Livios: Bouwen aan morgen


Alaerts guido

  Lid sinds 06/04/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 06/04/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 140 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 28 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Alaerts guido
 • Andere professioneel | Woont in Wilsele
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Wandbekleding douche in houtskelet

Reactie van Alaerts guido

Vinyl  is ook  een mogelijkheid. Elastisch, waterbestendig, slijtvast, warm, eenvoudig te kuisen en grote keuze kleur en motief. Ik heb dit meermaals gezien in Duitse hotels en zo ook bij mij thuis geplaatst 

Akkoord of niet: "Vanaf 2018 vergoeding voor plaatsen zonnestroomoverschotten op net"

Reactie van Alaerts guido

Ondervoorbehoud dat het een win situatie voor de staat is. Anders word er toch een taks uitgevonden. Er dient rekening gehouden te worden met het netwerk, dat is er, en zal blijven liggen, er zullen aan passingen en onderhoud moetten gebeuren. Dus de minder inkomsten van verkoop stroom zullen moeten worden gecompenseerd. Ik hoop dat in de toekomst een beleid word gevoerd dat naar de toekomst kijkt en niet naar de meeste stemmen. 

Opentherm bij Vaillant ecotec plus VCR 296/5-5 in België?

Reactie van Alaerts guido

In belgie worden er andere printplaten gebruikt (Meld men mij) , waarom ??? Dus u kunt hier de V33 niet gebruiken.

Maar hoeveel kringen wenst u te regelen? Normaal werkt de app V smart goed (integenstelling van de test).

Ervaringen te delen met warmtepomp/ZP/zonneboiler?

Reactie van Alaerts guido

Ik heb een renovatie woning nu bijna 2 jaar het eerste jaar verbruikte ik 6500 kw h elec alles in verwarming, warm water en gewoon verbruik met 4 personen. Dit met een warmte pomp lucht water en ventilatie sys D van viessmann. Ónder tussen de 2 de winter hebben we op de slaapkamers ook met vloerverwarming  de verwarming uitgezet met uitzondering de kamer van de dochter en badkamer. Als U goed  luchtdicht, isoleerd en gecontroleerd ventileerd ( mijn ventilatie haald de norm enkel in maximum en draai in praktijk variabel naargelang nodig met zeer bevredigend resultaat) heeft u weinig nodig 9 kw is voldoende. Ik betaal dan ook 1 keer distributie die van gas valt weg. In april heb ik PV panelen  geplaatst voor 6 kWh en nu blijkt dit ongeveer goed te komen. Ik vind dit voor mij een geslaagde keuze voor mij.

Hoe kunnen de schuine wanden van een dakkamer geïsoleerd worden?

Reactie van Alaerts guido

Er is een gerenomeerde firma in kampenhoud, Verhoeven. Vraag deze firma om raad. Ik heb reeds verschillende klanten die met Verhoeven samen werkte en tevreden zijn over het werk. De firma is reeds vele jaren aktief in de isolatie sector en heefd een degelijke reputatie.

Hoe isolatiedeken leggen op betonnen- zoldervloer?

Reactie van Alaerts guido

Ik treed verhoeven bij in deze stelling. ZEKERE GEEN DAMPSCHERM LANGS BOVEN.

Denk er aan als u een renovatie uitvoert en nieuwe ramen en deuren plaats, de lucht kwaliteit (ook hoge lucht vochtgehalte te weeg brengt). Als u dan dergelijke zolder heeft kunt u overwegen een ventilatie sys te plaatsen om schimmels en andere ongezonde situaties te voorkomen. 

Zonneboiler tijdens winter afzetten

Reactie van Alaerts guido

Voorzichtig cv installaties / keteles zijn mischien of niet allemaal geschikt voor met warmwater gevoed te worden. en kan schade veroorzaken. Inderdaat overschakelen op gas is interesanter dan op elec. Zo ziet men spijtig genoeg dat er foute installaties worden geplaatst en dat men bij (vorige eigenaar) foute info werd gegeven of koos hij voor een goedkope oplossing die uiteindelijk duurder is.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende