Livios: Bouwen aan morgen


Aquatec

  Lid sinds 27/02/2012

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 27/02/2012
 • 0 vragen gesteld
 • 48 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 9 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Aquatec
 • Andere professioneel | Woont in Vlaanderen
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

Plaatsen plinten na opnieuw pleisteren

Reactie van Aquatec

Het beste is met PU de open ruimtes opvullen en de plint daarna fixeren met silicone, zo heeft u zeker geen enkele vochtbrug. Indien u volledig dicht wil kan u ook met een waterafstotende plintmortel werken.

Vochtprobleem in huurhuis

10 reacties ·

Reactie van Aquatec

Als ik de foto’s bekijk heeft dit weinig tot niets met isolatie of schimmel te maken. Eerder schouwcondensatie. Is er een chauffageketel of kachel op de schouw aangesloten en zoja, is er een flexibel in het schouwkanaal getrokken tot buiten? Indien niet dan dient dit dringend te gebeuren. Wanneer werd de schouw laatst “gereinigd”?

Helaas inderdaad een typisch fenomeen van “kennissen met ervaring” die eigenlijk gewoon bricoleurs zijn die vooral goedkoop dingen kunnen wegmoffelen. Laat u niet met een kluitje in het riet sturen!

Oude kelderdichting

2 reacties ·

Reactie van Aquatec

Beste,

u kan dit altijd proberen maar volgens mij is de vloer niet waterdicht (althans geen waterdichte betonplaat) waardoor het probleem steeds 1cm na uw dichting de kop zal blijven opsteken. Er is duidelijk al vanalles geprobeerd om de “druk” te verminderen zonder resultaat.

Bepaalde tijden van het jaar water in de kelder, daarna weer droog

Reactie van Aquatec

Beste,

dit is moeilijk van op een afstand te zeggen. Gaat het over grote hoeveelheden water of is de hoek gewoon nat?

Zoals u het omschrijft zou het ook over condensatie kunnen gaan namelijk. In winterperiodes is de toegevoerde lucht droger dan in zomerperiodes en is de kans op condens veel kleiner.

Optrekkend vocht in buitenmuur

10 reacties ·

Reactie van Aquatec

Op basis van je foto lijkt de afwatering van de diba gelijk te komen met het terras. Eventueel zou je het terras kunnen uitslijpen en met een elastische voeg onder de diba tot aan het terras werken. Lijkt me een kwestie van enkele cm.

Doorslaand vocht kelder

4 reacties ·

Reactie van Aquatec

Sorry maar vochtwaardes van 145%? Is dat werkelijk wat de expert zei tegen u? 145% vocht is een zeer speciaal soort water denk ik :)

Er zal inderdaad gekeken moeten worden hoe het regenwater efficient van bij de buur kan worden afgevoerd, waar vroeger geen eegenwater aan kon is dit nu wel het geval. Als het water niet weg kan onder de verharding komt het naar uw kelder

VOCHT IN HET PLANCHETTEN PLAFOND , hoe komt dat toch ?

Reactie van Aquatec

Als expert in ventilatie (luchtklimatisatie) volg ik de redenering van Charel volledig. Zonder een afdoend dampscherm kan er altijd condens ontstaan, zelfs met een “gezonde” absolute vochtigheidsgraad. 

TS dient eerst een dampscherm te plaatsen conform de bouwnormen (volledig en dampdicht tegen de isolatie en daarna opnieuw de planchetten). Als er dan nog condensatie ontstaat op muren, ramen of in kasten dan is er ook een mogelijk probleem van te hoge absolute luchtvochtigheid.

Vochtprobleem of verkoopspraatje?

2 reacties ·

Reactie van Aquatec

Op het eerste zicht gewoon doortrek van vocht vanuit de douche (wellicht dus afkitten als oplossing geweest) en aan de buitenzijde is uw buitenste spouwmuur vochtig tot aan de waterkerende laag, wat is daar verkeerd mee?

Geen zorgen maken dus.

Kan men assestenen degelijk behandelen tegen opstijgend vocht

Reactie van Aquatec

Beste,

het injecteren van dergelijke muren is inderdaad een specifiek werk, maar deze kunnen zeker behandeld worden. Assestenen hebben een zeer zuigende structuur en kunnen dus ook via injectie worden behandeld, in tegenstelling tot cellenbeton.

Te droge lucht in huis

4 reacties ·

Reactie van Aquatec

Beste,

Dit is een vrij vreemd probleem, om de luchtvochtigheid op stabiel en gezond niveau te krijgen kan er eventueel gewerkt worden met toevoerventilatie. Het probleem is echter dat de toegevoerde lucht ook in de winter vrij droog kan zijn. Misschien kan u eens testen wat het effect is van ventileren door bvb 2 ramen open te zetten voor een half uur in de living en de hygrometer in de gaten te houden?

1 2 3 4 · Volgende