Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Geachte

zeb
0 thumb_up 10 comment Andere professioneel
#Gezocht/Gevonden · 3 jaren geleden
Deze vraag is goed beantwoord

Ik ben een bouwvakker uit Hulshout die een betaalbare vorm van bouwen heeft ontdekt en waarbij men ook meteen de basis van een zero energie woning bekomt.Het handeld hier om 30 of 40 cm dikke wanden uit polystyreen waarin er zich horizontale en verticale kanalen bevinden die afgestort worden met zelfverdichtend staalvezelbeton.Alle vormen en afmetingen zijn makkelijk en betaalbaar haalbaar.Wanden worden onder dak samengesteld volgens plan architect , en daarna naar bouwplaats gebracht  samengesteld en afgestord, hierna verkrijgt men een supersterk en supergeisoleerd geheel.De ruwbouwkosten kunnen hierdoor tot 40% teruggeschroefd worden waardoor bouwen voor gezinnen met een lager inkomen mogelijk wordt.Wanneer de panelen op de werf aankomen is het nog maar een kwestie van enkele uren om ze op te richten en ze te vullen met beton waarna na uitharding de welfsels voor verdiep kunnen geplaatst worden.Ook zijn de wanden reeds aan de binnenzijde afgewerkt met een fermacell board waardoor een stucadoor overbodig wordt.Het beton dat in de buitenwanden wordt gestort  loopt ononderbroken door in de binnenwanden daardoor krijgd men een buitengewoon sterk geheel.Het handeld hierbij om een bijna droge vorm van bouwen er kan direct aan de afwerking begonnen worden.Graag zou ik mensen ontmoeten die op deze manier willen bouwen .Ben er van overtuigd dat dit nog onbestaand concept een hit word.

 

yannick1988
14 thumb_up 57 comment Andere professioneel
3 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Ik moet Sjarel hier inderdaad wel deels in volgen. Dit systeem bestaat inderdaad reeds geruime tijd in enkele variantes.

Echter dien ik hem ook tegen te spreken. Het geeft uiteindelijk wel een goedkopere bouw maar het zit hem niet in het systeem zelf maar in de gevolgen op de gehele bouw. Er dient geen pleister te worden aangebracht, je kan sneller bouwen dus de doorlooptijd van de werf is korter en dus ook minder personeelskosten, je dient geen kraan te huren doordat dit met de hand kan worden geplaatst, ...

Zelf heb ik dit soort van systeem reeds enkele malen gebruikt als projectleider en zie ik hier de voordelen wel van in. Het verhaal dat u hier vertelt van een nieuw systeem gaat dus niet op.

Maar toch veel geluk met het verkopen van u systeem.