anitake

Lid sinds 29/4/2014

  • Bouwer
  • 25 vragen gesteld
  • 18 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 8 leden bedankt

Geschiedenis

Chroom, inox of geborsteld staal
1 reactie · · #Badkamer

Dringend. We hadden een inox kraan blanco voorzien . Linus S ( vensterkraan) Is een chroom kraan beter in onderhoud of juist niet en wat met geborsteld staal.?

En wat is inox look?

Kan iemand spreken uit ondervindig? Mag uiteraard ook een ander merk zijn
Anita ( Dan voor een eventueel vlugge reactie)

Bekijk
Reactie van anitake

 De offerte was zoals door ons gevraagd volledig in BOSS verven ( colora) De schilder wenste voor het plafond uitdrukkelijk met SIGMA S2u nova matt. te werken. Dit zou een veel beter resultaat geven.

Hij schilderde echter de 3 plafonds met  Sigma TIGRON AQUA MATT. De sigma nova zou niet meer te verkijgen zijn.

Hopelijk is de foto een beetje duidelijk. ( druppeleffect in de naden...)

Met vele groeten en dank voor het meedenken.

Bekijk

Schilder gebruikte verven anders dan in offerte zonder overleg. Houten lattenplafonds: Verf bladdert los al na een paar weken in sommige voegen. De voegen zijn onvoldoende geverfd. Er werd geschilderd met een langharige rol? (druppels verf in de voegen) De schilder negeerde onze opmerkingen en beweerde dat hij die rol juist gebruikte om de voegen te vullen.

Ramen: Bij schuifraam wordt onderaan het bruin door de verf zichtbaar. Zijn putjes zijn slecht opgevuld. Sommige polymeren scheuren al wat los.

Veranda:houten plafond: overal gebarsten verf in de voegen. Een gedeelte werd niet afgekit. Zeer slordige afwerking.

Keuken: renovlies niet goed geplaatst. Bij het schilderen van dit plafond is rondom de bovenste rand van het nieuw geplaatste renovlies gewoon meegeschilderd. Hij zou de rest komen afwerken na plaatsing van de keuken. We zouden daar allemaal niets van zien.

Enz. Wat nu?

Bekijk
Reactie van anitake

Dank je. We merkten dat  in de hall bij het corrigeren van een stuk renovies een beetje plamuur loskwam. Dit is hersteld. De keuken zal nog een paar maand grijs uitgeplamuurd met dalapro staan. De stukadoor streek dit volledig in met een fixateur. Dat was volgens hemnodig. Toch kwam nadien een beetje plamuur los. Vandaar onze vraag om het in de keuken eerst te schilderen met een primer en nadien het renovlies te plaatsen  als de keuken er staat.

Ik was vergeten te vermelden dat die fixateur er op staat. Maar dit is hopelijk geen beletsel om er een primer over te plaatsen? De keuken zou er in ieder geval veel meer toonbaar mee zijn momenteel.

Dank voor uw reaktie.

Anita

Bekijk

Is een inbouwgroep bvb novy mini pure line in bovenkast ok. voor wat betreft de afzuiging? Werkblad is 62 cm. Gaan de deurtjes van de kast onderaan niet teveellast hebben van vettige dampen?

Of is een telescopische dampkap eerder aan te raden?

Dank

Bekijk

Beste,

we lieten de ramen afkitten met polymeren. Hoe moet de afwerking onderaan het raam gebeuren?

Het betreft een raam dat tot op de grond komt. Momenteel zijn de siliconen onderaan het raam verwijderd.

Wordt het raam nu eerst geprimerd en geverfd tot tegen de vloer? En dan afgekit met gewone siliconen in de kleur van onze nieuwe vloer zoals in de rest van de living? ( Dat heeft onze voorkeur uit esthetisch oogpunt)

Of is het beter dat af te kitten met polymeren en mee te schilderen? We zijn wat schrikachtig van geverfde polymeren tot op de vloer. (Schrobben, dweilen)

Graag een vlugge reaktie

Beste dank

Bekijk