Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Geachte

zeb
0 thumb_up 10 comment Andere professioneel
#Gezocht/Gevonden · 3 jaren geleden
Deze vraag is goed beantwoord

Ik ben een bouwvakker uit Hulshout die een betaalbare vorm van bouwen heeft ontdekt en waarbij men ook meteen de basis van een zero energie woning bekomt.Het handeld hier om 30 of 40 cm dikke wanden uit polystyreen waarin er zich horizontale en verticale kanalen bevinden die afgestort worden met zelfverdichtend staalvezelbeton.Alle vormen en afmetingen zijn makkelijk en betaalbaar haalbaar.Wanden worden onder dak samengesteld volgens plan architect , en daarna naar bouwplaats gebracht  samengesteld en afgestord, hierna verkrijgt men een supersterk en supergeisoleerd geheel.De ruwbouwkosten kunnen hierdoor tot 40% teruggeschroefd worden waardoor bouwen voor gezinnen met een lager inkomen mogelijk wordt.Wanneer de panelen op de werf aankomen is het nog maar een kwestie van enkele uren om ze op te richten en ze te vullen met beton waarna na uitharding de welfsels voor verdiep kunnen geplaatst worden.Ook zijn de wanden reeds aan de binnenzijde afgewerkt met een fermacell board waardoor een stucadoor overbodig wordt.Het beton dat in de buitenwanden wordt gestort  loopt ononderbroken door in de binnenwanden daardoor krijgd men een buitengewoon sterk geheel.Het handeld hierbij om een bijna droge vorm van bouwen er kan direct aan de afwerking begonnen worden.Graag zou ik mensen ontmoeten die op deze manier willen bouwen .Ben er van overtuigd dat dit nog onbestaand concept een hit word.

 

yannick1988
14 thumb_up 57 comment Andere professioneel
3 jaren geleden

Zeb,

het systeem waar ik het over heb zijn wanden opgebouwd zoals een premuur (dubbele predal) maar in plaats van dit te doen met betonnen schellen is dit gedaan met isolatie, zo hebben zij ook systemen om gelijk akoestisch isolerende, woningscheidende wanden te maken voor in de appartementsbouw. Het is ook daar dat ik dit reeds heb toegepast en waar het inderdaad een tijdswinst en een financieel verschil maakt.

Ik vind het daarom dan ook een goed systeem dat verder zou moeten bekend raken. ik vind het enkel niet fair dat u het afdoet als zijnde een nieuw en uniek systeem, terwijl dit reeds 6-7 jaar bestaat en volop aan zijn opmars bezig is.

Wat ik wel positief vind is dat dit op deze groep wordt geplaatst zodanig dat dit ook meer in de particuliere markt bekend raakt. Ik zou er enkel iets meer uitleg aan geven waarom dit nu exact geld bespaart aangezien Sjarel gelijk heeft dat in ruwbouw fase dit puur op het vlak van materiaal niet veel zal verschillen maar echter wel op andere vlakken geld en tijd zal besparen. Kan je misschien de naam van u bedrijf ook even vermelden dan kan ik dit even opzoeken en u even rechtstreeks contacteren.