Livios: Bouwen aan morgen


Bouwgrond verkoop

Bouwgrond verkoop

Dreams
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Financieel · 9 maanden geleden

Beste allen,

wij verkopen sinds eind augustus een aantrekkelijk stuk bouwgrond van om en bij de 550 m² in een rustige dorpskern met scholen, bushaltes, postkantoor, winkels ect op wandelafstand. Deze verkoop laten we doorgaan via een notariskantoor die haar publiciteit (immowebsite) plaatste en een bordje op de straatkant zette. We willen niet samenwerken met immobiliënmakelaars.

Er kwam evenwel nog geen enkele reactie t.o.h. Volgens het kantoor nam er nog niemand contact met hen op voor inlichtingen. Dat vinden we vreemd want het gaat immers over een heel mooi stuk bouwgrond voor een conforme prijs van ongeveer 160 000 euro.

Willen mensen tegenwoordig geen stuk bouwgrond met het potentieel van een grote tuin meer?

Dat is één van de vragen die rijzen. Het stuk moet niet dringend weg maar langs de andere kant willen we ook niet dat de waarde ervan achterop geraakt door langdurig te koop te staan.

Zelf wonen wij vlak naast het stuk bouwgrond in een gedeeltelijk gerenoveerde woning waarvan de bouw van 1911 dateert. Met het zicht op de toekomst waarin de overheid ons almaar meer stimuleert om onze woningen energiezuinig(er) te maken vragen we ons af of er geen andere uitkomsten mogelijk zijn... Ons budget is beperkt. We kunnen ons bijvoorbeeld momenteel zeker geen nieuwbouw permitteren op het perceel dat we te koop aanbieden.

Zien jullie efficiënte of creatieve oplossingen voor ons? Hoe kunnen we dit aanpakken? 

Helpen jullie even met ons meedenken? Alle reacties met ideeën, kleine of grootse, zijn welkom.

Alvast bedankt :-)

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Dreams
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
9 maanden geleden

Dag Kris, bedankt voor jouw reactie. De BPA bepaalt wat er wel en niet mag opkomen. We nemen aan dat er een woning op geplaatst mag worden. De voorgevel van die woning moet gebouwd worden te beginnen van op de afstand waar onze voorgevel begint en er mag in principe zo diep gebouwd worden als er gewenst wordt.  Het stuk bouwgrond dat we verkopen: voorzijde (straatkant) is 11 m breed - achterkant is 13,33 m breed - de linkerkant (vooraanzicht) is 45,75 meter diep en de rechterkant is 48,36 meter diep. Om onze privacy te vrijwaren stel ik voor dat u me privé stuurt i.v.m. andere details over onze verkoop. Alvast bedankt. 

Kris M
455 thumb_up 2033 comment Andere particulier
9 maanden geleden · Bedankje ontvangen

11m is niet breed.  Dus ws halfopen of gesloten bebouwing.  Zijn de buren links en rechts open aan de perceelsgrens of niet?  k Zou eens langsgaan bij de gemeente om een stedebouwkundig attest (omgevingsvergunning) aan te vragen zodat potentiële kopers weten wat kan en niet kan.

Vergeet niet dat je moet “concurreren” met percelen van 4-500m in verkavelingen in de buurt die beter van vorm zijn en mogelijks “mooier” gelegen zijn voor kopers met een budget - huis inbegrepen - van 400-500 k€.

Aan waardebepalingen waag ik mij niet want k zit niet in t vak.  De notaris kan dit.  Het is courant dat onroerend goed 3 tot 6 maand te koop staat en vervolgens met korting van eigenaar wisselt.  


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?