Livios: Bouwen aan morgen


antoinne

  Lid sinds 09/11/2015

 • Andere particulier
 • Lid sinds 09/11/2015
 • 4 vragen gesteld
 • 7 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


antoinne
 • Andere particulier | Woont in Melle
Privébericht

Geschiedenis


Verandadak isolatie mogelijkheden

Reactie van antoinne

@Charel, je schrijft dat er condens zou ontstaan tussen de isolatie en het dak maar als je de isolatie tot tegen dat dak aanbrengt zoals op een zolder bijvoorbeeld, zal er dan ook condens ontstaan? Op een zolder ontstaat toch ook geen condens bij isoleren tot tegen het dak?

Dak onverwarmde zolder isoleren

3 reacties ·

Reactie van Isolatie Verhoeven Kampenhout

Er mag geen luchtlaag meer zitten tussen onderdak en isolatie

Mvg David

Dak onverwarmde zolder isoleren

3 reacties ·

Reactie van antoinne

Bedankt voor de reactie maar mag ik nog vragen of volledige opvulling tot tegen het onderdak noodzakelijk is of met andere woorden, mag er nog een lucht tussen onderdak en isolatie zitten dan?

Ik wil gazon afboorden met Kandla gres in plaats van betonnen borduurtjes.

Ik wil 1 rij gebruiken en vraag me af hoe dik ik de stabilisé leg om te voorkomen dat er later geen scheuren ontstaan in de voegen na vriesweer? Hoe breed maak ik vooraf de gracht om 1 rij boordstenen in Kandla gres te leggen en hoe diep? En leg ik die stenen best in een mortelbed op de stabilisé of drijf ik ze gewoon in de stabilisé om ze dan achteraf op te voegen met het voegijzer?

Bedankt voor de hulp!

Voordeel of nadeel van een ronde betonnen septische put tegenover een betonnen rechthoekige put?

Heeft een diepe ronde betonnen septische put een betere werking dan een minder diepe rechthoekige betonnen septische put? Ik veronderstel dat een hoge ronde put meer bezinksel kan bevatten (bezinksel kan dieper zakken) aldus een betere tragere werking heeft.

Bedankt voor wat info!

Terras in gepolierde beton

Ik heb een terras waar moenteel Belgische blauwe hardsteen (hoevedallen 40/40/5 ) op ligt. Na 20 jaar zijn er veel tegels los gekomen door het feit dat de tegels op beton liggen ipv op stabilisé en ook omdat het terras op sommige plaatsen 18 m lang is (uitzetting/krimping). Indien ik de tegels zou verwijderen en het eronder liggende mortelbed heb ik opnieuw ongeveer 11 cm waarop ik een nieuw terras kan leggen. Is er een mogelijkheid om op mijn gewapende betonplaat een nieuwe laag beton te leggen die dan gepolierd wordt zodat ik uiteindelijk een terras rond mijn woning zou hebben in gepolierde beton? De gepolierde beton zou dan een dikte hebben van ongeveer 11 cm.

Met dank!!