Livios: Bouwen aan morgen


Alaerts guido

  Lid sinds 06/04/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 06/04/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 153 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 29 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Alaerts guido
 • Andere professioneel | Woont in Wilsele
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Vergelijken jaarlijks verbruik elektrische verwarming met gasverwarming

Reactie van Alaerts guido

Naar mijn bescheidenmening een kw is een kw gas of mazout of eenderwelk hipper modern futuristische systeem gas is goed koper maar de aansluiting en de taks moet u er bij tellen. Als u spreekt overeen kachel of over een verwarmings installatie moet u de installatie mee rekken bij gas heeft u altijd verlies via de schoorsteen uit eindelijk heb ik me laten over halen voor op elektriciteit te blijven met warmte pomp maar mijn huis geïsoleerd, luchtdicht en geventileerd dit resulteerde in 13000 met gas naar 6000 elektrische dan zonnepanelen geplaatst en nu met prosumenten tax betaal ik 57  € per maand

Ps. als u voor de kachel kiest neem dan een gesloten toestel dus de verbrandings van buiten

Zo gaat er geen minder energie verloren door natuurlijke ventilatie via de schoorsteen trek

Wat is de beste koop voor een houtkachel (geen pellets) o.m. met de minste uitstoot van fijn stof?

Reactie van Alaerts guido

In Oostenrijk zijn redelijk strenge normen, dus kijk voor een haard naar een site in Oostenrijk. Nu als u toch voor een houtkachel gaat weet dat dat dit niet alleen  fijnstof produceert, bv. De kachel brand te hard dan wordt de lucht toevoer toe geknepen resultaat te weinig zuurstof slechte verbranding en schadelijke gassen komen vrij. Een pellet kachel is beter regelbaar. Al voor u een hout gestookt toestel koopt denk aan de buren. Op verloop van tijd gaan deze ook reageren (herinner de rokers) en dit wens ik niemand toe. 

Waarom worden mijn radiatoren warm bij vraag naar sanitair warm water?

Reactie van Alaerts guido

Opgelost hoop ik, maar ik lees ook dat u in de living geen TH voelers heeft, ik weet dat hier veel verschillende meningen  zijn maar. Ik vind het toch raadzaam er te plaatsen omdat deze ook een hydraulische regelings functie geeft. Tenzij u enkel in de ruimte waar de regelaar staat verwarmt en niet in de badkamer of andere ruimtes

Vloerverwarming in vakantieperiode winter

Reactie van Alaerts guido

U kunt kiezen,

A u programmeert uw regeling naar een door u gekozen temperatuur  en laat de installatie 1dag op voorhand weer opstarten.

B u schakelt de verwarming op nacht stand of zelf ingestelde temperatuur en laat iemand een dag op voorhand deze weer verhogen of bij thuis komst.

C u instaleerd een thermostaat met verbinding met uw smartfoon  en regeld naar zoals hier boven en u kan dan alles zelf doen van op vakantie.

Akkoord of niet: "Vanaf 2018 vergoeding voor plaatsen zonnestroomoverschotten op net"

Reactie van Alaerts guido

Ondervoorbehoud dat het een win situatie voor de staat is. Anders word er toch een taks uitgevonden. Er dient rekening gehouden te worden met het netwerk, dat is er, en zal blijven liggen, er zullen aan passingen en onderhoud moetten gebeuren. Dus de minder inkomsten van verkoop stroom zullen moeten worden gecompenseerd. Ik hoop dat in de toekomst een beleid word gevoerd dat naar de toekomst kijkt en niet naar de meeste stemmen. 

Achterwand douche/bad

10 reacties ·

Reactie van Alaerts guido

Op een weekend in duitsland had ik in de douche Vinyl gezien die volgens de eigenaar er meer dan 15 jaar stond. Voor de vloer op het verdiep had ik gekozen voor overal vinyl te leggen, toen de persoon die de vloerbekleding had gelegd had ik gevraagd of dit een geschikt produkt zou zijn voor een douch, hij had er geen ervaring mee maar vond het wel een goed idee want het produkt mag met water worden gekuist en is zeer slijt vast, daar er op een douchewand niet met schoenen word gelopen zou het dan ook niet kunnen sleiten.

Met deze wetenschap heb ik dit ook geplaatst van een overschot van de vloerbekleding van de badkamer ongeveer 2 jaar, zonder problemen. Bijkomend voordeel bij het verwijderen van het water met de aftrekker hebben we geen last meer van de vervelende voegen. denk eraan bij het kiezen dat u voor de waterbestendige kiest. het aan brengen van de vinyl met een speciale lijm word gedaan nadien word de douchewand gemonteerd en afgekit douchekraan en garnituur en gedaan. Tip kleef de contour waar de vinyl komt eerst af met tape alvorens de lijm aan te brengen nadat de vinyl is geplaatst kunt u de overtollige lijm met de tape verwijderen.

succes

alaerts guido

Verbruik warmtepomp masser-S hoog

Reactie van Alaerts guido

Is de firma Masser langs geweest voor eens te kijken of alles in orde is met de installatie ?  Of er misschien elders een probleem is een verlies naar de aarding mischien.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende