andreaske

Lid sinds 27/3/2019

  • Andere particulier
  • 2 vragen gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
andreaske Andere particulier Privébericht

Geschiedenis

Reactie van andreaske

Bedankt voor jullie antwoorden.

Ik blijf het toch vreemd vinden dat het Stadsbestuur tweemaal een bouwvergunning aflevert zonder enige vermelding van de bezwaren van de Brandweer!  Er is nochtans verschillende correspondentie gebeurd tussen de dienst Ruimtelijke Ordening en de Brandweer wegens onvoldoende informatie op de plannen.

De oorspronkelijke plannen werden niet aangepast aan het belangrijkste bezwaar, namelijk dat de 2 liften NIET rechtstreeks toegang mochten geven IN de 2 appartementen van de bouwheer-eigenaar-bewoner.

Nu beweert de zoon zelfs dat zijn ouders geen bouwovertreding hebben begaan omdat het Stadhuis tweemaal een bouwvergunning heeft afgeleverd.

De Brandweer heeft het gebouw toch opnieuw afgekeurd omdat hun oorspronkelijk advies niet werd gevolgd en met het gevolg dat het gebouw op dit ogenblik niet voldoet aan andere, huidige en strengere normen.

Bekijk
Reactie van andreaske

Sorry, waarschijnlijk onduidelijk geweest.

Ik wil een buis (dus 15 meter) laten steken in het LVT-kanaal (215 x 200 mm) in inox, PPS of concentrisch ??? voor de 3 appartementen. Op deze buis wil ik nu op de 3e verdieping aansluiten met een condenserende ketel. Op deze manier moeten de 2 onderburen enkel delen in de kosten voor het leveren en plaatsen van de buis en sluiten zij met een condenserende ketel pas aan wanneer deze defect is. Zij blijven aangesloten op het RGA-kanaal (100 x 200 mm) met hun gesloten C42 niet-condenserende ketels. Het is niet de bedoeling om 3 aparte buizen te steken in dit kanaal en ook niet in het LVT-kanaal. 

Indien zij ook niet willen investeren in een buis van 15 meter omdat er breekwerk in hun appartementen  aan te pas komt, kan ik dan alleen op het LVT-kanaal (215 x 200 mm)aansluiten met een buis van 6 meter ( vanaf 3e verdiep tot de top van het dak)?

Voor Hugo: Boven de helft van ons appartement ( ook onze schoorsteen) bevindt zich het terras van het duplexappartement op het 4e verdiep waarover ik niet sprak omdat zij een aparte schoorsteen hebben. Dit is ook de reden waarom de lengte van de buis 15 meter bedraagt.

Hopelijk heb ik het nu duidelijker geformuleerd

Bekijk