Livios: Bouwen aan morgen


Asyrea

  Lid sinds 16/05/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 16/05/2018
 • 2 vragen gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Asyrea
 • Andere particulier | Woont in Lissewege
Privébericht

Geschiedenis


Bezwaar registratiebelasting

3 reacties ·

Reactie van Asyrea

De meubels in living stonden er al sinds 21/10/16. Badkamer in orde rond 28/11/16. Keuken aangesloten op 15/9/16. We hebben enorme vertraging geleden door vochtproblemen waardoor we een deel (o.a toilet) niet konden afwerken omdat er nog moest geïnjecteerd worden. Aangezien we dus geen werkend sanitair haddeno waren we nog niet verhuisd. Internet is aangesloten 31/7/17.

We hebben er natuurlijk wel vaak eerder gegeten enzo tijdens de werken..

Bezwaar registratiebelasting

3 reacties ·

Reactie van Hugo C.

Ik denk dat overmacht een betere reden zou zijn om bezwaar aan te tekenen door het feit dat de verbouwingen niet binnen de verwachte termijn zijn gerealiseerd.

Het best kan u toch op het betreffende departement eens gaan horen hoe zij reageren. Mijn ervaring is dat men systematisch bezwaren verwerpt en men aangewezen is op een rechtzaak om zijn gelijk te halen.

Documentair in elk geval uw bezwaar grondig met gevoerde briefwisseling, offertes enz.

Bezwaar registratiebelasting mogelijk?

Reactie van Kris M

Neen heb je. Ja kan je krijgen.  Dien dus een bezwaarschrift in.  Ze zijn evenwel zeer strikt geworden in de interpretatie van de 3 jaar regel zodat je spijtig genoeg ws een “neen” zal krijgen.  t Zou dan idd een zware financiële opdoffer zijn voor een foutje van enkele dagen.

Op welke datum deed je je domicilieaanvraag?  Op 9/8 of vroeger?  

k Vrees dat je weinig argumenten hebt.  “Niet bewust zijn ervan” is geen argument maar probeer zeker met als argument dat je in de geest de 3 jaar gerespecteerd hebt en de sanctie dus disproportioneel is.

Bezwaar registratiebelasting mogelijk?

Reactie van Asyrea

Ik zal de domicilieaanvraag eens nakijken.. ik denk dat ik dit telefonisch heb gedaan. Kan ik dit ergens opvragen?

Wij hebben het huis vollédig zelf gerenoveerd(van de vloeren uitbreken,elektriciteit,waterleideing vernieuwen tot nieuwe garagepoort,keuken,living,badkamer..) werkelijk alles. Er zijn uiteraard enkele dingen uitgelopen omwille van budget en planningen met een oplichter van dakvernieuwingen(die ondertussen in de gevangenis zit). We hebben tijdens de werken ook vochtproblemen ontdekt die onverwacht een grote hap uit ons budget hebben genomen. Door deze aanhoudende vochtproblemen hebben wij de renovatie van ons sanitair(toilet) uitgesteld tot het allerlaatste want er was nog een controlebezoek gepland. Doordat ze opnieuw moesten injecteren in het wc-kamertje hebben wij dit uiteraard niet afgewerkt. Dit is er pas van gekomen eind juli-begin augustus 2017. Ik heb facturen die dit kunnen bevestigen en ook dat wij wel degelijk tot juli-augustus alles in het werk hebben gesteld om rap te verhuizen(dit was echter een misschatting en ik had nu echt niet verwacht dat het op 2 weken zou komen..)

Is dit een geval van overmacht? Wij kunnen na de zware verbouwingen écht niet 12 000 euro ophoesten... dit zou zo jammer zijn door 16 dagen te laat te zijn..