Livios: Bouwen aan morgen


Apollo 1-11

  Lid sinds 10/10/2018

 • Andere particulier
 • Lid sinds 10/10/2018
 • 2 vragen gesteld
 • 0 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Apollo 1-11
 • Andere particulier | Woont in Aalst
Privébericht

Geschiedenis


Verhogen offertes dakwerken na overeenkomst

Wij zitten in appartementencomplex met 11 verschillende fasen. Op de algemene vergaderingen werd beslist de platte daken ,waarvan een gedeelte met boogstructuur te vernieuwen met een laag EPDM. De syndicus zorgde voor offertes van 3 verschillende firma's. Hij raadde ons de firma met de middelste prijs aan wegens niet de duurste, goede service te leveren en het gebouw te kennen. Na afwerkins van de eertse fase en tijdens de werken van de tweede fase kwam de mededeling dat de dakwerker plots te weinig materiaal had. Er zou 1000 euro per boog ( 12 in totaal, want 2 bogen in 1 enkele fase) bij komen. Syndicus had per boog 25 vierkante meter gerekend, dakwerker beweert 37.5 nodig te hebben. Na protest bij syndicus werd ons 500 euro per boog gevraagd. Moeten wij opdraaien voor onkunde van dakwerker die maten doorgegeven door leek niet vooraf checkt? Zo ja, mag hij 500 euro vragen voor 12.5 vierkante meter EPDM die per rol van 10 meter maximum 200 à 250 kost? Hartelijk dank bij voorbaat.

Verhogen offertes dakwerken na overeenkomst

Reactie van jerke

Beste,

Volgens mij is een offerte rechtsgeldig indien ze ondertekend is....maw contractueel gebonden...Volgens mijn bescheiden mening moeten jullie niks betalen....want heel waarschijnlijk zouden jullie hem niet genomen hebben mocht hij een juiste prijsopvave gegeven hebben

Mvg

Jerke

Verhogen offertes dakwerken na overeenkomst

Reactie van Kris M

Tenzij natuurlijk de offerte in “regie” was:  eenheidsprijzen met postcalculatie op basis van de effectieve meetstaten.

Verhogen offerte dakrenovatie

Wij zitten in een appartementenblok met 11 verschillende fasen. Er werd per fase beslist om de platte daken en daken met boogstructuur te vernieuwen met EPDM. Tijdens de werken aan de tweede fase werden wij plots op de hoogte gebracht door de syndicus dat de aannemer 'te weinig materiaal' had voor de bogen. De syndicus had 25 vierkante meter per boog doorgegeven en ze hadden naar hun zeggen 37.5 nodig zodat er bij elke offerte 1000 euro meerprijs zou zijn met uitzondering van 1 fase waar er 2 bogen zijn en dus 2000 euro meer. Er waren aanvankelijk 3 offertes gevraagd en de syndicus raadde ons speciaal de firma aan die niet de goedkoopste en niet de duurste was en omdat de firma ons gebouw kende en goed werk leverde. Na wat protest op de algemene raad besliste de firma het op 500 euro per boog te brengen. numoet elke fase afzonderlijk beslissen. De offerte bevat geen algemene voorwaarden of kleine lettertjes. Kan dit zo maar?