Livios: Bouwen aan morgen


Alaerts guido

  Lid sinds 06/04/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 06/04/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 162 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 29 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Alaerts guido
 • Andere professioneel | Woont in Wilsele
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Welke techniek voor SWW 2de verblijf?

Reactie van Alaerts guido

Hoeveel warm water is er nodig, douche of bad. mogelijk een elektrice boiler met afstand bediening type Lineo conenected of soortgelijke of  elek.doorstromer U heeft met kleine hoeveelheden warmwater al veel comfort. indivuele toestellen nabij tappunt ook mogelijk.

Na te zien: vermogen elektriciteit en water hardheid.

Mijn radiator krijgt niet volledg warm

Reactie van Alaerts guido

Zoals de collegas aangeven  th voeler. ontluchten , pomp verhogen

Maar het kan ook onevenwicht zijn en moet de installatie worden ingeregeld, bij het verhogen van de pomp brengt dit ook een hoger energie verbruik en mogelijk een storend geluid. Het is dan raadzaam een vakman te raadplegen voor het vaststellen en verhelpen van dit probleem. dit is een eemmaligekost dit vrij snel en duurzaam word vergoed door de besparing.

Vriendelijke groeten Alaerts Guido

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Alaerts guido

Is de firma Masser langs geweest voor eens te kijken of alles in orde is met de installatie ?  Of er misschien elders een probleem is een verlies naar de aarding mischien.

Gasleiding te groot gasdruk verval

Reactie van Alaerts guido

?? !!!!Afsluiten en een gerechtelijke procedure starten dit is compleet tegen de regels deze installateur moet de norm volgen NBN D 51001 /3, deze installatie regels zijn bindend en moeten worden gevolgd.   Bij komend bekijken of een 30 Kw wel nodig is lijkt mij vrij veel doorgaans licht een vermogen rond de 24 Kw 

De installateur aanschrijven en hem de kans geven de herstelling uit te voeren en laten keuren door een keuring organisatie die U kiest en niet de installateur.  BV. AIB vincotte of buro Verbruge enzv.

En dwangsom per dag dat U zonder gas zit. 

Als er door de krimp op de buis de koppeling lost dan komt er op korte tijd een massa gas in uw huis met mogelijke gevolgen.

als de installateur Cerga  Gecertificeerde is dit melden aan Cerga 078.155.125

Guido Alaerts

Ps graag fotos plaatsen aub

Schouwrenovatie appartement

Reactie van Alaerts guido

Sorry 1stekeer oneens

Sorry Nick maar ik ben er van overtuigd dat een tubage in een gemeenschapelijke schoorsteen niet mag. wel kan dat de 3 toestellen induvidueel in inox tubage worden aangesloten in een schacht. er zijn nog oplossingen maar daarvoor contacteerd U best Poujoulat info@poujoulat.be. of een andere schoorsteen fabrikant.

Dat de andere bewoners niet mee doen is begrijpelijk maar kortzichtig, stel dat vraagsteller andreaske een niet condenserend toestel zet dan kunnen de andere bewoners later geen condenserend toestel plaatsen. En mischien zijn niet condenserende toestellen dan niet meer verkrijgbaar. Als de twee andere dan sammen beslissen om hun toestel te plaatsen dan moet andreaske volgens mij zijn toestel mee vervangen ( altijd miserie ). Laat alles op papier zetten dat de onder buren dan voor de kosten tegemoed komen. Mondelinge overeenkomsten lijden tot miserie 

Guido Alaerts

Opentherm bij Vaillant ecotec plus VCR 296/5-5 in België?

Reactie van Alaerts guido

In belgie worden er andere printplaten gebruikt (Meld men mij) , waarom ??? Dus u kunt hier de V33 niet gebruiken.

Maar hoeveel kringen wenst u te regelen? Normaal werkt de app V smart goed (integenstelling van de test).

Vergelijken jaarlijks verbruik elektrische verwarming met gasverwarming

Reactie van Alaerts guido

Naar mijn bescheidenmening een kw is een kw gas of mazout of eenderwelk hipper modern futuristische systeem gas is goed koper maar de aansluiting en de taks moet u er bij tellen. Als u spreekt overeen kachel of over een verwarmings installatie moet u de installatie mee rekken bij gas heeft u altijd verlies via de schoorsteen uit eindelijk heb ik me laten over halen voor op elektriciteit te blijven met warmte pomp maar mijn huis geïsoleerd, luchtdicht en geventileerd dit resulteerde in 13000 met gas naar 6000 elektrische dan zonnepanelen geplaatst en nu met prosumenten tax betaal ik 57  € per maand

Ps. als u voor de kachel kiest neem dan een gesloten toestel dus de verbrandings van buiten

Zo gaat er geen minder energie verloren door natuurlijke ventilatie via de schoorsteen trek

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende