Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Nieuwbouw slechte aankoop als eerste woning?

LaurensDB
0 thumb_up 6 comment Andere particulier
#Financieel · 2 jaren geleden
Deze vraag is goed beantwoord

Ik heb vorig jaar een nieuwbouwappartement aangekocht en hier 21% BTW op betaald (ik had toen nog niet veel kennis inzake geldzaken en het was wat een impulsaankoop om toch maar iets van mezelf te hebben). Het is niet de bedoeling om hier de rest van mijn leven te blijven wonen. Nu vroeg ik mij af of ik hier een heel slechte zaak aan heb gedaan? De betaalde BTW zal ik niet meer terug kunnen vorderen veronderstel ik? Hieronder wat cijfers:

Aankoop: €223.000 (excl. btw) / BTW: €46.830

Stel dat ik binnen 8 jaar zou willen bouwen, en dus dit appartement wil verkopen. Kan ik dat niets van die btw terugvorderen? 

Vijgen na pasen natuurlijk, maar ik denk dat ik beter een appartement met registratierecht had gekocht omdat je die kan terugvorderen bij aankoop van de volgende woning?

LaurensDB
0 thumb_up 6 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, het heeft mij zeker geholpen! Wij hebben op 18 jaar geleend, ongeveer 1250 euro per maand (bouwt af). Mijn vrouw haar zus werkt in de bank en dit bleek destijds de beste oplossing. Eens we gaan bouwen, lenen we nog een bedrag extra en wordt die lening herzien.