Aquatec

Lid sinds 27/2/2012

  • Andere professioneel
  • 0 vragen gesteld
  • 57 vragen beantwoord
  • 4 vragen goed beantwoord
  • 10 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Aquatec Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Aquatec

Beste,

Mijn mening als professional, want ik vermoed niet dat we bij u geweest zijn, zou het dichtst aanleunen bij wat persoon 2 heeft gezegd qua structurele oplossing. Persoon 2 is echter wel zeer laks in het aanraden van een axiale ventilator van brico voor ventilatie van de kelder, dit moeten wij als firma dagdagelijks namelijk gaan vervangen wegens volledig ontoereikend. Uiteindelijk keert alles dan terug dus een verloren kost van alle dure materialen op het gewelf.

Uw kelder lijkt droog maar is het niet. Uw cementeringen sluiten het vocht op en bij hoge waterstanden duwen deze het vocht weg via de zuigende keldergewelven. Mijn advies zou zijn van de bovenste 10 cm cementering weg te kappen, een anti-corrosieve coating klasse R4 aan te brengen op de metaalliggers (na opschuren) en een R4 mortelspecie op plafond aan te brengen ter versteviging. Daarna zou ik een correcte kelderventilatie voorzien met vraagsturing en drukopbouwende motor. Als ik uw foto's bekijk lijkt het me vrij duidelijk dat uw keldergat is dichtgemaakt en de kelder dus veel te weinig verluchting heeft tenzij misschien ergens een buis zonder enige vorm van controle of sturing.. Een toestel van brico of af en toe wat verluchten zal niets structureels oplossen en zal uiteindelijk uw inspanningen aan het gewelf terug teniet doen ongeacht de specifieke materialen.

U mag me altijd een pm sturen als u een bezoek/offerte van ons zou willen.

Bekijk
Vocht plekken chappe
8 reacties · · #Muren
Reactie van Aquatec

Vocht in de chape kan ook omdat de funderingsstenen tgen de chape vocht doorgeven aan de binnenzijde omdat het wellicht nog geen chape maar eerder stabilisée zal zijn. Er moet normalitair een randisolatie of plastic tegen de onderste stenen van de muren zijn zodat de chape geen vocht uit dit steenmateriaal kan aanzuigen. Het heeft geen enkel nut te injecteren om de chape droog te krijgen. Indien u de chape droog wil raad ik u aan deze te vernieuwen en uit te voeren met randisolatie en plastic zodat de chape geen vocht meer kan opzuigen uit aangrenzende delen.

Een voeg waterdicht maken of aansluiting met terras kan u nooit garanderen dat er geen vocht meer in de spouw kan zijn door regendoorslag of via de funderingen. Als de onderste steen onder de waterkering vochtig is zal deze vocht blijven doorgeven aan de chape, op zich is dit geen drama dat de steen nat is maar de chape is er niet op aangepast.

Bekijk
Terras in klinkers waterdicht maken
6 reacties · · #Muren
Reactie van Aquatec

U zoekt een product dat niet bestaat, een stabilise van centimeters dik krijg je niet waterdicht door er een product op te gieten of in te injecteren. Best is inderdaad uw gevel zelf te behandelen tegen optrekkend vocht als dit een probleem is.

Bekijk
Ik wil raad
2 reacties · · #Muren
Reactie van Aquatec

Beste,

U wil raad om een vakman te vinden die een wellicht foute oplossing zou moeten komen uitvoeren? Beter is uw probleem even uit te leggen en raad te vragen hoe dit correct op te lossen valt. Een “schouw” metsen zal, als ik begrijp wat u bedoelt, niets veranderen aan de statische druk op de kelder.

Bekijk
Reactie van Aquatec

Beste,

Dit lijkt me echt wel zeer miniem en niets om u echt zorgen over te maken. Als het bouwjaar wat u aangeeft klopt gaat dit wellicht zelfs om een voorzetsteen (plaquette) of nadien voorgemetste (en dus niet dragende) voorzetmuur. De minieme barsten kunnen komen van kleine zettingen van het gebouw door de tijd heen of van optrekkend vocht in de muur en lichte schade door kristallisatiedruk op de plaquette. Een woning van voor 1930 heeft namelijk geen waterkerende laag van origine.

Bekijk
Vochtproblemen vloer
1 reactie · · #Muren
Reactie van Aquatec

Hoe meet u dit vochtpercentage? U kan immers even goed zouten als vocht meten in de ondergrond. Bovendien zal met keramisch tegelwerk en waterdicht voegwerk in combinatie met vloerverwarming er condensatie ontstaan van het vocht tegen de tegel waardoor deze steeds in een vochtig “bed” blijft liggen, het vocht dat in de chape terechtkomt kan er immers amper tot niet uit verdampen..

Bekijk
Reactie van Aquatec

Beste,

als het probleem is zoals u dit uitlegt zou ik een aquadrain (gootje) voor afwatering regenwater voorzien ter hoogte van de aansluiting van de gevel, dit gootje kan u aansluiten aan een eventuele regenafvoer in de buurt.

Bekijk
Ventilatie spouw dichtgemaakt
13 reacties · · #Muren
Reactie van Aquatec

Beste,

Ik vroeg naar kruipkelder omdat dit soort spouwverluchting meestal natuurlijke openingen zijn voor het verluchten van de kruipkelder. Deze moeten inderdaad open blijven om de vochtige lucht van uw kruipkelder niet naar uw gelijkvloers te krijgen.. Over inslaande regen zou ik me weinig zorgen maken tenzij het aangrenzend terras afhelt richting buitenmuur (wat niet zou mogen) maar dan laat u best 2cm boven terras voegwerk zitten. Lijkt me volgens de foto echter onnodig.

Bekijk
Reactie van Aquatec

Het beste is met PU de open ruimtes opvullen en de plint daarna fixeren met silicone, zo heeft u zeker geen enkele vochtbrug. Indien u volledig dicht wil kan u ook met een waterafstotende plintmortel werken.

Bekijk
Oude kelderdichting
2 reacties · · #Muren
Reactie van Aquatec

Beste,

u kan dit altijd proberen maar volgens mij is de vloer niet waterdicht (althans geen waterdichte betonplaat) waardoor het probleem steeds 1cm na uw dichting de kop zal blijven opsteken. Er is duidelijk al vanalles geprobeerd om de “druk” te verminderen zonder resultaat.

Bekijk