Livios: Bouwen aan morgen


anitake

    Lid sinds 29/04/2014

  • Bouwer
  • Lid sinds 29/04/2014
  • 18 vragen gesteld
  • 15 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 keer gequote door een ander
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 5 leden bedankt

Geschiedenis

1 2 3 4 · Volgende

Plaats van de ovens

10 reacties ·

Reactie van idur

in optie 2 moet het blok met de ijskast dan vergroot worden?Je werkblad word groter indien blok ijskast niet vergroot word maar je moet dan wel kastruimte prijsgeven.(ruimte onder inductievuur +ruimte in blok ijskast+geen hoog blok meer aan de anderkant van de L).Over welke afmetingen spreken we bij de L blok.

Schets zou veel verduidelijken.

Plaats van de ovens

10 reacties ·

Reactie van Kris M

Ik zou kiezen voor de optie twee ovens boven elkaar omdat in de andere opstelling de koelkast te klein wordt.  Wel de deur naar de hall linksopenend maken (scharnieren langs kant keuken) 

Plaats van de ovens

10 reacties ·

Reactie van Charel

Volgens mij maak je het jezelf onnodig moeilijk. De optie met de twee ovens boven elkaar lijkt mij veruit te verkiezen boven de andere optie. Het praktische van die ovens op hoogte geeft veel meer gebruikscomfort dan die 60 cm extra werkblad. Moest je nu krap zitten met het werkblad dan zou het wat anders zijn maar volgens mij is dit meer dan voldoende voor een particuliere keuken, er zijn er velen die het met veel minder moeten doen. Eventueel zou je kunnen overwegen om de kookplaat iets naar rechts te verplaatsen zodat je links van het kookvuur ook nog iets kan plaatsen.

Misschien ben je wat afgeleid door het idee van een voortlopend werkblad over de zijkant tot op de vloer.

De keukentafel kan inderdaad ook als werkblad worden gezien, maar ik zou die toch op een normale hoogte houden. Ik denk dat dit praktischer is om aan te zitten eten en werken en dat dit bovendien ook een beter ruimtegevoel zal geven. 

Plaats van de ovens

10 reacties ·

Reactie van Roger Kumps

Een oven installeren naast een frigo is te vermijden,omwille v/d warmte-afgifte.Anderzijds moet het ook praktisch blijven, wanneer je een warme schotel uit de oven moet nemen(brandwondengevaar)

Plaats van de ovens

10 reacties ·

Reactie van Con Gusto

Persoonlijk zou ik opteren voor de 2 kolomkasten. Het gaat inderdaad iets verkleinend werken, maar ik denk dat te verwaarlozen is. Het lichtinval komt voornamelijk van het grote venster en de kolomkast zal daar weinig invloed op hebben. Lichtval vanuit de hall-deur is sowieso quasi nihil, tenzij het de bedoeling is dat die constant blijft openstaan. Ik zou wel de koelkast en de ovens omwisselen. Er is meer actie tussen koelkast en kookvuur dan tussen kookvuur en oven. Ook staat de koelkast dan beter voor een rechtshandige, je kan dan de koelkast opendoen met je linkerhand en de zaken nemen met rechts. Als je linkshandig bent, werkt het andersom natuurlijk. Ook zou ik de ladekast die nu naast de koelkast staat, meer neer links naar de hoek plaatsen, en vaatwas en spoelbak dus meer naar rechts. Dan creëer je een grote werkruimte tussen spoelbak en kookvuur. Soms is het handig om de 2 kort bij elkaar te hebben staan, bv om de patatten af te gieten (Italianen zetten de 2 vaak naast mekaar) maar mijn ervaring is dat de Vlaming graag werkruimte heeft tussen vuur en spoelbak. Zo heb je ook wat meer manouvreerruimte want in een hoek werken is niet altijd even handig.

Plaats van de ovens

10 reacties ·

Reactie van anitake

Frigo verplaatsen lijkt een goed idee. Ovens lijken dan ook veiliger te staan. Ladenkast naast de koelkast verplaatsen is minder interessant. Momenteel zijn de aansluitingen al voorzien. Maar ik werk eigenlijk ook vrij graag op dat gedeelte van het werkblad. Vooral heel handig om daar een aantal klaargemaakte schotels te plaatsen als  we vrienden op bezoek hebben.We zouden ook opteren voor anderhalve spoelbak inplaats van een dubbele. Naast de spoelbak rechts groeven in het werkblad. Zo wordt de ladenkast naast de frigo vergroot tot 90 cm. Zo hebben we ook meer opbergruimte denken we.

Je reacties zijn zeer onderlegd en helpen ons zeker vooruit. Bedankt hiervoor. Elke tip is welkom. Het begint te dringen nu.

De aliminium deurdorpel van een houten schuifraam hangt onderaan vol met verharde cement

Onderaan een houten schuifraam is een aluminium dorpel. Eronder op het verticale stukje tot devloer ( iets achteruitspringend) zijn dikke klodders verharde cement. Waarschijnlijk al jaren oud. We willen die graag netjes verwijderen. Heeft er iemand ervaring? Hoekunnen we dit best aanpakken?

Vriendelijke groeten.

Afstandbediening voor een lichtpunt in de veranda

We hebben in de veranda een electriciteitsaansluiting voor een armatuur vrij hoog op een muur. Kunnen we daar een armatuur op aansluiten met afstandsbediening?

Graag wat raad en info aub. We zoeken dit zelf uit te voeren.

Vriendelijke dank

Afkitten vast donker raam dat off white geschilderd wordt

Beste,

we lieten de ramen afkitten met polymeren. Hoe moet de afwerking onderaan het raam gebeuren?

Het betreft een raam dat tot op de grond komt. Momenteel zijn de siliconen onderaan het raam verwijderd.

Wordt het raam nu eerst geprimerd en geverfd tot tegen de vloer? En dan afgekit met gewone siliconen in de kleur van onze nieuwe vloer zoals in de rest van de living? ( Dat heeft onze voorkeur uit esthetisch oogpunt)

Of is het beter dat af te kitten met polymeren en mee te schilderen? We zijn wat schrikachtig van geverfde polymeren tot op de vloer. (Schrobben, dweilen)

Graag een vlugge reaktie

Beste dank

1 2 3 4 · Volgende