Livios: Bouwen aan morgen


Aquatec

  Lid sinds 27/02/2012

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 27/02/2012
 • 0 vragen gesteld
 • 55 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 10 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Aquatec
 • Andere professioneel | Woont in Vlaanderen
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 · Volgende

Water door de keldermuur bij zware regenval

Reactie van Aquatec

Beste,

als het probleem is zoals u dit uitlegt zou ik een aquadrain (gootje) voor afwatering regenwater voorzien ter hoogte van de aansluiting van de gevel, dit gootje kan u aansluiten aan een eventuele regenafvoer in de buurt.

Terras in klinkers waterdicht maken

6 reacties ·

Reactie van Aquatec

U zoekt een product dat niet bestaat, een stabilise van centimeters dik krijg je niet waterdicht door er een product op te gieten of in te injecteren. Best is inderdaad uw gevel zelf te behandelen tegen optrekkend vocht als dit een probleem is.

Ik wil raad

2 reacties ·

Reactie van Aquatec

Beste,

U wil raad om een vakman te vinden die een wellicht foute oplossing zou moeten komen uitvoeren? Beter is uw probleem even uit te leggen en raad te vragen hoe dit correct op te lossen valt. Een “schouw” metsen zal, als ik begrijp wat u bedoelt, niets veranderen aan de statische druk op de kelder.

Barstjes in gevel - renovatie omgeving Gent

Reactie van Aquatec

Beste,

Dit lijkt me echt wel zeer miniem en niets om u echt zorgen over te maken. Als het bouwjaar wat u aangeeft klopt gaat dit wellicht zelfs om een voorzetsteen (plaquette) of nadien voorgemetste (en dus niet dragende) voorzetmuur. De minieme barsten kunnen komen van kleine zettingen van het gebouw door de tijd heen of van optrekkend vocht in de muur en lichte schade door kristallisatiedruk op de plaquette. Een woning van voor 1930 heeft namelijk geen waterkerende laag van origine.

Vochtproblemen vloer

1 reactie ·

Reactie van Aquatec

Hoe meet u dit vochtpercentage? U kan immers even goed zouten als vocht meten in de ondergrond. Bovendien zal met keramisch tegelwerk en waterdicht voegwerk in combinatie met vloerverwarming er condensatie ontstaan van het vocht tegen de tegel waardoor deze steeds in een vochtig “bed” blijft liggen, het vocht dat in de chape terechtkomt kan er immers amper tot niet uit verdampen..

Ventilatie spouw dichtgemaakt

13 reacties ·

Reactie van Aquatec

Beste,

Ik vroeg naar kruipkelder omdat dit soort spouwverluchting meestal natuurlijke openingen zijn voor het verluchten van de kruipkelder. Deze moeten inderdaad open blijven om de vochtige lucht van uw kruipkelder niet naar uw gelijkvloers te krijgen.. Over inslaande regen zou ik me weinig zorgen maken tenzij het aangrenzend terras afhelt richting buitenmuur (wat niet zou mogen) maar dan laat u best 2cm boven terras voegwerk zitten. Lijkt me volgens de foto echter onnodig.

Vochtprobleem in huurhuis

11 reacties ·

Reactie van Aquatec

Als ik de foto’s bekijk heeft dit weinig tot niets met isolatie of schimmel te maken. Eerder schouwcondensatie. Is er een chauffageketel of kachel op de schouw aangesloten en zoja, is er een flexibel in het schouwkanaal getrokken tot buiten? Indien niet dan dient dit dringend te gebeuren. Wanneer werd de schouw laatst “gereinigd”?

Helaas inderdaad een typisch fenomeen van “kennissen met ervaring” die eigenlijk gewoon bricoleurs zijn die vooral goedkoop dingen kunnen wegmoffelen. Laat u niet met een kluitje in het riet sturen!

Plaatsen plinten na opnieuw pleisteren

Reactie van Aquatec

Het beste is met PU de open ruimtes opvullen en de plint daarna fixeren met silicone, zo heeft u zeker geen enkele vochtbrug. Indien u volledig dicht wil kan u ook met een waterafstotende plintmortel werken.

Oude kelderdichting

2 reacties ·

Reactie van Aquatec

Beste,

u kan dit altijd proberen maar volgens mij is de vloer niet waterdicht (althans geen waterdichte betonplaat) waardoor het probleem steeds 1cm na uw dichting de kop zal blijven opsteken. Er is duidelijk al vanalles geprobeerd om de “druk” te verminderen zonder resultaat.

Bepaalde tijden van het jaar water in de kelder, daarna weer droog

Reactie van Aquatec

Beste,

dit is moeilijk van op een afstand te zeggen. Gaat het over grote hoeveelheden water of is de hoek gewoon nat?

Zoals u het omschrijft zou het ook over condensatie kunnen gaan namelijk. In winterperiodes is de toegevoerde lucht droger dan in zomerperiodes en is de kans op condens veel kleiner.

1 2 3 4 5 · Volgende