Livios: Bouwen aan morgen


Bezwaar registratiebelasting

Bezwaar registratiebelasting

Asyrea
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Financieel · 3 maanden geleden

Beste,

Op 14/07/2014 hebben ik en mijn partner een huis aangekocht op klein beschrijf,datum registratie 23/07/2014.

Wij hebben dit huis gedurende 3 jaar volledig zelf gerenoveerd en bewonen sinds 09/08/2017 de woonst.
Ik krijg deze week een brief waarin ik en mijn partner élk 5962.50 euro moeten betalen omdat wij dus niet binnen de 3 jaar de woning hebben betreden. Het komt dus welgeteld op 19 dagen waarvoor wij 12 000 euro zouden moeten betalen.. Dit maakt ons nu toch wel enorm bang. Kunnen wij bezwaar aantekenen? Hoe doen we dit best?
Die 19 dagen te laat was uiteraard niet bewust en wij zijn vanaf de woning effectief bewoonbaar was direct verhuisd en dit doorgegeven aan de gemeente.

Alvast bedankt.

Geers Tiana

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Hugo C.
96 thumb_up 496 comment Bouwer
3 maanden geleden

Ik vrees dat aan de overschrijding van de periode op zichzelf nog weinig te doen is. Hetgeen er had kunnen gedaan worden was dat u al eerder uw officieel adres had gewijzigd en wat meubilair had geplaatst dat op een bewoning duidde.

Hetgeen u wel eens kan nagaan is of er nog mogelijkheden bestaan om te ontsnappen aan de bijkomende taxering. Sociale reden was er een van en dan kan u aanvoeren dat u om sociale reden de woning nog niet kon bewonen omdat deze nog niet bewoonbaar was (+ detail van verloop van die 3 jaar). 

Een gesprek met uw belastingsambtenaar kan misschien ook al wat informatie opleveren.

Asyrea
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
3 maanden geleden

De meubels in living stonden er al sinds 21/10/16. Badkamer in orde rond 28/11/16. Keuken aangesloten op 15/9/16. We hebben enorme vertraging geleden door vochtproblemen waardoor we een deel (o.a toilet) niet konden afwerken omdat er nog moest geïnjecteerd worden. Aangezien we dus geen werkend sanitair haddeno waren we nog niet verhuisd. Internet is aangesloten 31/7/17.

We hebben er natuurlijk wel vaak eerder gegeten enzo tijdens de werken..

Hugo C.
96 thumb_up 496 comment Bouwer
3 maanden geleden

Ik denk dat overmacht een betere reden zou zijn om bezwaar aan te tekenen door het feit dat de verbouwingen niet binnen de verwachte termijn zijn gerealiseerd.

Het best kan u toch op het betreffende departement eens gaan horen hoe zij reageren. Mijn ervaring is dat men systematisch bezwaren verwerpt en men aangewezen is op een rechtzaak om zijn gelijk te halen.

Documentair in elk geval uw bezwaar grondig met gevoerde briefwisseling, offertes enz.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?