Livios: Bouwen aan morgen


anitake

    Lid sinds 29/04/2014

  • Bouwer
  • Lid sinds 29/04/2014
  • 15 vragen gesteld
  • 11 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 keer gequote door een ander
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 4 leden bedankt

Geschiedenis

1 2 3 · Volgende

Afkitten ramen met polymeren;

We verwijderden zorgvuldig de siliconen  uit onze ramen om ze nadien te laten afkitten met polymeren door de schilder en te laten schilderen in dezelfde kleur als de muren.

De schilder bracht de polymeren uiterst slordig aan. In de veranda vroegen we om een bakstenen muur te schilderen. Toen we even weg waren had hij een dikke brede witte en vooral kromme polymerenlaag aangebracht overal waar de bakstenen muur paalde aan de moderne bordeaux aliminium ramen. Er was nog niets geschilderd. Gans de veranda lijkt beschadigd.

We hebben de schilder laten weten dat we eens willen praten. Hoe kunnen we die lelijke polymeren verwijderen? We zijn al veel geld kwijt en het is niet om aan te zien.

Geaag wat advies .

Beleefde groeten

Schilderen ramen bij renovatie

2 reacties ·

Reactie van Schilderwerken Van Doorne

Wat dat betreft bestaan er geen echte regels. Aangezien u zelf aangeeft dat het een mooi contrast geeft zou dit meteen ook het antwoord op uw vraag kunnen zijn. Tenzij je het geheel strakker wil laten ogen natuurlijk. Indien echter ook de vloer licht is (benaderend aan de muren lijkt het me aangewezen de ramen te laten zoals ze zijn, kwestie van niet in een witte doos terecht te komen. Hout zorgt immers voor een warme touch. Uiteraard heb ik ook geen idee welke kleur en stijl de overige meubelen hebben wat natuurlijk ook zijn invloed heeft. Weet in ieder geval: indien u de ramen overschilderd met lakverf, er is geen weg terug.

Schilderen ramen bij renovatie

2 reacties ·

Reactie van anitake

Bedankt voor de eerlijke reactie. We gaan de ramen die we mooi donker vinden zo laten. De nieuwe vloer die we laten plaatsen hebben is inderdaad licht van kleur ( keramiek: uitzicht natuursteen, kalksteen).

Het houten plafond zal eveneens licht geschilderd worden. We nemen je raad ter harte en laten de mooie contrasterende ramen voorlopig of waarschijnlijk definitief donker.

Nogmaals dank

Anita

Klein pleisterwerk en plamuur

We vroegen de stukadoor een stukje rond de keukenramen te pleisteren wegens renovatie keuken en de gaatjes uit te plamuren op de benedenverdieping. 6 weken verder is de ganse benedenverdieping uitgeplamuurd met dalapro medium. Rond de ramen zijn alle buitenhoeken bezet met die plamuur. Volgens de stukadoor kunnen we nu probleemloos renovatievlies zetten. Is dat wel zo.een eerste poging in de bijkeuken toont dat het vlies loskomt aan de buitenhoeken. De muren werden ingestreken met een fixateur:herbol pitzgrund en ontstoft.

Kunnen jullie enige raad meegeven aub. We voelen ons hier toch wel niet echt goed bij.

Vriendelijke groeten

Afwerken van buitenhoeken met renovatievvlies

We willen renovatievlies plaatsen in de woning. De  ene zegt: de buitenhoeken omvouwen, ( vooraleer te plooien even een ondiepe snede in en goed aandrukken) De andere schilder zegt: ik snijd alle buitenhoeken door en dan uitplamuren.

Wat is volgens jullie de beste methode?

Misschien plaatsen we het zelf .Graag een advies.

Vriendelijke dank

Smeedijzeren deur met glas ( 8 ruiten)

We wensten een smeedijzeren deur te plaatsen. Het glas in de ruiten wordt met siliconen erin geplaatst.

Is dit te onderhouden?  De zijde waar de siliconen zijn is minder mooi.

Zijn er ook andere afwerkingsmogelijkheden?

Dank u

Glasweefsellijm is heel dun na een week niet gebruikt in afgesloten pot.

Reactie van Regis07

Deftig omroeren en je zal zien dat de lijmstoffen naar boven komen.
Werkt niet vanuit de lijm pot maar gebruikt een verfemmer.
Het teveel aan lijm niet meer samenvoegen in de lijmpot, er zit allerlei vuiligheid in de lijmrol en emmer dat de propere lijm aantast en doet rotten.

1 2 3 · Volgende