Livios: Bouwen aan morgen


Aquatec

  Lid sinds 27/02/2012

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 27/02/2012
 • 0 vragen gesteld
 • 41 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 8 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Aquatec
 • Andere professioneel | Woont in Vlaanderen
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

VOCHT IN HET PLANCHETTEN PLAFOND , hoe komt dat toch ?

Reactie van Aquatec

Als expert in ventilatie (luchtklimatisatie) volg ik de redenering van Charel volledig. Zonder een afdoend dampscherm kan er altijd condens ontstaan, zelfs met een “gezonde” absolute vochtigheidsgraad. 

TS dient eerst een dampscherm te plaatsen conform de bouwnormen (volledig en dampdicht tegen de isolatie en daarna opnieuw de planchetten). Als er dan nog condensatie ontstaat op muren, ramen of in kasten dan is er ook een mogelijk probleem van te hoge absolute luchtvochtigheid.

Vochtprobleem of verkoopspraatje?

2 reacties ·

Reactie van Aquatec

Op het eerste zicht gewoon doortrek van vocht vanuit de douche (wellicht dus afkitten als oplossing geweest) en aan de buitenzijde is uw buitenste spouwmuur vochtig tot aan de waterkerende laag, wat is daar verkeerd mee?

Geen zorgen maken dus.

Kan men assestenen degelijk behandelen tegen opstijgend vocht

Reactie van Aquatec

Beste,

het injecteren van dergelijke muren is inderdaad een specifiek werk, maar deze kunnen zeker behandeld worden. Assestenen hebben een zeer zuigende structuur en kunnen dus ook via injectie worden behandeld, in tegenstelling tot cellenbeton.

Te droge lucht in huis

4 reacties ·

Reactie van Aquatec

Beste,

Dit is een vrij vreemd probleem, om de luchtvochtigheid op stabiel en gezond niveau te krijgen kan er eventueel gewerkt worden met toevoerventilatie. Het probleem is echter dat de toegevoerde lucht ook in de winter vrij droog kan zijn. Misschien kan u eens testen wat het effect is van ventileren door bvb 2 ramen open te zetten voor een half uur in de living en de hygrometer in de gaten te houden?

Vochtopsporing door infrarood

2 reacties ·

Reactie van Aquatec

Infrarood is enkel geschikt om lekken in chauffageleidingen op te sporen (warmteverlies). Het best schrijft u een lekdetectiefirma aan die alle technieken beheerst. 

Vocht in gemeenschappelijke zijmuur bij de buren ter hoogte van aansluiting van mijn huis

Reactie van Aquatec

Beste,

hij dient dit aan te geven aan zijn brandverzekering, indien de brandverzekering een lekdetectie wenst wordt deze door hem of zijn brandverzekering betaald. Indien er effectief een probleem is van uw kant kan u dit aangeven aan uw brandverzekering (lekdetectie betalen + gevolgschade buur) maar moet u wel zelf de nodige inspanning doen om het probleem te verhelpen (indien geen leiding)

Water in kelder langs plafond.

3 reacties ·

Reactie van Aquatec

Beste,

water via plafond betreft sowieso geen grondwater maar wel regenwater of afvoerwater dat niet weg geraakt. als het probleem gestart is na de wegenwerken zou u best eens een lekdetectie opbellen om te kijken of de afwatering van uw regenwater correct is aangesloten op het rioleringsnet, hier gebeuren veel fouten bij wegenwerken. Mocht dit allemaal correct zijn, kijk dan de aansluiting gevel/voetpad na om te zien of er daar geen water blijft staan tegen de gevel zelf en zo in de kelder binnensijpelt.

injecteren muren, geen resultaat na 2 jaar ?

Reactie van Aquatec

Beste,

Als er met een ”vochtmeter” vocht wordt gemeten tot het plafond is dit meestal een weerstandsmeter. Als het ”vocht” zo hoog zit wil dit wellicht zeggen dat er in het verleden met cementeringen of voorzetwanden werd gewerkt om het vocht te verdoezelen waardoor het probleem hoger optrekt in de afwerkingen zelf.

Enkel injecteren geeft geen enkele garantie op uitdroging, als een muur bezet is met cement zal deze amper tot niet uitdrogen, ondanks een correcte injectie. met een weerstandsmeter worden immers ook zouten gemeten dewelke met niet verwijdert door een injectie.

Moraal van het verhaal: Een echte expert had in uw geval nooit enkel geïnjecteerd.

Hallo ,stel de buurman is akkoord.langs de buurmans zijde bevind zich een schouw hoe pak ik dit aan?grt theodore.I K denk eran om meteen te onderkappen omdat het vocht tot tegen plafond reikt en misschien is dit te ver gevorderd om te injecteren

Howla ! Als het vocht tot tegen het plafond reikt dan is er iets anders aan de hand dan opstijgend vocht. Je gaat dit niet verhelpen noch door te injecteren noch door te onderkappen ! Opstijgend vocht komt zelden hoger dan 30 cm boven de vloer.

Bezetting verwijderen bij doorweekte muren?

Reactie van Aquatec

Bij een lekkage controleert u best of de hechting van de pleister nog in orde is, indien de pleister sowieso los komt van de muren zou ik deze inderdaad verwijderen voor vlotte uitdroging. Indien de bepleistering nog een goede hechting heeft zou ik dit niet doen. Pleister droogt vrij snel uit maar de muur altijd trager, uiteindelijk komt het vocht vanuit de muur in de bepleistering dus u gaat niet dramatisch veel vocht wegnemen door de bepleistering te verwijderen.

Erg vochtige keldermuren opnieuw cementeren: hoe goede hechting krijgen? Plan van aanpak?

Reactie van Aquatec

Beste,

iedere gemetste keldermuur is zonder spouw. Het best is dus een professionele ventilatie (klein ventilatortje, luchtontvochtiger, kacheltje?? Dit kan bezwaarlijk een goede oplossing zijn) te voorzien en eens het klimaat gestabiliseerd is kan je dan nog zien hoe je de afwerking kan doen. Ik raad af om dichtingen aan te brengen als u toch geen lekken heeft.

1 2 3 4 · Volgende