Livios: Bouwen aan morgen


B&S

  Lid sinds 03/11/2011

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 03/11/2011
 • 4 vragen gesteld
 • 5 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 3 leden bedankt


B&S
 • Andere professioneel | Woont in Opglabbeek
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Mol in de tuin

Reactie van Roland Contreras

De beste methode volgens Volt is de mol vangen met klemmen. Dit is ook mijn ervaring, maar het vraagt wel enige kennis. De nieuwe mollen gebruiken wel de gangen van hun voorgangers en soms kan een staande klem na weken een mol opleveren. Niet te snel opgeven maar controleren of de klemmen nog functioneel zijn.

Mol in de tuin

Reactie van Pieter

Ik heb hetzelfde gehad!

Ik heb bij AVEVE carbuur gekocht. De meest verse hoop uitgegraven, daarin enkele korrels carbuur ingelegd.

Door de regen achteraf begint deze carbuur een enorme stank af te geven in de gangen! Geen mol meer!!

Mol in de tuin

Reactie van B&S

Bedankt allemaal voor de tips. Ik ga eerst proberen met de korrels van AVEVE, lijkt me iets minder gruwelijk. Indien dit niet lukt, zullen het toch de klemmen worden.

Ik houd jullie op de hoogte.

 

Mol in de tuin

Reactie van lydia de smet

hallo, jullie geven hier nogal onvriendelijke remedies. Ikzelf had ook last van mollen. Op aanraden van een oude tuinier, plantte ik enkele keizerskronen en zie sindsdien heb ik echt geen last meer van de mollen. tweemaal prijs : mollen weg en een prachtige bloem in de tuin. (de geur van de knol zou de mollen weghouden)

Mol in de tuin

Reactie van vloerder jp

Trouwens: ook iemand tips tegen dikke naaktslakken?

De mollen mogen hier hun gangen gaan - voor de moment zit de mol in de moestuin tussen de spruiten en de prei : niekske van schade aan de groenten. In de gazon plaatsen we kokers in de grond : hij verhuist dan. Hier zitten ook egels en zo is veel ongedierte opgekuist, zowel onder als boven de grond.

Dees jaar uitzonderlijk veel naaktslakken gezien; rond de sla strooien we korrels. Aan andere groenten hebben we geen schade : ze zitten vooral onder de struiken van de snijbonen. Hun eieren ruimen we wel op, natuurlijk. Slakkenvallen hebben we nog niet gebruikt.

Interessante site : tuinadvies.be - voor de moestuin : plantaardig.com 

jp

Mol in de tuin

Reactie van George Fabrio

Het klinkt misschien een beetje gek maar het werkt echt. Als je een bierflesje met de opening naar boven in een mollenhoop zet, zal de zich niet meer kunnen bewegen door het geluid. 

Mol in de tuin

Reactie van Jamezzz

Mollen ... tja, hebben wij ook jarenlang al mee te kampen gehad. In feite niet zo simpel op te lossen. Vergif beter niet als ge de katten niet wilt vergiftigen, zo'n ding met ultrasonisch geluid werkt ook niet, glas in de gangen gaf ook geen resultaat, ...

Wat bij ons het best heeft gewerkt, is simpelweg de tuinslang in een gang duwen en een ganse nacht laten lopen. Da kost misschien wat water, maar het is nie gevaarlijk, nie giftig, en de mollen houden niet van water en verhuizen. Nu kan het zijn dat ze weer terugkomen ... dan opnieuw vol water gieten ...

Mol in de tuin

Reactie van Karel V.

Niet veel gebruikt en beken, maar in plaats van mollenvangers neer te zetten kun je ook proberen te voorkomen dat ze in je gras naar boven komen. Dit kan onder andere machine (bron: http://bit.ly/2GwQq0U) die continue op je gazon aanwezig is.

1 2 · Volgende