 en voor meerdere patronen. Kies voor meerdere, zo kan je eveneueel meerdere filters toepassen. 1 filter heb je duidelijk nodig: een koolstoffilter. en ik zou ook een groffilter toepassen (vraag de speciaalzaak: ik vermoed dat dit dan een zandfilter is). Een filterpatroon is goed voor een groot aantal liters waarna het moet vervangen worden, dat kan dus 2x per jaar zijn; minder frequent als dit enkel voor wassen dient..
Of je ook het doorspoelwater naar het toilet wil filteren, laat ik aan u(w neus) over. Meestal is dit niet nodig tenzij het verkleurd is en je toilet zou verkleuren. Want dit water kan afgetapt vóór de filterunit evenals het water voor kuisen/poetsen en voor tuin; en kan heel wat vervangingsfilters schelen want is 90% van je putwaterverbruik.

STINKEND REGENWATER

10 reacties ·

Reactie van car1966

Voor de overloop : Er zat gewoon een buis die uitkwam in de regenwaterput en loopt naar het verzamelputje.  We vermoeden dat het vuil water terugkomt in de regenwaterput.  In plaats van een terugslagklep (want daar hebben we geen plaats voor) in de regenwaterput, hebben we dus de buis verlengd en een ander stuk buis (in een bocht van 90°) er op geplaatst, zodanig dat het water moeilijker kan teruglopen in de regenwaterput.

STINKEND REGENWATER

10 reacties ·

Reactie van Nick 61

Met een geurafsluiter wordt eigelijk een waterslot bedoeld dit kan perfect in de put op de overloop geplaatst worden dit kan je zelf maken Met een 90 graden bocht en een 45 graden bocht , schuif deze in elkaar en schuif de 45 graden bocht op je overloop , vul hem reeds preventief met water  zodat je slot al werkt

Mvg Nick 

STINKEND REGENWATER

10 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Het best plaatst u een reukafsnijder en terugslagklep in de afvoerleiding naar straat. Zo vermijdt u dat bij hevige regenval en overlast in de riolering er afvalwater van de riolering in de regenput terecht komt. De reukafsnijder vermijdt ook dat de rioolreuk in de regenput komt (de door u geplaatste bocht als reukafsnijder zal enkel werken bij een volle regenput, zodra het waterpeil in de regenput is gedaald tot onder de aangebrachte elleboog is de weg terug open) . De terugslagklep houdt ook het ongedierte (ratten) tegen. Het zijn 2 dure stukken maar die toch hun effect hebben op de kwaliteit van het regenwater.

STINKEND REGENWATER

10 reacties ·

Reactie van Baksteenslag

Een regenwaterput mag je nooit reinigen, enkel de drek van de bodem wegzuigen, maar nooit de wanden, die hangen vol (goede) bacterien die de slechte doden.  Als je met je hand aan de wand voelt, voelt dat glibberig aan, dat moét zo, dus niet reinigen.  Het duurt maanden vooraleer die laag bacterien hersteld is.

Ook nakijken of er geen dood dier in je put ligt.