Livios: Bouwen aan morgen


brilsmurfp

  Lid sinds 11/06/2017

 • Verbouwer
 • Lid sinds 11/06/2017
 • 2 vragen gesteld
 • 9 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


brilsmurfp
 • Verbouwer

Geschiedenis


Waarom geen dakgoot bevestigd aan een deurluifel ? !

Reactie van Nick 61

Misschien dat een foto van de situatie meer duidelijkheid geeft. In je vraagstelling zeg je niets over de lokatie van je luifel,  dit kon ook aan de zijkant of achterkant van je woning zijn en dan is een dakgoot niet nodig. Als het aan je voordeur is en je hebt een rijhuis in een stad of dorpskern dan zal het uiterste punt van je luifel ongeveer eindigen boven de wegriolering en misschien een beetje op het trottoir . Je zegt dat je een nieuwe luifel hebt , is dit de eerste of vervangt deze een bestaande? Als deze een bestaande zou vervangen , had de bestaande dan een dakgoot en afvoer?

Gr Nick 

Waarom geen dakgoot bevestigd aan een deurluifel ? !

Reactie van Hugo C.

Tot zolang je zelf of je buren er geen hinder van ondervinden zie ik geen probleem. Hemelwater moet je op je eigendom houden , als bv uw buurman wateroverlast heeft tgv uw afdak, dan kan u verplicht worden het water op uw terrein te houden maw dakgoot + afvoerpijp + riolering. 

Waarom geen dakgoot bevestigd aan een deurluifel ? !

Reactie van brilsmurfp

Ik heb een nieuwe deurluifel... maar er zit geen dakgoot bij.

Nu is mij vraag aan jullie. Is dit normaal geen dakgoot aan een deurluifel en waarom moet er geen dakgoot bevestigd worden aan een deurluifel van 300 cm breed en 90 cm diep ?

Dankjewel.

Ik ben informatie gaan vragen bij een deurluifels verkoper.

Waarom het beste is om een dakgootje te bevestigen aan een deurluifel, om geen gatjes te krijgen in de betonnen vloer.

Waarom geen dakgoot bevestigd aan een deurluifel ? !

Reactie van Charel

Beste, iedereen kan en mag zelf beslissen om al dan niet een dakgoot te hangen aan een oversteek van 90 cm. Maar je mag er niet van uitgaan dat die automatisch gaat voorzien worden als je zo'n oversteek laat plaatsen tenzij je uitdrukkelijk om die bijkomende goot hebt gevraagd.

Trouwens, veel hangt af van het ontwerp van zo'n luifel, ik kan me voorstellen dat een bijkomende dakgoot afbreuk kan doen aan het esthetische of elegante effect van die luifel.

En de mening van die "deurluifelsverkoper" over gaatjes in de betonvloer ????

Houten buitendeur zelf inkorten... ? !

Reactie van Kris M

Met een cirkelzaag en een goedgeplaatste (rechte) geleiderplank is dat goed doenbaar.  Heb zo al wat deuren ingekort.   Als de cirkelzaag niet vlak kan glijden dan moet je ook twee glijderplanken aanbrengen om de zaagsnede mooi recht te hebben.

Houten buitendeur zelf inkorten... ? !

Reactie van Charel

Dat zou mijn grootste zorg zijn ! Dat afzagen op zich is geen probleem !

Ik zie op die foto's wel dat er blijkbaar een dubbelbrede onderregel is voorzien. De onderste helft daarvan valt al zo goed als weg en dan is de vraag hoe die bovenste helft daarvan is ingewerkt in de zijregels.

Sowieso betekent die 10 cm inkorten een verzwakking van de deur.

Vaak wordt in gevallen waarbij de deur bijvoorbeeld 4 cm moet worden ingekort die vier cm verdeeld in twee cm bovenaan en twee cm onderaan, dit om de vooral niet de gehele verzwakking aan één kant te hebben.

Maar 10 cm is verdomd veel hoor ! Miskoop ?

Houten buitendeur zelf inkorten... ? !

Reactie van Hugo C.

De deuren zijn gewoonlijk in elkaar "gestoken" op de hoeken, juist het gedeelte waar u onderaan wilt inkorten. De penverbinding zal u opnieuw moeten maken in de 2 verticale stijlen. Probeer eventueel de tweede (en ev.derde) horizontale plank te verwijderen of op maat in de korten om de onderste te herbruiken.

Het lijkt mij in elk geval geen gemakkelijke klus als je geen beroep kan doen op hulp en machines van een schrijnwerker.