Livios: Bouwen aan morgen


Maandelijkse kosten syndic appartement

Maandelijkse kosten syndic appartement

Nelis14
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Financieel · 8 maanden geleden

Beste, 

sinds oktober 2017 woon ik in een appartement dat ik heb gekocht. Het betreft een appartement in een gebouw met 6 wooneenheden. Ik heb sinds oktober 2017 nog geen enkele maand bijgedragen in de gemeenschappelijke kosten (syndic). Telkens ik de syndicus contacteerde, stelde ze mij gerust dat ze alles in orde zou brengen maar tot op heden is dit nog steeds niet gebeurd. Onlangs kwam ik de dame van het syndicuskantoor tegen op straat en ze zei me dat ze binnenkort 'mijn factuur' zou maken. Een maand (en opnieuw 3 telefoontjes later) heb ik nog steeds niks ontvangen. 

Mijn vraag: ben ik verplicht om de factuur van de achterstallige syndic-kosten in 1 keer te betalen? Kan ze mij hiertoe dwingen? Indien ik binnen afzienbare tijd nog steeds geen info heb ontvangen over het bedrag en de wijze van betalen... welke stappen kan ik dan ondernemen?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
455 thumb_up 2033 comment Andere particulier
8 maanden geleden

Je weet dat er gemeenschappelijke lasten te betalen zijn en je weet ook op basis van de rekeningen die je van de vorige eigenaar ontving ongeveer hoeveel die per maand bedragen.  Hou dit bedrag maandelijks bij zodat je de factuur kan betalen als ze aankomt.  De basisakte voorziet meestal in een strikte opvolging van onbetaalde facturen waarbij de kosten snel oplopen. 

Hugo C.
208 thumb_up 1094 comment Bouwer
8 maanden geleden

Er zal ook een vereniging van mede-eigenaars zijn. De basisakt heb je ondertekend bij de aankoop van uw appartement. Dus u bent schuldenaar voor alle kosten die daarin beschreven zijn en gemaakt worden. Blijkbaar lopen de kosten niet zo hoog op en beperken ze zich tot elektriciteitsverbruik van de gemene delen en kosten syndicus.

Nelis14
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
8 maanden geleden

Uiteraard ben ik na 2 maanden, elke maand geld beginnen opzij zetten. Maar als ik na meer dan een jaar en enkele telefoontjes en mails nog niet weet hoeveel en op welk rekeningnummer ik moet betalen... Wat dan? Eigenlijk ben ik nu al aan het smeken om te mógen betalen... op de vorige eigenaar kan ik niet terugvallen aangezien die een aanzienlijke schuldenberg had opgebouwd en er helemaal niks in orde was.

ord

Hugo C.
208 thumb_up 1094 comment Bouwer
8 maanden geleden

Hoeveel betalen de andere eigenaars? Heb je het al op de algemene vergadering van de vme ter sprake gebracht. Gewoonlijk zijn de andere mede-eigenaars een beetje afgunstig en zullen ze eisen dat dit  onmiddellijk in orde wordt gebracht.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?