Livios: Bouwen aan morgen


Brick

  Lid sinds 16/06/2013

 • Verbouwer
 • Lid sinds 16/06/2013
 • 2 vragen gesteld
 • 6 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


Brick
 • Verbouwer
Privébericht

Geschiedenis


Warmtepomp of niet ?

Reactie van Brick

Beste, U zal inderdaad nog extra verwarming moeten voorzien om de strenge winterdagen door te komen. Een kennis van mij is supperblij dat hij nog zijn speksteenkachel heeft anders is het tijdens de winter dikke truien dragen binnenshuis. (wel verbouwing en minder isolotie dan bij u) Extra 10.000euro + palletkacheltje van 5.000 euro. Woning met bijna E40 peil. ik zou even de rekening maken wat u deze woning zal kosten om gewoon met Condensatieketel te stoken. Rekenig houdende dat de gasprijzen enkel indexeren zal u er meer dan 20 jaar overdoen vooraleer u deze meerkost heeft terugverdient. Wat is de levensduurte van uw installatie? Mijn mening is voorbereidingen treffen om in de toekomst gemakkellijk te kunnen overstappen naar alternatieve energiebronnen en nu verder stoken op gas.

Radiatoren Aluminium VS Staal

Wij hebben gisteren een bezoekje gebracht aan Batibouw en mijn vrouw is in de wolken van de aluminium radiatoren van VASCO. De verkopers op de stand prijzen hun product natuurlijk de 7de hemel in. Geen nadelen, enkel voordelen. Iemand ervaring met ALU radiatoren?

Beschadiging aluminium ramen bij contact met vloer

Reactie van SXTC

Ik kan u zeggen dat men al een bepaalde tijd een samenstelling gebruikt (tegellijm in de chape) die ervoor zorgt dat het materiaal nog steviger op zijn plaats blijft. Dit heb ik gehoord van een vloerder, men past dit ook vaak toe in de bouw in het metselwerk, daarom zie je vaak een witte substantie op de buitenkant van de stenen als het regent. Het is dus mogelijk dat het deze lijm is die u problemen geeft maar ik ga mij hier niet over uitspreken omdat mijn ervaring op dit vlak zeer beperkt is

Wel zou ik nagaan welke tegellijm er gebruikt is mocht dit het geval zijn omdat er lijmen bestaan met bijtende bestanddelen.

Maar ik ga niet de vinger wijzen, ik vind het gewoon raar dat men mogelijk een witte substantie zou gebruiken in de fundering... maar bij het plaatsen van tegels is het soms moeilijk om dit af te werken tot tegen de ramen (kan je moeilijk bij) en dan kunnen er stoffen achterblijven.


De informatie hierover kan je hier terugvinden: http://www.immoweb.be/nl/bouwen-renoveren/artikel/cementtegels-lijmen-op-een-ondergrond.htm?mycurrent_section=build&artid=3958

Mogelijkheden:

http://www.klusidee.nl/Forum/about72710.html

http://www.gifkikkerportaal.nl/Forum/tabid/96/aft/77638/Default.aspx

Het kan dus zijn dat je voeger de verkeerde lijm heeft gebruikt doordat het cement misschien nog niet 100% droog was... ik zou het raar vinden dat wit uit de fundering los door de tegels kan raken... andersom zou volgens mij meer logisch zijn Als ik van jou was zou ik wat voegers contacteren voor vrijblijvende mening hierover.

Beschadiging aluminium ramen bij contact met vloer

Reactie van Brick

Ik heb nog nooit kondensatie vastgesteld op de ramen. We zitten wel met vloerissolatie. Wel kan ik vertellen dat de voegen tegen het raam altijd een donkere kleur hebben ( zo'n 4 à 5cm) te beginnen vanf het raam dan de rest van de voegen.

Beschadiging aluminium ramen bij contact met vloer

Reactie van Vochtadvies

Voegen die donkerder kleuren of die witte vlekken geven bij het opdrogen, duiden erop dat de onderliggende chape nat is.  Indien deze donkere rand tegen de buitenmuur is duidt dit er rechtstreeks op dat er iets mis is met de geplaatste waterkeringen.
Ook dit staat allemaal in het handboek.
Groeten
Vochtadvies