Livios: Bouwen aan morgen


anitake

    Lid sinds 29/04/2014

  • Bouwer
  • Lid sinds 29/04/2014
  • 23 vragen gesteld
  • 16 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 keer gequote door een ander
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 7 leden bedankt

Geschiedenis

1 2 3 4 5 · Volgende

Massief plachettenplafond. Naden zijn druppels en holtes zichtbaar

We lieten in december onze 3 massieve ( in goed verkerende staat) schilderen door een vakman. Na het opzetten van de primer bleken de naden een druppeleffect te vertonen. Hij schilderde vanop een ladder in de ene hand een borstel om de naden te schilderen en in de andere hand een langharige rol.

We vroegen hem om toch de naden goed uit te wrijven. Hij zei dat hij daaromjuist die langharige rol gebruikte.

Dit lijkt ons een verkeerde werkwijze; Hij ging gewoon door en het resultaat is ronduit slecht. Zelf vind hij dat het aan onze plafonds ligt en dat hij toch niet alles kan opvullen. Ons inziens heeft dit niets met opvullen te maken. Hoe kunnen we onze plafonfs goedkrijgen? Alle info is welkom; Momenteel voelen we ons radeloos.

Groetjes

Slecht uitgevoerde schilderwerken

2 reacties ·

Schilder gebruikte verven anders dan in offerte zonder overleg. Houten lattenplafonds: Verf bladdert los al na een paar weken in sommige voegen. De voegen zijn onvoldoende geverfd. Er werd geschilderd met een langharige rol? (druppels verf in de voegen) De schilder negeerde onze opmerkingen en beweerde dat hij die rol juist gebruikte om de voegen te vullen.

Ramen: Bij schuifraam wordt onderaan het bruin door de verf zichtbaar. Zijn putjes zijn slecht opgevuld. Sommige polymeren scheuren al wat los.

Veranda:houten plafond: overal gebarsten verf in de voegen. Een gedeelte werd niet afgekit. Zeer slordige afwerking.

Keuken: renovlies niet goed geplaatst. Bij het schilderen van dit plafond is rondom de bovenste rand van het nieuw geplaatste renovlies gewoon meegeschilderd. Hij zou de rest komen afwerken na plaatsing van de keuken. We zouden daar allemaal niets van zien.

Enz. Wat nu?

Slecht uitgevoerde schilderwerken

2 reacties ·

Reactie van MartinP

Beste, Het is belangrijk dat je in eerste instantie een bewijs hebt van de melding van de gemaakte fouten. Dit kan door een gedetailleerde beschrijving (desnoods incl. foto's) via e-mail. Bij een klacht van de klant is de aannemer principieel verplicht binnen een redelijke termijn te reageren. Doet hij dit niet dan kan je hem in gebreke stellen via een aangetekend schrijven. Ook kan je even langsgaan bij een jusititiehuis waar je gratis éénmalig advies kan krijgen van een advocaat: https://www.vlaanderen.be/conflicten-en-misdrijven/juridische-hulp-van-de-justitiehuizen .

Slecht uitgevoerde schilderwerken

2 reacties ·

Reactie van Geert Boutsen - Dehaese & Dehaese Advocatenkantoor

Beste, 

U geeft aan dat uw contractuele partner, met name de schilder, zijn werken niet volgens de regels van de kunst en volgens de contractuele afspraken uitgevoerd zou hebben. 

De schilder komt in dat geval tekort aan zijn contractuele verplichtingen.

Wij raden ten eerste aan om een schrijven, gestaafd met foto's, aan de schilder te richten waarin u de gebreken opsomt. Wij raden aan om dit schrijven zowel aangetekend als per gewone post/mail te verzenden. Bij gebreke aan reactie zal u verdere stappen dienen te ondernemen.

U kan ons ook altijd contacteren voor verdere vragen. 

Met vriendelijke groeten, 

Geert BOUTSEN

Advocaat

Dehaese & Dehaese Advocatenkantoor 

Luikersteenweg 187

3500 Hasselt

011/28.18.81 - dehaese@dehaese.be - www.dehaese.be 

Een primer plaatsen over uitgeplamuurde muren

Reactie van jean1986

Plamuur slorpt sowieso veel vocht op. Een primer is zeker aan te raden en al helemaal als u hierover een vliesbehang over gaat plaatsen. Anders zal de lijm zeer snel in de plamuur trekken. Indien u dit vlies vroeg of laat toch wil verwijderen zal u de verf lostrekken en niet de plamuur/pleister.

Een primer plaatsen over uitgeplamuurde muren

Reactie van anitake

Dank je. We merkten dat  in de hall bij het corrigeren van een stuk renovies een beetje plamuur loskwam. Dit is hersteld. De keuken zal nog een paar maand grijs uitgeplamuurd met dalapro staan. De stukadoor streek dit volledig in met een fixateur. Dat was volgens hemnodig. Toch kwam nadien een beetje plamuur los. Vandaar onze vraag om het in de keuken eerst te schilderen met een primer en nadien het renovlies te plaatsen  als de keuken er staat.

Ik was vergeten te vermelden dat die fixateur er op staat. Maar dit is hopelijk geen beletsel om er een primer over te plaatsen? De keuken zou er in ieder geval veel meer toonbaar mee zijn momenteel.

Dank voor uw reaktie.

Anita

Inbouwgroep dampkap

Is een inbouwgroep bvb novy mini pure line in bovenkast ok. voor wat betreft de afzuiging? Werkblad is 62 cm. Gaan de deurtjes van de kast onderaan niet teveellast hebben van vettige dampen?

Of is een telescopische dampkap eerder aan te raden?

Dank

Plaats van de ovens

10 reacties ·

Reactie van Charel

Volgens mij maak je het jezelf onnodig moeilijk. De optie met de twee ovens boven elkaar lijkt mij veruit te verkiezen boven de andere optie. Het praktische van die ovens op hoogte geeft veel meer gebruikscomfort dan die 60 cm extra werkblad. Moest je nu krap zitten met het werkblad dan zou het wat anders zijn maar volgens mij is dit meer dan voldoende voor een particuliere keuken, er zijn er velen die het met veel minder moeten doen. Eventueel zou je kunnen overwegen om de kookplaat iets naar rechts te verplaatsen zodat je links van het kookvuur ook nog iets kan plaatsen.

Misschien ben je wat afgeleid door het idee van een voortlopend werkblad over de zijkant tot op de vloer.

De keukentafel kan inderdaad ook als werkblad worden gezien, maar ik zou die toch op een normale hoogte houden. Ik denk dat dit praktischer is om aan te zitten eten en werken en dat dit bovendien ook een beter ruimtegevoel zal geven. 

Plaats van de ovens

10 reacties ·

Reactie van Roger Kumps

Een oven installeren naast een frigo is te vermijden,omwille v/d warmte-afgifte.Anderzijds moet het ook praktisch blijven, wanneer je een warme schotel uit de oven moet nemen(brandwondengevaar)

1 2 3 4 5 · Volgende