Alfafox

Lid sinds 25/8/2015

  • Andere particulier
  • 5 vragen gesteld
  • 3 vragen beantwoord
  • 0 vragen goed beantwoord
  • 0 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Alfafox Andere particulier

Geschiedenis

Barsten in vloer nieuwbouw na 7 jaar.
2 reacties · · #Bouwen
Reactie van Alfafox

Beste Ruda,

Wij hebben ook ons sod woning gekocht begin 2016.

Tot op heden talrijke problemen vastgesteld met de nodige discussies tot gevolg maar zonder deftige oplossingen.Wij weigeren de definitieve oplevering te ondertekenen zolang er geen oplossing is.De Sod firma kan natuurlijk eenzijdig opleveren.

Onze parketvloer en tegels op het gelijkvloers vertoond nu overal een opening van bijna 1 cm.Sod firma wil dit oplossen met een siliconenvoeg wetende dat dit maar tijdelijk is(max.anderhalf jaar ,resultaat is bij de buren te zien).

De zwevende chappe is gelegd zonder wapening op vlokken of schilfers isolatie(persoonlijk denk ik afval van andere isolatie).

Nu recent vastgesteld dat op de verdieping ook een opening is tussen plint en laminaat.

Dus mijn gezond verstand weet dat er een slechte gemengde chappe gebruikt is maar de werfleider laat mij weten dat zij met proffessionele aannemers werken en dat ik maar een gerechtsexpert en rechtzaak moet beginnen om mijn gelijk te krijgen. 

Nu heb ik vandaag een mail verstuurd naar de Nationale Architecten Vereniging en de Bouwunie om te vragen hoe ik dit zonder te grote financiel gevolgen kan laten vaststellen.(bijv.een proefboring om de samenstelling van de chappe te onderzoeken),

Dan rest mij de vraag waar zijn wij in godsnaam mee bezig!

Onze duur betaalde eigendom door steenrijke malafide bouwprojectoren en aannemrs laten verknoeien.

Wij kunnen een rechtzaak beginnen wetende dat er eerst enkele duizenden euro provisie

moet gestory worden en dan?

Zijn wij zeker van de afloop?

Dus daarom zou er meer onafhankelijle controle moeten zijn maar wie gaat daar mee starten.Geld is belangrijker dan eerlijkheid.En dergelijke firmà gaan dan nog vrijuit.

Bekijk
Zwevende chappe
5 reacties · · #Bouwen
Reactie van Alfafox

Beste HugoCo

In onze SOD.woning is er een nieuwe manier van zwevende chappe.

Eerst komt er een laag isolatievlokken daarover een soort verhuisdoek en een chappenet er bovenop om de vlokken op zijn plaats te houden daarna gaat er een definitieve chappelaag met een minieme hoeveelheid aan vezels om de chappe te binden.Bij de uitvoering van de chappe hen ik toen al laten verstaan om netten te gebruiken.Dat is niet nodig wij kennen onze stiel,was het antwoord.

Nu amper 2 jaar later zien we reeds een verzakking tussen plint en vloer van ongeveer 1 centimeter.En nog steeds wuift  de werffleider dit probleem weg (is blijkbaar geen structureel probleem exit wet Breyne, geen bouwfout,geen garantie)dus ellenlange discussies die geen resultaat geven.Zijn oplossing :de openingen opvullen met siliconen.Zelfs de kleinste klusser weet dat dit een tijdelijke oplossing is want na houguit anderhalf jaar komt de siliconenlaag los en heb je terug een opening. 

De enige weg is via Gerecht met bijhorende kosten en wie gaat dit winnen denk je!

Ik weet het antwoord al : de welstellende bouwpromotor die nog rijker gaat worden

"De sky is de limit"en die 's morgens moet kiezen met welke luxe wagen hij vandaag gaat rondtoeren.

Dus voordat je gaat bouwen met aannemer of bouwpromotor moet je het contract laten nalezen door een advokaat maar wie gaat dat toelaten want dan gaan we de woordspelingen vinden en weg de winst.

Daar sta je dan zonder noemenswaardige hulp ; ombudsman,WTCB zijn de organisaties die de particulier nog verder in de problemen brengt.Hulp van derde daar vrees ik ook al voor want dan komt het egoisme naar boven en is het levensmotto:Dat ik het maar goed heb de rest is bijzaak!

Wat mij het meest kwaad maakt is dat onze zuur vediende centen weg zijn zonder degelijke kwaliteit te krijgen. Want dat verdienen wij toch!Niet?

Maar als particulier sta dikwijls alleen in de kou.

 

  

Bekijk
SOD Firma begint niet met werken.
15 reacties · · #Bouwen
Reactie van Alfafox

Beste livios medewerkers,

Wat voor nut heeft het forum als  men bepaalde firma's niet mag terecht wijzen?De klant is altijd verplicht om het via een gerechtelijke procedure zijn ongenoegen te uiten,het gaat tenslotte om zijn zuurverdiende spaarcenten.Een mensen leven lang mag je werken om iets te mogen bezitten maar malafiede zelfstandigen zijn beschemt.Zelfs als particulier mag je geen inlichtingen vragen via het controle orgaan WTCB ook alleen als zelfstandige.Een ombudsdienst is ook al om te lachen.

Een echt apenland.     

Bekijk

Wij hebben een SOD woning gekocht in november 2014.

Wij hebben onze livingdeur met geslepen glas laten vervangen omdat de vorige slecht gelakt Was en er krassen stonden op het geslepen glas.Begin december vorig jaar hebben wij , na verschillende discussies met de bouwpromotor en de deuren plaatser,uiteindelijk nieuwe deuren gekregen.Bij de plaatsing hadden wij al opgemerkt en tevens aangetoond aan de plaatser dat er op alle geslepen glazen krassen waren.Een tiental dagen later is de verantwoordelijke van de firma langs geweest en gaat hier nogal licht over.het

Hij heeft ons dan laten verstaan iemand van de glasfirma langs te sturen om te kijken wat de wettelijke normen zijn van zulke geslepen glazen en of deze krassen kunnen.

Maar hier nemen wij geen genoegen mee omdat volgens ons de glazen krasvrij moeten zijn.Niemand koopt een nieuwe autofferte met krassen !

Hoe moet het voor ons nu verder kunnen wij hiertegen iets ondernemen?

De bouwpromotor wil de definitieve oplevering laten doorgaan maar wij weigeren zolang deze problemenog niet opgelost zijn.Het waren per slot van rekening niet de enige problemen met de afwering van de woning in zij  geheel.Er zij  hier 18 SOD woningen gebouwd en er islam geen een zonader problemen.

Graag uw antwoord aub.

Mvg.

Bekijk

Kan iemand mij richtlijnen of voorschriften (Wtcb)bezorgen voor het aflakken van binnendeuren aub?

Hadden reeds bij vorige contacten( met leverancier van de binnendeuren en de 

lakerij ) aangehaald dat wij niet tevreden waren met het resultaat.

Nu enkele maanden verder is de kwaliteit nog verslechterd en komen er blauwe

vlekken aan het licht(zichtbaar door de laklaag).

Met een lichtbron op de deuren zie je duidelijk de slechte laklaag.Moet ik voor de definitieve oplevering (2016) de SOD firma aangetekend schrijven? 

Is de juridische weg de enige uitweg?

Bekijk
Afwerking binnendeuren SOD woning
3 reacties · · #Bouwen

De oplevering is gedaan. Wat kunnen wij doen om de gewenste lakkwaliteit van de binnendeuren in vraag te stellen.Hiervoor werd ons een meerprijs(3239 euro) bovenop de afgesproken prijs(lastenboek) gevraagd.Er zijn ter plaatse reeds drie contacten geweest  met de leverancier,de lakkerij en de werfleider.Zij zijn niet van plan om tegemoet te komen en te zorgen voor een degelijke (zonder zichtbare fouten)gelakte deur.

 

Bekijk