Livios: Bouwen aan morgen


anitake

    Lid sinds 29/04/2014

  • Bouwer
  • Lid sinds 29/04/2014
  • 24 vragen gesteld
  • 18 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 keer gequote door een ander
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 7 leden bedankt

Geschiedenis

1 2 3 4 5 · Volgende

Keuken is dichtgemaakt tot tegen plafond met MDF. Schilderen of eerst renovlies aanbrengen

Reactie van anitake

Dank je Nick,

Het is inderdaad mooi afgewerkt in verstek. De rest van de keuken wordt met renovlies bezet en geschilderd. We vroegen ons alleen af of je ziet dat het boven de kasten en boven het keukenraam geschilderd is en niet bezet.

Vriendelijke groet

Massief plachettenplafond. Naden zijn druppels en holtes zichtbaar

Reactie van anitake

 De offerte was zoals door ons gevraagd volledig in BOSS verven ( colora) De schilder wenste voor het plafond uitdrukkelijk met SIGMA S2u nova matt. te werken. Dit zou een veel beter resultaat geven.

Hij schilderde echter de 3 plafonds met  Sigma TIGRON AQUA MATT. De sigma nova zou niet meer te verkijgen zijn.

Hopelijk is de foto een beetje duidelijk. ( druppeleffect in de naden...)

Met vele groeten en dank voor het meedenken.

Massief plachettenplafond. Naden zijn druppels en holtes zichtbaar

Reactie van Regis07

Uw foto is niet zichtbaar of toegevoegd voor mij.
Het is toch al een tijdje (3 jaar of meer) de de Sigma S2U niet meer verkrijgbaar is in Belgie en vervangen is door de Sigma Tigron (solvent of aqua).
De Sigma S2U (Nova = watergedragend) is wel nog verkrijgbaar in Nederland.
De Sigma Tigron is de vernieuwde versie van Sigma S2U. 
Het verbaasd mij een beetje dat u spreekt over een langharige verfrol gezien er gewerkt is met een dekkende watergedragen lakverf. .Normaal gebruikt men een kortharige lakrol.

Massief plachettenplafond. Naden zijn druppels en holtes zichtbaar

Reactie van Schilder

Druppels wegschuren en elke naad overkitten met een oplosmiddel vrije MS polymeer kit. Wanneer er niet gekit is krijg je ophoping in het rabat met als gevolg druppels. Hout zal ook uitzetten en krimpen, zonder kit kan op termijn het naakte hout zichtbaar worden.

Daarna schilderen. Een langharige rol kan perfect als alles goed is gekit en de verf goed verdeeld word. Wel zachtjes na strelen met een zachte kwast zodat de rol structuur niet zichtbaar is.

Slecht uitgevoerde schilderwerken

2 reacties ·

Schilder gebruikte verven anders dan in offerte zonder overleg. Houten lattenplafonds: Verf bladdert los al na een paar weken in sommige voegen. De voegen zijn onvoldoende geverfd. Er werd geschilderd met een langharige rol? (druppels verf in de voegen) De schilder negeerde onze opmerkingen en beweerde dat hij die rol juist gebruikte om de voegen te vullen.

Ramen: Bij schuifraam wordt onderaan het bruin door de verf zichtbaar. Zijn putjes zijn slecht opgevuld. Sommige polymeren scheuren al wat los.

Veranda:houten plafond: overal gebarsten verf in de voegen. Een gedeelte werd niet afgekit. Zeer slordige afwerking.

Keuken: renovlies niet goed geplaatst. Bij het schilderen van dit plafond is rondom de bovenste rand van het nieuw geplaatste renovlies gewoon meegeschilderd. Hij zou de rest komen afwerken na plaatsing van de keuken. We zouden daar allemaal niets van zien.

Enz. Wat nu?

Slecht uitgevoerde schilderwerken

2 reacties ·

Reactie van MartinP

Beste, Het is belangrijk dat je in eerste instantie een bewijs hebt van de melding van de gemaakte fouten. Dit kan door een gedetailleerde beschrijving (desnoods incl. foto's) via e-mail. Bij een klacht van de klant is de aannemer principieel verplicht binnen een redelijke termijn te reageren. Doet hij dit niet dan kan je hem in gebreke stellen via een aangetekend schrijven. Ook kan je even langsgaan bij een jusititiehuis waar je gratis éénmalig advies kan krijgen van een advocaat: https://www.vlaanderen.be/conflicten-en-misdrijven/juridische-hulp-van-de-justitiehuizen .

Slecht uitgevoerde schilderwerken

2 reacties ·

Reactie van Geert Boutsen - Dehaese & Dehaese Advocatenkantoor

Beste, 

U geeft aan dat uw contractuele partner, met name de schilder, zijn werken niet volgens de regels van de kunst en volgens de contractuele afspraken uitgevoerd zou hebben. 

De schilder komt in dat geval tekort aan zijn contractuele verplichtingen.

Wij raden ten eerste aan om een schrijven, gestaafd met foto's, aan de schilder te richten waarin u de gebreken opsomt. Wij raden aan om dit schrijven zowel aangetekend als per gewone post/mail te verzenden. Bij gebreke aan reactie zal u verdere stappen dienen te ondernemen.

U kan ons ook altijd contacteren voor verdere vragen. 

Met vriendelijke groeten, 

Geert BOUTSEN

Advocaat

Dehaese & Dehaese Advocatenkantoor 

Luikersteenweg 187

3500 Hasselt

011/28.18.81 - dehaese@dehaese.be - www.dehaese.be 

Een primer plaatsen over uitgeplamuurde muren

Reactie van jean1986

Plamuur slorpt sowieso veel vocht op. Een primer is zeker aan te raden en al helemaal als u hierover een vliesbehang over gaat plaatsen. Anders zal de lijm zeer snel in de plamuur trekken. Indien u dit vlies vroeg of laat toch wil verwijderen zal u de verf lostrekken en niet de plamuur/pleister.

1 2 3 4 5 · Volgende