Livios: Bouwen aan morgen


AnW

  Lid sinds 23/10/2013

 • Andere particulier
 • Lid sinds 23/10/2013
 • 1 vraag gesteld
 • 2 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 3 leden bedankt


AnW
 • Andere particulier
Privébericht

Geschiedenis


Vocht in slaapkamer, hoe best ventileren?

Reactie van AnW

De schimmel lijkt echt aan de binnenkant te ontstaan. Kan het dan aan de waterkering liggen? Achter de plinten zat er niks van schimmel. Het lijkt dus ook niet van onder uit de muur te komen. Of kan dat toch wél zo zijn? We zetten wel vaak het slaapkamerraam open, maar dat komt uit in een veranda (die wel een klein beetje tocht). Zou het kunnen dat vochtige badkamerlucht in de slaapkamer blijft hangen op weg naar de veranda?

Vocht in slaapkamer, hoe best ventileren?

Reactie van DVB

Als er een vochtprobleem aanwezig is ga ik dit zeker niet ontkennen maar om nu te gaan zeggen dat alle schimmels voortkomen van vochtproblemen is ook wat spreken voor eigen winkel. Staat ook zo vermeld op artikels op Habitos bv.

Het vochtverlies per mens bedraagt zo'n 0,5 a 1 liter per nacht. Met twee man in een gesloten kamer zit je zo al snel aan een paar liter per week.

Niet tegenstaand dat je zeker een punt hebt dat een vochtprobleem mede of grotendeels de oorzaak kan zijn.


Waren deze schimmels er al voor de verbouwingen en hebben jullie de gevel en het plakwerk binnenin vernieuwd? Waar is de schimmel terug te vinden? Aan het plafond, op de grond, langs de buitenmuur, aan het raam?

Vocht in slaapkamer, hoe best ventileren?

Reactie van Vochtadvies

Zoals je al aangeeft kun je maar enkele liter water zelf produceren per week.  Een chape die vol water zit, door een foutief geplaatste waterkering, neemt al snel 1.000 liter water en meer op.  Al dit vocht wordt opgenomen door de warme binnenlucht waardoor de relatieve luchtvochtigheid stijgt.
Indien condensatie aan de onderzijde op dubbele beglazing wordt vastgesteld, bij koude nachten, dan zit altijd de chape vol water.  Altijd.
Groeten
Vochtadvies

Vocht in slaapkamer, hoe best ventileren?

Reactie van annj

Beste,

Wij hebben een vergelijkbaar probleem.  Is er voor jullie probleem ondertussen een afdoende oplossing gevonden? Graag zou ik daar dan wel wat over horen.

Groetjes,

Ann