Livios: Bouwen aan morgen


Bertje

  Lid sinds 13/11/2011

 • Verbouwer
 • Lid sinds 13/11/2011
 • 1 vraag gesteld
 • 145 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 25 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Bertje
 • Verbouwer
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Houten balken lichter maken

9 reacties ·

Reactie van Bertje

Oppassen met zandstralen, zeker als de balken niet echt van topkwaliteit zijn dan blaas je zo alle zachte delen weg. Ik heb er thuis ook en ze waren ook veel te donker en namen te veel licht weg.

Ik heb ze eerst ontvet en dan gewoon wit geschilderd, hier en daar wat bijgekit en na 3 lagen zien ze er geweldig goed uit.

succes,

Bert

Spouwmuurisolatie: welke variant?

Reactie van Bertje

Het hangt er een beetje van af hoe luchtdicht je woning is als gevolg van de na-isolatie. Vervang je ook ineens de ramen dan voorzie je hierin ventilatie. Is dat niet het geval dan zijn er diverse ventilatiesystemen op de markt. Beetje googelen en je bent al heel wat wijzer.

bouwplannen

4 reacties ·

Reactie van Bertje

Je vraag is wel heel vaag Eddy. Wat bedoel je juist, waar zoek je specifiek hulp mee, grafische plannen ??

dakisolatie

4 reacties ·

Reactie van Bertje

Mail sturen dat hij niet meer moet komen en een andere uitvoerder zoeken. Redelijke termijn is meer dan voorbij en het lijkt mij heel onwaarschijnlijk dat hij nu toch plots zou willen komen uitvoeren. Succes, Bert

spouwmuurisolatie

3 reacties ·

Reactie van Bertje

nog nergens eerder gehoord of gelezen dat je na het aanbrengen van spouwmuurisolatie best de volledige buitenmuren waterafstotend laat behandelen. In welke voorschriften staat dit ? Bertje

spouwmuur na isoleren

7 reacties ·

Reactie van Bertje

Beste Lode,


Spouwmuurisolatie is een betrouwbare oplossing met een onmiddelijk positief effect, aan een betaalbare prijs en een relatief korte terugverdien tijd.

Maar laat u niet van de wijs brengen door het schijnbaar geruststellende antwoord van Trees hierboven.

Er is sinds midden vorig jaar een kwaliteitskader om de cowboys in de sector een halt toe te roepen en duidelijke normen te hebben. En deze norm is zeer duidelijk, de verf MOET damp open zijn. De indruk wekken dat dit met EPS parels niet nodig zou zijn is niet correct.

Bovendien raad ik u aan zeker te werken met een uitvoerder met een ATG-attest.

Succes,
Bert

spouwmuurisolatie

3 reacties ·

Reactie van Bertje

Men raad spouwmuurisolatie af indien de buitenmuur verf van de buitenmuur niet dampopen is. Maw het kan dus wel bij muren geverfd met dampopen verf. Waterdoorlatend en dampopen zijn inderdaad 2 verschillende zaken. Goretext kledij is bv niet waterdoorlatend maar wel dampopen maw uw lichaamsvocht kan nog ontsnappen. Idem bij uw pleisterlaag. Succes, Bert
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende