Livios: Bouwen aan morgen


Hoe overdreven bijkomende kosten vermijden?

Hoe overdreven bijkomende kosten vermijden?

Marc Harp
0 thumb_up 1 comment Bouwer
#Sleutel-op-de-deur · 1 jaar geleden

Regelmatig warschuwen mensen dat wijzigingen aan het oorspronkelijk lastenboek overdreven meerkosten  veroorzaken bij projecten SOD. Hoe kan je dat praktisch vermijden? vb Er is een budget voorzien van 10.000€ voor de keuken, met een redelijk gedetailleerde offerte. Je weet dat je de indeling van de keuken anders wenst dan op die offerte. Vraag je dan eerst een gedetailleerde offerte vooraleer je de overeenkomst tekent? Is dat redelijk, want dat vraagt natuurlijk wel wat tijd voor die er is. Wat zijn de alternatieven?

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
429 thumb_up 1909 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Vraag een SOD zonder keuken en zie wat ze van de prijs afdoen en hoe flexibel ze zijn.

Marc Harp
0 thumb_up 1 comment Bouwer
1 jaar geleden

Bedanlkt voor de tip, dat is al een mogelijkheid. Maar hoe kan je dat dan doen voor de verwarming en ventilatie? In de beschrijving staat geen type van warmtepomp of ventilatie. Wel wordt een gegarandeerde temperatuur per kamer vermeld bij een buitentemperatuur van -8°C. De capaciteit van de warmtepomp zal bepaald worden op basis van een warmtestudie. Wij overwegen om ook een optie "koeling"te voorzien. Maar hoe kan je dan inschatten of die meerprijs realistisch zal zal zijn?

 

Jeanine Van Aerde
4 thumb_up 8 comment Andere particulier
1 jaar geleden · Bedankje ontvangen

Hallo, Heb zelf twee woningen laten bouwen via sleutel op de deur en was hier zeer tevreden over. Meestal zijn er geen valkuilen en omdat de firma al haar aannemers kent zullen de werkzaamheden veel vlotter verlopen dan wat het geval is met alle losse aannemers. Laat je alle onderdelen in het lastenboek goed laten uitleggen. Enkele goede tips: vraag een goed gedatailleerd lastenboek en stel zoveel mogelijk vragen over alle onderdelen alvorens je een bouwcontract ondertekend.  BvB.: de keuken: als de keuken die jou wilt goedkoper is dan de voorziene som, wordt het verschil dan in mindering gebracht op de totale som? Vraag of bepaalde onderdelen zoals de verwarmingsketel kan vervangen worden naar een merk van uw keuze en of er een meer of minder prijs zal voorzien worden.  Vragen: Tel. 093853510.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?