Livios: Bouwen aan morgen


Alaerts guido

  Lid sinds 06/04/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 06/04/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 137 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 28 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Alaerts guido
 • Andere professioneel | Woont in Wilsele
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Zonneboiler tijdens winter afzetten

Reactie van Alaerts guido

Voorzichtig cv installaties / keteles zijn mischien of niet allemaal geschikt voor met warmwater gevoed te worden. en kan schade veroorzaken. Inderdaat overschakelen op gas is interesanter dan op elec. Zo ziet men spijtig genoeg dat er foute installaties worden geplaatst en dat men bij (vorige eigenaar) foute info werd gegeven of koos hij voor een goedkope oplossing die uiteindelijk duurder is.

Opentherm bij Vaillant ecotec plus VCR 296/5-5 in België?

Reactie van Alaerts guido

In belgie worden er andere printplaten gebruikt (Meld men mij) , waarom ??? Dus u kunt hier de V33 niet gebruiken.

Maar hoeveel kringen wenst u te regelen? Normaal werkt de app V smart goed (integenstelling van de test).

VASCO D400 II of Sentinel Kinetic Advance 350 SX

Reactie van Alaerts guido

De twee merken zijn goed, enkel is het zo dat Vasco bij ons regio VL Brabant bekender is en zo doende eenvoudiger wisselstukken en herstellingen en filters te bekomen. Sentinel Kinetic Advance 350 SX is dit voor mij moeilijker. 7000 € is een mogelijke goede prijs dit hangt af van de te plaatsen installatie. Wel moet men correct de installatie plaatsen volgens de voorschriften van de fabrikant dus vraag aan de installateur of u een coppy van dit plan ( geen plan geen deal) 100% kan dit  plan niet worden gevolgd maar toch bij benadering. Gezond verstand en buikgevoel  in kombinatie  met ervaring maken dat uw installatie correct en stil zijn werk doet.  Zelf plaatse kan, ook hier volg het plan. En nog dit, beter een dikkere buis dan een dunnere. Te dunne of te lange buizen geven een lawaaierige en slecht werkende installatie. 

Succes guido alaerts

Akkoord of niet: "Vanaf 2018 vergoeding voor plaatsen zonnestroomoverschotten op net"

Reactie van Alaerts guido

Ondervoorbehoud dat het een win situatie voor de staat is. Anders word er toch een taks uitgevonden. Er dient rekening gehouden te worden met het netwerk, dat is er, en zal blijven liggen, er zullen aan passingen en onderhoud moetten gebeuren. Dus de minder inkomsten van verkoop stroom zullen moeten worden gecompenseerd. Ik hoop dat in de toekomst een beleid word gevoerd dat naar de toekomst kijkt en niet naar de meeste stemmen. 

Verschil merk THROEN en STELRAD

1 reactie ·

Reactie van Alaerts guido

Ik kan u hier geen raad in geven om dat ik van throne niet ken, maar wat een indikatie zou kunnen zijn is het gewicht. Maar dit zegt niets over de kwaliteit van het staal of de lak. Ik werk hoofd zakelijk met Radson: vertical b.v. VR 10 C H 1800xL 450 dan heeft u een vermogen van 765 watt voor 205 € een VR22C is dikker maar de zelfde maat en geeft dan 1698 voor 449 € een hooger vermogen geeft op een installatie met condensketel en lagetemperatuur een hooger confort ( een beetje als vloerverwarming). ook hebben deze radiatoren weinig weerstand zo dat inregelen van de installatie eenvoudiger is.

Dakisolatie juist geplaatst door dakwerker?

Reactie van Alaerts guido

Volgens de voorschriften van de fabrikant isolatien en mijn dakwerker wordt er eerst een luchtdicht dampscherm op het dak geplaatst (deze heb ik over de muur laten overlappen en op de muur gelijmd). Volledig luchtdicht hierop werd het sarkingdak geplaatst ieder kiertje werd naugezet met flexfoam opgespoten. Dus denk ik dat dit belangrijk is.

Hoe kunnen de schuine wanden van een dakkamer geïsoleerd worden?

Reactie van Alaerts guido

Er is een gerenomeerde firma in kampenhoud, Verhoeven. Vraag deze firma om raad. Ik heb reeds verschillende klanten die met Verhoeven samen werkte en tevreden zijn over het werk. De firma is reeds vele jaren aktief in de isolatie sector en heefd een degelijke reputatie.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende