Livios: Bouwen aan morgen


boomer

  Lid sinds 14/11/2014

 • Verbouwer
 • Lid sinds 14/11/2014
 • 2 vragen gesteld
 • 1 vraag beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 1 lid bedankt


boomer
 • Verbouwer | Woont in londerzeel
Privébericht

Geschiedenis


Prefab woning spouwmuur

3 reacties ·

Reactie van HugoCo

De op te vullen spouw moet minstens 5cm zijn. Vermoedelijk zal de spouw smaller zijn dan 5cm. De aard van de buitenbekleding speelt ook een rol: bij een geglazuurde gevelsteen is het af te raden om de spouw na te isoleren omdat het risico op vorstschade van de gevelsteen groot wordt.

Prefab woning spouwmuur

3 reacties ·

Reactie van boomer

de spouwmuur werdt reeds 3x door  verschillende firma's gecontroleerd en voldoed perfect aan de voorwaarden om de spouwmuur na te isoleren, toch als ze daarna te wetenkomen dat het hier om een prefab woning gaat kunnen ze geen overheidspremie aanvragen blijkbaar omdat het niet erkend wordt door de overheid, en niemand weet waarom ???

Prefab woning spouwmuur

3 reacties ·

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Jammergenoeg kunnen die dan hun job niet zoals velen tegenwoordig. 

De STS71-1 is het wettelijke kader waarin er mag gewerkt worden met ATG. 
Premies kan je maar krijgen voor ATG goedgekeurde uitvoeringen omdat men vanuit de overheid kwaliteit wil. Men heeft bij aanvang beslist om enkel de spouwen toe te laten die tussen twee steenachtige materialen zitten, dus baksteen, snelbouw, ...
Dit omwille van de onwetendheid naar garanties wat beteft bijvoorbeeld een houtskeletbouw, prefabbouw, ... In de toekomst ging men onderzoeken of het toepassingsgebied dan soepeler opgesteld kon worden. Maar de eerste jaren verwacht ik dat nog niet.

Er zijn misschien nog andere redenen waarom u geen premies kan krijgen, maar dat zullen stuk voor stuk zaken zijn die buiten de ATG en STS vallen. Ik zie niet in waarom de collega's u dat niet gewoon kunnen vertellen op basis van hun inspectie.

Spijtig genoeg wordt de spouwmuurmarkt overstelpt met 'experts' van het eerste uur. Wat wij te horen krijgen via onze klanten is niet publiceerbaar op dit forum. Meestal zijn we 'de eerste partij die opmerkingen heeft na een opmeting'.

kun je een prefab woning de spouwmuren na isoleren

wij hebben een 40 tal jaren geleden een prefab woning gebouwd type canadese woningbouw van de Gebrs Maes uit St-Niklaas, nu zouden wij de spouwmuren bijkomend willen isoleren door de spouwmuur op te spuiten. Is dit mogelijk zonder vochtproblemen te krijgen. Buiten muur is hout grenen, binnenzijde bekleed met perlgipsplaten en buitenzijde watervast verlijmde multiplex platen 8mm dikte en ingestreken met dampdoorlatend doch waterkerend produkt DAKFILL dan spouwmuur en gevelsteen

kun je een prefab woning de spouwmuren na isoleren

Reactie van Vochtadvies

Kan je een doorsnede tekening maken van de juiste opbouw en de breedte van de spouw?
Isolatie produceert geen vocht, je kan dus geen vochtproblemen maken door te isoleren.
Een bestaand vochtprobleem kan wel anders geaccentueerd worden na het isoleren van je spouwmuren.
Indien er aan de buitenzijde een gevelsteen zit is er geen probleem als je isoleert met PUR of PIR.
De gevelstenen kan je best wel behandelen met bv Reaxyl CE-27 W http://www.cruysberghs.be/winkel/reaxyl-ce-27-w-gevelbehandeling3-polymeren-watergedragen/
Een houten buitenwand moet steeds een vrij open ventilatieruimte hebben van 2 à 3 cm.
Groeten
Vochtadvies