Livios: Bouwen aan morgen


Keuken uit overeenkomst halen afgesloten onder de wet Breyne.

Keuken uit overeenkomst halen afgesloten onder de wet Breyne.

tvelde
0 thumb_up 1 comment Bouwer
#Sleutel-op-de-deur · 6 maanden geleden

Hallo, Wij bouwen met een sleutel op de deur firma onder de wet Breyne. In ons contract staat dat de keuken een stelpost is waarvan de prijs in meer of min kan uitdraaien. Ook staat in de overeenkomst dat we de door hun gekozen onderaannemers moeten nemen. Deze waren niet bekend bij het afsluiten van het contract. Nu hebben wij de keuken laten uitteken door de door hun gekozen firma en die blijkt 10000€ meer te kosten dan een door ons gecontacteerde firma. Nu hadden wij gevraagd of we de keuken niet kunnen laten plaatsen door onze firma maar dit stuit op een NEEN. Met als argument de wet breyne. Nu is mijn vraag of wij de keuken volledig uit de aanneming kunnen laten?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
455 thumb_up 2033 comment Andere particulier
6 maanden geleden

De wet Breyne heeft hier mi niets mee te maken maar wel de aankoopsovereenkomst die jullie ondertekenden.  Daarin zat een keuken voor x€ te bestellen bij firma y.  Mogelijks is er nog een uitstapmogelijkheid mits betaling van een percentage van het voorziene keukenbudget (bv 40%).  Upgrades bij sleutel-op-de-deur zijn alrijd pokkeduur nadat je getekend hebt.  

Wat je zou kunnen proberen is een keuken nemzn met de allergoedkoopste toestellen doch design naar smaak en vervolgens zelf de toestellen te upgraden. 

Hugo C.
208 thumb_up 1094 comment Bouwer
6 maanden geleden

Zie eens na in het contract in hoeverre je een bepaalde post mag schrappen.  Soms aanvaardt men annulaties indien minder dan 10% van de totale prijs.

De wet Breyne laat toch een en ander toe. Maar dit is enkel een voltooingswaarborg. Als men al aan de keuken denkt dan is het gebouw al ver gezet, zoniet omzeggens afgewerkt. Uw risico wordt dan ook klein.

tvelde
0 thumb_up 1 comment Bouwer
6 maanden geleden

In ons contract staat er dat we de door hen gekozen leveranciers moeten nemen. Er staat niks in over boetes of annulaties. Er staat ook dat de stelposten in min en plus verrekend worden.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?