Bruno 9308

Lid sinds 14/3/2012

  • Andere professioneel
  • 0 vragen gesteld
  • 39 vragen beantwoord
  • 1 vraag goed beantwoord
  • 9 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Bruno 9308 Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Schouw isoleren
3 reacties · · #Isolatie
Reactie van Bruno 9308

En een duidelijke nota in je kachel leggen over wat je gedaan hebt zodat jij of de volgende eigenaar die kachel niet meer aansteekt vooraleer de schoorsteen weer vrij gemaakt is.

Bekijk
Reactie van Bruno 9308

Tja, probeer met de hand bij te pleisteren. Echt slechter kan je het in elk geval niet maken. Of randen opspuiten met behoorlijk dikke streep overschilderbare siliconen (acrylaat).

Wat je bijpleistert kan je wel verder bewerken door schuren. Met siliconen gaat dat uiteraard niet.

Bekijk
Reactie van Bruno 9308

Bij mij ligt er al 20 jaar blauwe hardsteen op vloerverwarming. Ik weet de details niet meer, maar volgens mij is er niets speciaals gedaan zoals een ontkoppelingsmat. Nooit een probleem gezien.

In mijn ogen is de gouden regel voor vloerverwarming : leg je buizen overal dicht genoeg bij elkaar (investeer dus iets meer) en dan hoef je nooit water van meer dan 28°C in je buizen te steken. Je vloer wordt dan in de winter niet warmer dan op een hete zomerdag. En voor de zomer ga je toch ook geen ontkoppelingsmat leggen?

Bekijk
Waterniveau in regenwaterput meten.
10 reacties · · #Bouwen
Gemetste muur bij houtskeletbouw
2 reacties · · #Bouwen
Reactie van Bruno 9308

Heb ooit zelf een niet-dragende binnenmuur in 10 cm brede Ytong blokken geplaatst. Kon je ook zo omver duwen als je dat had gewild. Tot de spleet tussen bovenste blokken en houten vloer erboven werd dichtgespoten met PUR. Stond dan wel stevig vast.

Bekijk
Dak isoleren zonder onderdak
2 reacties · · #Bouwen
Reactie van Bruno 9308

Sorry maar bij zo'n renovatie begin je met je dak. Heb aantal jaar geleden ook zoiets verbouwd en ben begonnen met TOTAAL nieuw dak : niet enkel nieuwe pannen en onderdak toegevoegd maar zelfs nieuw gebinte, want een dakgebinte heeft na 80 jaar zijn tijd wel gehad. Enkel de zijmuren van dit zadeldak zijn blijven staan (kon ook niet anders, want waren gemene muren met de buren). Tijd- en middelengebrek? Afwerking binnen uitstellen.

Bekijk
Venstertablet binnen
3 reacties · · #Buitenschrijnwerk
Reactie van Bruno 9308

Laat eerst pleisteren, men zal wel opening laten voor tabletten. Dan heb je een beter zicht op wat je wil en kan je correct opmeten, inclusief het pleisterwerk. Na het plaatsen van de tabletten werk je het pleisterwerk rondom dan zelf af (niets moeilijk aan).

Bekijk
Reactie van Bruno 9308

Welke ketelwatertemperatuur heb je? Ik heb beneden vloerverwarming, ook boven in badkamer. Rest van boven zijn radiatoren. Ik tracht dus zoveel mogelijk (dwz niet te koude periodes) op lage ketelwatertemperatuur te verwarmen (hoger rendement condensatieketel) en met de warmte die van beneden naar boven stijgt heb ik mijn radiatoren boven ook amper nodig. Maar in iets koudere periodes gaan ze dus ook wel eens aan. Aangezien je ketel zijn lagere ketelwatertemperatuur veel sneller zal bereiken (ook al door de grote inertie van de vloerverwarming) zal hij dus ook veel sneller eens afslaan. Dan kan je het effect krijgen dat de radiatoren nog maar voor de helft met warm water gevuld zijn als de ketel en de circulatie alweer voor een tijdje in rust gaan. Indien dit allemaal niet het geval is en enkel de bovenkant verwarmt, dan zijn volgens mij de aan- en afvoer verwisseld.

Bekijk