Livios: Bouwen aan morgen


Bountyke

  Lid sinds 04/02/2019

 • Andere particulier
 • Lid sinds 04/02/2019
 • 2 vragen gesteld
 • 13 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Bountyke
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis


Woning kopen in de huidige staat met zichtbare n verborgen gebreken zowel op de grond constructie

Reactie van Charel

Beste,

Het is niet omdat het water niet via de bodem binnenkomt maar via de muren dat het geen grondwater kan zijn. Het is zelfs zo dat grondwater in de meeste gevallen steeds via de muren binnenkomt. Dus water dat lateraal binnenkomt zoals je het beschrijft is wellicht ook grondwater. Maar in feite maakt het niet uit welke afkomst het water heeft, de kelder moet gewoon waterdicht zijn.

Cementering van de muren is bedoeld om de kelder waterdicht te maken en het is dus logisch dat die dat niet meer zal zijn zo gauw je die cementpleister verwijderd.

Hoe ga je nu nog kunnen bewijzen dat de kelder ook niet waterdicht was vooraleer je zelf de waterdichting hebt weggenomen ?

Woning kopen in de huidige staat met zichtbare n verborgen gebreken zowel op de grond constructie

Reactie van Bountyke

Ik heb niet volledig verwijderd hè. Het water komt ook langst de voorgevel naar binnen en daar is de cementering niet verwijderd. Eerste eigenaar zegt ook dat bij de 2e eigenaar waar ik van gekocht heb ook een stuk bakstenen muur zichtbaar was. Dus hij vermoedt dat de 2e er zelf cementering heeft overgedaan om voor mij te verbergen. Hij sprak toen ik hem belde over de bakstenen muur. Ik vroeg hem welke bakstenen muur?  Hij zei mij achter de deur in de kelder. Ik antwoordde dat deze gecementeerd was. Dus hij heeft dat zelf terug dicht gedaan. Heb wel foto's van voor verwijdering

Huis gekocht met kleine vochtinfiltratie

Reactie van Rik1972

Als ik je verhaal lees, dan is het duidelijk dat de vorige eigenaar de gebreken aan het huis wou verbergen. Heb je iets van bewijzen? Foto's of iets dergelijks?

Huis gekocht met kleine vochtinfiltratie

Reactie van Flir

De huidige gevolgschade wordt gedekt door je verzekering. 

Maar je buur gaat wel de oorzaak moeten wegnemen. Is er al een conclusie over wat de oorzaak is?

als je al weet dat het van de oprit komt... kan via lekdetectie met fluorescentie of ultrasoon toch opgespoord worden?

Huis gekocht met kleine vochtinfiltratie

Reactie van Kris M

Beste Flir,

  Mijn brandpolis (en alle andere) maakt een onderscheid tussen laterale infiltratie die veroorzaakt is door foutieve hydraulische systemen (waterleidingen en afvoeren) waarvan de vervolgschade wel gedekt is en die veroorzaakt doot bv lateraal inzijpelend water vanop terrassen, grondwater,  regen tegen zijmuren etc wat niet gedekt is.

  @TS :  Uit uw reacties na mijn eerste post leer ik bij dat waterinsijpeling via de oprit van de buur de oorzaak zou zijn.  De lektest spoot water op hoge druk op de muur...   Kan je de bron/plaats/oorzaak van de waterinsijpeling duidelijker beschrijven?  

  @TS :  Wat zegt uw brandverzekering?  Loopt er een proces of niet?  

Huis gekocht met kleine vochtinfiltratie

Reactie van Bouwrechter

Met een tweede bemiddeling bedoel je waarschijnlijk arbitrage. Elk van de partijen (de verkoper, jijzelf en de makelaar) stellen een bekwaam en onpartijdig arbiter aan om het geschil collegiaal te behandelen en een oplossing uit te werken en op te leggen. Onafhankelijke bouwarbiters kan je terugvinden op www.arbiters.be - waar je ook een vergelijking vindt tussen oplossingen met bemiddeling en rechtbank.