Alaerts guido

Lid sinds 6/4/2016

  • Andere professioneel
  • 0 vragen gesteld
  • 162 vragen beantwoord
  • 12 vragen goed beantwoord
  • 29 bedankjes ontvangen
  • 0 leden bedankt
Alaerts guido Andere professioneel Privébericht

Geschiedenis

Reactie van Alaerts guido

Hoeveel warm water is er nodig, douche of bad. mogelijk een elektrice boiler met afstand bediening type Lineo conenected of soortgelijke of  elek.doorstromer U heeft met kleine hoeveelheden warmwater al veel comfort. indivuele toestellen nabij tappunt ook mogelijk.

Na te zien: vermogen elektriciteit en water hardheid.

Bekijk
Reactie van Alaerts guido

Zoals de collegas aangeven  th voeler. ontluchten , pomp verhogen

Maar het kan ook onevenwicht zijn en moet de installatie worden ingeregeld, bij het verhogen van de pomp brengt dit ook een hoger energie verbruik en mogelijk een storend geluid. Het is dan raadzaam een vakman te raadplegen voor het vaststellen en verhelpen van dit probleem. dit is een eemmaligekost dit vrij snel en duurzaam word vergoed door de besparing.

Vriendelijke groeten Alaerts Guido

Bekijk
Reactie van Alaerts guido

Sorry 1stekeer oneens

Sorry Nick maar ik ben er van overtuigd dat een tubage in een gemeenschapelijke schoorsteen niet mag. wel kan dat de 3 toestellen induvidueel in inox tubage worden aangesloten in een schacht. er zijn nog oplossingen maar daarvoor contacteerd U best Poujoulat info@poujoulat.be. of een andere schoorsteen fabrikant.

Dat de andere bewoners niet mee doen is begrijpelijk maar kortzichtig, stel dat vraagsteller andreaske een niet condenserend toestel zet dan kunnen de andere bewoners later geen condenserend toestel plaatsen. En mischien zijn niet condenserende toestellen dan niet meer verkrijgbaar. Als de twee andere dan sammen beslissen om hun toestel te plaatsen dan moet andreaske volgens mij zijn toestel mee vervangen ( altijd miserie ). Laat alles op papier zetten dat de onder buren dan voor de kosten tegemoed komen. Mondelinge overeenkomsten lijden tot miserie 

Guido Alaerts

Bekijk
Reactie van Alaerts guido

?? !!!!Afsluiten en een gerechtelijke procedure starten dit is compleet tegen de regels deze installateur moet de norm volgen NBN D 51001 /3, deze installatie regels zijn bindend en moeten worden gevolgd.   Bij komend bekijken of een 30 Kw wel nodig is lijkt mij vrij veel doorgaans licht een vermogen rond de 24 Kw 

De installateur aanschrijven en hem de kans geven de herstelling uit te voeren en laten keuren door een keuring organisatie die U kiest en niet de installateur.  BV. AIB vincotte of buro Verbruge enzv.

En dwangsom per dag dat U zonder gas zit. 

Als er door de krimp op de buis de koppeling lost dan komt er op korte tijd een massa gas in uw huis met mogelijke gevolgen.

als de installateur Cerga  Gecertificeerde is dit melden aan Cerga 078.155.125

Guido Alaerts

Ps graag fotos plaatsen aub

Bekijk
Reactie van Alaerts guido

Als de fabrikant niet meer haken leverd dan is meer niet nodig.

voor het bevestiggen: Gewoon een kwalitatieve plug met de juiste vijs en boren zonder slag mechanisme en niet dieper dan nodig

Bekijk
Reactie van Alaerts guido

Ook hier lees ik goede en minder goede antwoorden en sommige nogal omslachtig 

Met een buitensonde

In het kort wanneer en hoelang u verwarmt kiest u

Ook hoe warm kiest u

De buitensonde gaat enkel de ketel temperatuur aanpassen naargelang de buitentemperatuur 

Dus bv. Het is 19 c° buiten dan kan het water temperatuur 22c°bij 10c° kan het water 30 c° zijn en bij 0c° kan dit 50c° 

Bij een ketel met gewone thermostaat blijf deze vast staan op een gekozen temperatuur  en uit ervaring weet ik dat die meestal op 60 a 70 staat

Vriendelijke groeten Guido Alaerts 

Bekijk
Reactie van Alaerts guido

U kunt kiezen,

A u programmeert uw regeling naar een door u gekozen temperatuur  en laat de installatie 1dag op voorhand weer opstarten.

B u schakelt de verwarming op nacht stand of zelf ingestelde temperatuur en laat iemand een dag op voorhand deze weer verhogen of bij thuis komst.

C u instaleerd een thermostaat met verbinding met uw smartfoon  en regeld naar zoals hier boven en u kan dan alles zelf doen van op vakantie.

Bekijk