Livios: Bouwen aan morgen


Afkopen kosten riolering van een firma om bouwgrond te worden

Afkopen kosten riolering van een firma om bouwgrond te worden

stressy
0 thumb_up 4 comment Bouwer
#Start · 10 maanden geleden

Beste,

Kan iemand me vertellen hoeveel ik zou moeten betalen om nutsvoorzieningen af te kopen van een firma die straat gelegd heeft achteraan onze tuin.

Nu wordt dit ook bouwgrond aan onze tuin achteraan. Ik moet een stukje afkopen van de firma van de nutsvoorziening en een 10cm grond.

Mvg.

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
440 thumb_up 1960 comment Andere particulier
10 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Afgezien van uw bijdrage in de nutsvoorzieningen zal je uw grond ook moeten splitsen en mogelijks meerwaardetaks betalen als uw tuin bv landbouwgrond was.  Ga al eerst langs bij stedebouw en vraag ook wat de “regels” zijn mbt afkoop nutsvoorzieningen.  Mogelijks moet de verkavelaar straten en nutsvoorzieningen opleveren aan de gemeente voor de nieuwe kavels en zal de gemeente een (in t gemeentereglement vastgelegde belasting) doen betalen om te mogen splitsen (eigenlijk verkavelen) en aan te sluiten.  Bilateraal iets overeenkomen met de verkavelaar lijkt mij “nutteloos” tenzij de gemeente dit oplegde als voorwaarde voor uw splitsing/verkaveling.

HugoCo
44 thumb_up 240 comment Bouwer
10 maanden geleden

Het zou mij verwonderen indien u eronderuit komt met enkel een tussenkomst in de kosten voor nutsvoorzieningen. In feite moet je het zo zien. Stel dat uw perceel grond werd mee opgenomen in de verkaveling dan zou u in verhouding meebetalen in de totale kost van de aanleg van de straat, inclusief de nutsleidingen (elektriciteit, gas, water, telefoon, TV-distributie en rioleringen).

Dus best toch eerst op stedenbouw informeren wat u precies moet doen en wat de te verwachten kosten zijn.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?