Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Afrekening meer werken Sleutel op de deur : buitensporige bedragen

Barto
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Sleutel-op-de-deur · 7 jaren geleden

Wij hebben het volgende probleem. Hebben gebouwd, met sleutel op de deur. Nu hebben we enkele dingen extra gevraagd, zoals een terras gieten, een muurtje op zolder metsen etc..

Onze bouwpromotor, zei dat ie het wel even zou doen.  Goedgelovig als we waren (de rest was ook zonder al teveel problemen verlopen) hadden we er dus alle vertrouwen in dat dit alles zou gebeuren aan eerlijke prijzen.  Natuurlijk, is dit mondeling besproken, zonder dat er iets op papier staat.

Wat blijk, nu bij de afrekening dat het alles behalve eerlijke prijzen zijn, volgens ons zijn deze serieus met de haren getrokken..

Voor het terras van 4 x 8, 16 cm dik, is de prijs 1800 eur!

We zijn al gaan samen zitten met de bouwpromotor, naar zonder enig resultaat.  Hij lacht ons gewoon in ons gezicht uit (wetende dat we toch geen poot hebben om op te staan).

Daarom deze vragen:

Wie heeft nog zulke slechte ervaringen met buitensporige bedragen op de meer werken.  En hoe zijn die opgelost?

Wat is juridisch mogelijk?  (voorlopige oplevering is gedaan, maar de min-punten moeten nog opgelost worden, dus wil hem niet teveel tegen de schemen schoppen)

Waar kunnen we terecht voor een 2de opninie, aangaande de kosten meerp werken.

 

truffel
5 thumb_up 30 comment Andere professioneel
7 jaren geleden

Welke promotor dit heeft gedaan doet niet ter zake en lost evenmin de zaken op die TS graag geregeld zou zien.

Feit is dat een SOD gebeuren gebeurt onder een struktuur van vastgelegde prijzen, uitvoeringen die niet al teveel afwijken enz enz enz

Maw een basispakket dus. Alle andere afwijkende zaken of wijzigingen in het bouwproces zijn een vette kluif voor de SOD's. Dat is eigenlijk iets wat algemeen bekend is. U had dus een estmatie of offerete moeten vragen alvorens zomaar te laten uitvoeren. In de winkel wil je toch ook de prijzen weten van bepaalde items of stap je zomaar een winkel van bvb Hillfiger binnen in de hoop dat de prijs schappelijk zal zijn. The world ain't a fluffy place. Het is een recht van iedere aannemer om zijn huid zo duur als mogelijk te verkopen. Het is een recht van een klant om niet in te gaan op gelijk welk voorstel.

Indien voor u een terras werd gelegd met de vermelde afmetingen in een standaard materiaal dan is die 1800 eigenlijk zeer schappelijk.

Zelfs indien het een afgestreken beton is is die prijs nu niet echt exessief. Reken uitgraven, plastic, beton net, bekisting, storten, afstrijken

manuren etc etc etc.