Arnaud Adam

Lid sinds 9/10/2019

  • Andere particulier
  • 1 vraag gesteld
  • 0 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Arnaud Adam Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Mijn partner en ik kochten een appartement waarvan de voorlopige oplevering plaatsvond op 28 augustus 2019. Bij de voorlopige oplevering werden de open punten opgelijst waarvoor de promotor en de aannemer nog verantwoordelijk zijn. Tevens werd een termijn van 6 weken afgesproken waarin deze open punten aangepast diende te worden. Deze termijn is vandaag, 9 oktober, verstreken. Het merendeel van deze open punten werd tijdig aangepast maar er zijn een aantal punten (4), de grootste punten, die niet werden aangepast. Zowel de promotor als de aannemer zijn niet responsief wanneer we hun contacteren in verband met deze punten en indien ze antwoorden proberen ze de verantwoordelijkheid op elkaar af te schuiven.

Daarnaast hebben wij eind september ook vochtproblemen vastgesteld op een binnenmuur. Dit is jammer genoeg geen verrassing aangezien het dak ter hoogte van deze schade niet is afgewerkt. Het onafgewerkte dak werd vastgesteld als een open punt tijdens de voorlopige oplevering van de gemeenschappelijke delen (26 augustus 2019), maar ook hier is nog niets aan veranderd sinds die datum. Blijkbaar is de promotor is proces met de buurman die geen toegang wilt verlenen tot zijn dak, wat blijkbaar noodzakelijk is om het dak van ons appartementsgebouw af te werken. Voor dit schadegeval hebben we intussen contact opgenomen met de syndicus aangezien dit verzekerd zou moeten zijn door de syndicuspolis.

Graag ontvangen wij advies aangaande welke stappen we kunnen ondernemen tegen de promotor (en aannemer), zowel in verband met de open punten na voorlopige oplevering als met de vochtschade. Op dit moment krijgen wij geen antwoord over hoe en wanneer deze problemen zullen worden opgelost. Kunnen we best verder afwachten of zijn er (juridische) stappen we best zo snel mogelijk kunnen of moeten nemen? Moeten we de promotor onmiddelijk in gebreke stellen aangezien de termijn van 6 weken is verstreken? Hebben we eventueel recht op een schadevergoeding aangezien het appartement niet bewoonbaar of verhuurbaar is zolang het vochtprobleem niet is opgelost en hersteld, en zolang de open punten niet zijn aangepast? Vooral het onafgewerkte dak lijkt ons een dringend probleem gezien de schade enkel toeneemt onder de huidige weersomstandigheden.

Alvast bedankt voor uw advies.

Bekijk