Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Loodgieter stuurt foutieve offerte en vraagt nadien een rechtzetting

Steven VH
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Financieel · 10 maanden geleden

Beste, we zijn bezig met een badkamerrenovatie. Bij aanvang was er door de loodgieter een offerte opgemaakt voor werken en apart voor aankoop materiaal bij Desco. Deze laatste hadden we echter laten bijsturen en we ontvingen een nieuwe definitieve offerte die ook door onze architecte werd goedgekeurd en door ons werd ondertekend als definitieve versie. Tijdens het project krijgen we van de loodgiter een nieuwe offerte echter deze is 2000€ duurder. Nu blijkt dat we een offerte hebben ondertekend waarbij de korting van de loodgieter in rekening was gebracht. Aangezien wij ons aan de getekende offerte houden qua betalingen, beschuldigd de loodgieter ons van broodroof en dreigt met een advokaat. Bijkomend werden een aantal zaken niet correct geplaatst door hem waardoor we via onze architecte ons ongenoegen hadden geuit via mail en bijhorende foto's. (vb. lekkende gootsteen met schade aan onderkast tot gevolg, plaatsing douchescherm scheef en vol silicone, douchekraan staat niet centraal in de docuheruimte ondanks het opgemaakte plan,...) Graag uw advies hoe we hiermee verder moeten.  Kan hij ons dwingen om deze 2000€ bij te betalen ook al hadden we een getekende offerte? Moet onze architecte niet zorgen dat het project correct wordt afgewerkt? Want ook haar moeten we nog een schijf betalen. Kunnen we het contract verbreken en een andere loodgieter aanstellen?  Alvast bedankt.

ID_DIM
20 thumb_up 131 comment Andere professioneel
10 maanden geleden · Bedankje ontvangen

De korting op producten zijn vaak het enige winstpunt dat loodgieters en vakmannen hebben op hun offertes. De werkuren in rekening gebracht worden vaak verzwolgen door slijtage materialen, kleine wisselstukken die bijgehaald moeten worden, etc...

De installateur is weliswaar gebonden aan de bevestiging die u ondertekent heeft en hij u bezorgde.
Als hij per abuis u de verkeerde voorlegde is dit zijn fout en kan hij u niet aansprakelijk stellen voor zijn eigen stommiteiten.

Hij kan u niet dwingen als u een rechtsgeldig kopie heeft. In het ander geval wel.
In geval van werken slecht uitgevoerd en niet volgens de voorschriften kan u hem in gebreke laten stellen.

U kan zich ook best inlichten bij de architect.