Livios: Bouwen aan morgen


antoinne

  Lid sinds 09/11/2015

 • Andere particulier
 • Lid sinds 09/11/2015
 • 8 vragen gesteld
 • 17 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 1 bedankje ontvangen
 • 0 leden bedankt


antoinne
 • Andere particulier | Woont in Melle
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 · Volgende

bodem testers

1 reactie ·

Reactie van antoinne

Steek uw licht eens op bij Uretec

https://www.uretek.nl

Aanleg terrasplanken.

Reactie van antoinne

@Boudewijn bedankt maar heb je dat doek op de grond gelegd of op de balken waarop dan de planken bevestigd werden? In dat laatste geval liggen uw planken dus OP het doek gevezen?

Maar ook op die doek kan na enekele jaren stof/een beetje aarde komen te liggen waarop dan opnieuw onkruid kan komen toch??

Aanleg terrasplanken.

Reactie van Nick 61

Worteldoek wordt rechtstreeks op de grond gelegd en omdat jij in je vraagstelling zegt dat je beton hebt liggen gaat het worteldoek niets afdoen , trouwens waarom die vrees dat er onkruid zou groeien? Er zal zich inderdaad stof gaan vormen onder de planken maar eer daar onkruid in kan groeien , heb je al verschillende cm nodig, wanneer zal dat zijn, achter 20 jaar misschien . Gewoon je terras maken en je zal het Wel een paar keer per jaar kuisen en afspoelen zodat indien er zich wat stof gevormd heeft dit grotendeels mee weggespoeld wordt

Grasmatten en terracotem

Hallo, bij de aanleg van een gazon en meer bepaald het leggen van grasmatten, vraag ik me af of het misschien interessant zou zijn om in de grond, vooraleer de grasmatten te leggen, terracotem-korrels te mengen. Deze korrels hebben de eigenschap om water op te slaan waardoor bij droogte de graswortels gebruik kunnen maken van het opgeslagen vocht in die korrels.

Bedankt voor info!

Robotmaaiers

Mijn 30 jaar oude gazon moet herzaaid worden. Ik overweeg om dan een robotmaaier aan te schaffen. Mijn keuze is ofwel het merk Husqvarna ofwel een Robomow. Ik weet dat de messen van een Robomow buiten de wielbasis komen zodat deze robot in principe met zijn wiel op een boordsteen (6 cm breed) kan rijden en dus zou het maaien van de rand perfect moeten kunnen. Mijn vraag is hier wie tevreden is van één van deze merken en of het randmaaien bij de Robomow wel degelijk beter is dan bij een Husqvarna??

Alvast bedankt!!

Robotmaaiers

Reactie van Iceberg

Beschik over een Husqvarna (ondertussen 3 jaar oud) en deze doet wat ze moet doen ... 

kan me uiteraard niet uitspreken over de Robomow ...

Hoe Belgische blauwe hardsteen die door de jaren heen vervuilt is opnieuw proper maken.

Reactie van kas

Zeker dat dit belgische blauwe hardsteen is? Volgens mij is dit vietnamese . 

Indien zo dan toch even nazien welke het juist is want belgische is kalkgesteente en vietnamese is eigenlijk een kleigesteente. Kalkgesteente kan NIET tegen zuur ( cola, fanta, javel, citroensap) kleigesteente wel. 

Schuren met schuurpapier en water kan altijd maar doe dit niet met een kleine of grote haakse slijper. Je gaat putten en kappen maken. Je kunt een machine huren type woodboy om de VOLLEDIGE oppervlakte te schuren.

Hoe Belgische blauwe hardsteen die door de jaren heen vervuilt is opnieuw proper maken.

Reactie van STONEPLUS

Met een goede polijstpasta en witte boenpad kan je dit doen met een gewone polijstmachine.

Hiermee kan je naar een volledige reiniging gaan en nadien heb je afhankelijk van de gewenste finale afwerking mogelijkheid om dit via polijstpads te doen, of niets of via specifieke producten om kleur en glans terug te brengen.

Je mag mij altijd contacteren voor meer info

info@stoneplus.eu

jan

1 2 3 · Volgende