Livios: Bouwen aan morgen


ALFREDO

  Lid sinds 29/12/2014

 • Andere particulier
 • Lid sinds 29/12/2014
 • 6 vragen gesteld
 • 5 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 0 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


ALFREDO
 • Andere particulier | Woont in Zele
Privébericht

Geschiedenis

1 2 · Volgende

Groene en witte aanslag verwijderen op klinkers

Heb op woensdag 5 December heet water met bleekwater in gieter gebruikt, daarna klinkers geschrobd met gewoon heet water om groenaanslag weg te krijgen.

Heb wel al regelmatig die klinkervoegen vrij gemaakt van onkruiden en weinig mosvorming, toch kwam daar ineens groene aanslag op klinkers, zo maar na regenvalperiodes...alsook witte vlekjes op klinkers....

Vandaag woensdag 12 December heb ik dit werkje van 5 December herhaald.

Wat is nu het beste ? HG groene aanslag reiniger te gaan gebruiken of  HG Terrastegel reiniger ? Die HG groene aanslag reiniger kan je alleen best gebruiken bij temperaturen van boven 10 ° Celsius. Wikken en wegen dus... Wat is nu de beste oplossing ?

Bedankt voor feedback.

AEG accumulatiekachels STINKEN ERG

Reactie van Kris M

Welke stank?  Verbrande lucht na lang niet gebruikt te zijn of verbrande plastiek/kunststof ?  Verbrande plastiek suggereert een probleem in de electrische aansluitingen.  Als de verbindingen gemaakt zijn met (verboden) kroonblokjes (suikertjes) deze dan vervangen door Wagoklemmen.  Dat zijn die klemmen met sluitingsarmpjes die ook geschikt zijn voor soepele kabel. 

AEG accumulatiekachels STINKEN ERG

Reactie van ID_DIM

Zoals bij alle technieken dienen deze onderhouden te worden.
Ik stel voor deze eens na te kijken en te ontstoffen.

Kans bestaat dat er stof verbrand door langere stilstand en de ophoping er van in het systeem.

AEG accumulatiekachels STINKEN ERG

Reactie van ALFREDO

Geachte,

Misschien kan jij mij dan eens wat adressen doorsturen van firma's uit de regio Zele, die dit werkje kunnen doen. Veel bedrijven in de regio Zele ken ik trouwens niet die dit werkje kunnen opknappen.

Onlangs kwam Zeelse firma langs en deelde mij mede, na controle van de kachels, dat het niet meer nodig zou zijn, jaarlijks die kachels volledig te gaan uiteennemen en te ontstoffen. Regelmatig onderaan stofzuigen is genoeg.

Meer kan ik hierover niet meer meedelen.

Groeten,

Freddy Van De Velde

AEG accumulatiekachels STINKEN ERG

Reactie van idur

Het hele toestel moet niet uiteen,alleen de rooster voor de ventilators onderaan. Je kan dan met een kierenopzetstuk van de stofzuiger al heel wat stof verwijderen. Probeer ook het stof dat zich aan de achterkant bevind weg te nemen. Bij oudere toestellen bevind hier de aanzuiging van de ventilatielucht. 

Metselspecie verwijderen op klinkers

Reactie van kas

Zoals ik al zei: je kan alleen maar met een harde voeg opvoegen als je fundering geschikt is om te werken met een voeg EN je verhardingsmateriaal niet poreus is. Je fundering is niet geschikt , je klinkers zijn ook niet geschikt. 

Je mag dan nog met een schuurborstel/ bovenfrees / polijstpad erover gaan of godbetert het met een hoge drukreiniger, je klinker is poreus en blijft poreus. Veel kans dat je de sluier weg krijgt maar dat je dan te kampen krijgt met klinkers die rap vuil en mosgroei krijgen. 

Je moet ook opletten dat door het invoegen je halfopen verharding een gesloten verharding wordt die voor 100% mee geteld in de berekening van de watertoets. Bij overschrijding kan er opgelegd worden om  een hemelafwatering, waterbuffering en infiltratiekoffers te voorzien. Houdt dit in het achterhoofd, kan onplezierige consequenties hebben 

Indien je onkruiden weg wil uit de voegen zijn er andere manieren die geschikter zijn om dit te bereiken. Uw tuinman kan hier in helpen indien hij beschikt over een phytolicentie 2 voor het oordeelkundig gebruik van de gepaste herbicide.  Er zijn ook phytomiddelen beschikbaar voor particulieren die goede resultaten geeft. En er is ook de mogelijkheid om onkruiden aan e branden enof met infrarood of met borstels te verwijderen. 

Je moet ook even de bedenking maken waarom heb ik in mijn voegen onkruid? Heb ik last van hogergelegen grond die bij regen uitspoelt en de voegen verontreinigd met zand? Heb ik stukken verharding die amper belopen /bereden wordt? Is mijn verharding nog in perfecte staat? Zijn de opsluitingen niet verschoven zodat de klinkers niet meer stotend tegen elkaar komen? Of is het inzanden veel te snel gebeurt? Meestal moet inzanden van de voegen cc 3 weken minimum blijven liggen en op regelmatge basis ingeborsteld worden. 

Kijk dit eerst even allemaal na.

Metselspecie verwijderen op klinkers

Reactie van ALFREDO

Kas, jongen, hartelijke dank voor uw professionele uitleg !!!

Ga de niet al te vele mortelspecieplekken dan maar zo laten liggen, zeer erg is dit niet, beter dan te gaan "prutsen".

Als er nieuw onkruid komt, tussen de voegen van de reeds met wit zand gedane ganse oppervlakte, zal ik het ambachtelijk behandelen met een mesje, borstel en vuilblik, dat zal nog het beste zjin. Enorm veel onkruid komt er niet bij telkens na regenperiodes..... als die er nog komen..., maar in orde is in orde, nietwaar, voor het uitzicht.

Alvast dank voor uw deskundige uitleg !!!

Geluidsoverlast 's nachts door pomp onder vloer gelijkvloers ?

Geachte,

Zit al een hele tijd zeer verveeld met geluidsoverlast van wellicht pomp onder gelijkvloers. Buiten, vlak aan de 2 kamers, zijn roosters met verluchting geplaatst op een terras. Ik veronderstel dat dus onder de 2 slaapkamers een toestel blijvend draaiende moet zijn, wellicht pomp.

Ik heb de Syndicus hierover bericht, maar die geeft niet thuis. Ondertussen wordt ik ALLE nachten wakker van dit draaiende toestel.

Wat te gaan ondernemen hiervoor dat dit zo SNEL MOGELIJK STOPT ?!Welk toestel zou dit kunnen zijn, want ikzelf als huurder heb geen toegang tot deze locatie.

Geluidsoverlast 's nachts door pomp onder vloer gelijkvloers ?

Reactie van zelfmaker

beste,

Ik heb in mijn kelder ook een draaiende  pomp met drukvat die water wegpompt. Ik heb deze  pomp op ronde rubberen dikke rondellen geplaatst. Dit helpt wat, maar het lawaai krijg je toch nooit volledig weg.Verder heb ik buiten aan mijn verluchtingsroosters als test een pvc plaatje gezet schuin tegen de gevel, zodat het geluid als het ware wat weggekaatst wordt weg van de muur, en ook terug een beetje naar beneden. Hierdoor is het aantal decibels wel voldoende afgenomen. Als het bvb een buis is die vanuit de kelder naar boven komt, dan kun je bvb daar een 90° bocht op monteren, en dan in de gewenste richting van verdraaien, zodat dan ook het geluid wat weg gestuurd wordt.

1 2 · Volgende