Livios: Bouwen aan morgen


Aquatec

  Lid sinds 27/02/2012

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 27/02/2012
 • 0 vragen gesteld
 • 51 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 9 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Aquatec
 • Andere professioneel | Woont in Vlaanderen
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

Water door de keldermuur bij zware regenval

Reactie van Aquatec

Beste,

als het probleem is zoals u dit uitlegt zou ik een aquadrain (gootje) voor afwatering regenwater voorzien ter hoogte van de aansluiting van de gevel, dit gootje kan u aansluiten aan een eventuele regenafvoer in de buurt.

Ventilatie spouw dichtgemaakt

13 reacties ·

Reactie van Aquatec

Beste,

Ik vroeg naar kruipkelder omdat dit soort spouwverluchting meestal natuurlijke openingen zijn voor het verluchten van de kruipkelder. Deze moeten inderdaad open blijven om de vochtige lucht van uw kruipkelder niet naar uw gelijkvloers te krijgen.. Over inslaande regen zou ik me weinig zorgen maken tenzij het aangrenzend terras afhelt richting buitenmuur (wat niet zou mogen) maar dan laat u best 2cm boven terras voegwerk zitten. Lijkt me volgens de foto echter onnodig.

Vochtprobleem in huurhuis

11 reacties ·

Reactie van Aquatec

Als ik de foto’s bekijk heeft dit weinig tot niets met isolatie of schimmel te maken. Eerder schouwcondensatie. Is er een chauffageketel of kachel op de schouw aangesloten en zoja, is er een flexibel in het schouwkanaal getrokken tot buiten? Indien niet dan dient dit dringend te gebeuren. Wanneer werd de schouw laatst “gereinigd”?

Helaas inderdaad een typisch fenomeen van “kennissen met ervaring” die eigenlijk gewoon bricoleurs zijn die vooral goedkoop dingen kunnen wegmoffelen. Laat u niet met een kluitje in het riet sturen!

Plaatsen plinten na opnieuw pleisteren

Reactie van Aquatec

Het beste is met PU de open ruimtes opvullen en de plint daarna fixeren met silicone, zo heeft u zeker geen enkele vochtbrug. Indien u volledig dicht wil kan u ook met een waterafstotende plintmortel werken.

Oude kelderdichting

2 reacties ·

Reactie van Aquatec

Beste,

u kan dit altijd proberen maar volgens mij is de vloer niet waterdicht (althans geen waterdichte betonplaat) waardoor het probleem steeds 1cm na uw dichting de kop zal blijven opsteken. Er is duidelijk al vanalles geprobeerd om de “druk” te verminderen zonder resultaat.

Bepaalde tijden van het jaar water in de kelder, daarna weer droog

Reactie van Aquatec

Beste,

dit is moeilijk van op een afstand te zeggen. Gaat het over grote hoeveelheden water of is de hoek gewoon nat?

Zoals u het omschrijft zou het ook over condensatie kunnen gaan namelijk. In winterperiodes is de toegevoerde lucht droger dan in zomerperiodes en is de kans op condens veel kleiner.

Optrekkend vocht in buitenmuur

10 reacties ·

Reactie van Aquatec

Op basis van je foto lijkt de afwatering van de diba gelijk te komen met het terras. Eventueel zou je het terras kunnen uitslijpen en met een elastische voeg onder de diba tot aan het terras werken. Lijkt me een kwestie van enkele cm.

Doorslaand vocht kelder

4 reacties ·

Reactie van Aquatec

Sorry maar vochtwaardes van 145%? Is dat werkelijk wat de expert zei tegen u? 145% vocht is een zeer speciaal soort water denk ik :)

Er zal inderdaad gekeken moeten worden hoe het regenwater efficient van bij de buur kan worden afgevoerd, waar vroeger geen eegenwater aan kon is dit nu wel het geval. Als het water niet weg kan onder de verharding komt het naar uw kelder

VOCHT IN HET PLANCHETTEN PLAFOND , hoe komt dat toch ?

Reactie van Aquatec

Als expert in ventilatie (luchtklimatisatie) volg ik de redenering van Charel volledig. Zonder een afdoend dampscherm kan er altijd condens ontstaan, zelfs met een “gezonde” absolute vochtigheidsgraad. 

TS dient eerst een dampscherm te plaatsen conform de bouwnormen (volledig en dampdicht tegen de isolatie en daarna opnieuw de planchetten). Als er dan nog condensatie ontstaat op muren, ramen of in kasten dan is er ook een mogelijk probleem van te hoge absolute luchtvochtigheid.

Vochtprobleem of verkoopspraatje?

2 reacties ·

Reactie van Aquatec

Op het eerste zicht gewoon doortrek van vocht vanuit de douche (wellicht dus afkitten als oplossing geweest) en aan de buitenzijde is uw buitenste spouwmuur vochtig tot aan de waterkerende laag, wat is daar verkeerd mee?

Geen zorgen maken dus.

1 2 3 4 · Volgende