Livios: Bouwen aan morgen


Gebrekkige geluidsisolatie

Gebrekkige geluidsisolatie

Toechus
0 thumb_up 1 comment Bouwer
#Sleutel-op-de-deur · 3 maanden geleden

We zijn een tweetal maanden geleden in ons nieuwbouwappartement (aangekocht) ingetrokken. Dit is gelegen in een complex met ca. 200 wooneenheden en is gezet door een grote, gekende bouwheer/aannemer.

Reeds snel na de verhuis merkten we dat we onze bovenburen (huurders) erg goed konden horen. Initieel dachten we dat dit was aangezien zowel ons als hun appartement nog niet was aangekleed, maar helaas merken we dat het er niet op betert. We horen het als ze praten, lachen, seks hebben, rondlopen, ... Het is zelfs zo erg dat hun geluid boven onze tv uitkomt en ik 's nachts met oordopjes moet slapen.

Welke stappen kunnen we omtrent deze situatie ondernemen. Op deze moment zien zowel mijn vrouw en ik het niet zitten om in deze situatie te leven. 

Van onze zijburen en onderburen horen we zo goed als niets.

Naast de gebrekkige geluidsisolatie is er ook nog de algemene afwerking die te wensen overlaat en ons helemaal het gevoel geeft van een kat in een zal gekocht te hebben. Op deze moment hebben we heimwee naar ons vorige appartement, een huurappartement in een gebouw van bijna 100 jaar oud...

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Lara596
6 thumb_up 41 comment Verbouwer
3 maanden geleden

Een eerste stap die je kan ondernemen is contact opnemen met de bouwheer. Deze kan je dan toch al wat meer info geven over de isolatie van het gebouw. Hebben de andere bewoners er dan ook geen last van? Misschien kunnen jullie samen wel iets ondernemen...

Toechus
0 thumb_up 1 comment Bouwer
3 maanden geleden

Hallo

De bouwheer zegt dat alle geluidsisolatie voldoet aan de normen, maar ik heb geen idee welke deze normen zijn en er een keuring hierop is gebeurd. Ik kan me moeilijk voorstellen dat de normen voor geluidsisolatie zo laag zijn zoals wij ze ervaren.

We zijn er ook achtergekomen dat we enkel onze onderburen horen. Bovenburen hebben we blijkbaar nog niet. Het lijkt echt alsof onze onderburen in onze slaapkamer zitten, zo duidelijk is het. Mijn vriendin en ik kunnen geen moment op ons gemak zitten, zelfs als we televisie kijken komen praat en contactgeluiden er boven uit.

We hebben sterk het gevoel een kat in een zak gekocht te hebben.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?