Livios: Bouwen aan morgen


Wij hebben een getekende verkoopovereenkomst bij immo maar koper wil af van ons !

Wij hebben een getekende verkoopovereenkomst bij immo maar koper wil af van ons !

Guy d
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
#Juridisch · 2 maanden geleden

beste, wij hebben een akkoord voor de aankoop van een appartement en tekenden met de eigenaar en ons een verkoopsovereenkomst in het immokantoor met het bedrag erop vermeld. Nu wil de koper plots niet meer samenkomen om de compromis te tekenen omdat de verkoper plots geen goed gevoel meer heeft bij de verkoop. Kan de verkoper plots dit bod verbreken terwijl hij dit document reeds tekende?

zij gaat ervan uit dat dit enkel bindend is als daar reeds een compromis van gemaakt is samen met bodemattest, en al de bijhorend papieren?

wij hebben inmiddels de sleutel effe  gehad om gordijnen, meubels te bestellen en nu staan wij met alles aan ons been?

heeft zij het recht deze overeenkomst die samen met de makelaar opgemaakt is te verbreken en dit kosteloos ???

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

HugoCo
44 thumb_up 240 comment Bouwer
2 maanden geleden

Eigenaardig, geen goed gevoel hebben bij de verkoop. Een verkoper heeft immers alle waarborgen dat hij zijn geld krijgt bij de verkoop. Als ik het goed begrijp hebben jullie bij de makelaar een bod gedaan en heeft de verkoper dit bod aanvaard door ergens een document te ondertekenen.

Hebben jullie dat document dat hij ondertekend heeft? Want dat is bindend, zowel voor u als voor de verkoper en kan dit niet meer eenzijdig verbroken worden. Dat nog niet alle documenten voorhanden zijn is geen reden, het is enkel bij het verlijden van de acte bij de notaris dat alles in orde moet zijn.

Vermoedelijk heeft de verkoper of makelaar  achteraf een hoger bod ontvangen. Dus, als u zijn adres heeft, de verkoper en de makelaar per aangetekend schrijven melden dat jullie het appartement in feite reeds gekocht hebben en zij gehouden zijn verder het nodige te doen.

Guy d
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
2 maanden geleden

Wij hebben samen met de verkoper aan tafel gezeten en tot een prijs gekomen. Na het akkoord werd de verkoopbelofte getekend.

Kris M
392 thumb_up 1773 comment Andere particulier
2 maanden geleden

Stel je eigen notaris aan.  Dit kost je géén euro extra.  Bezorg hem de verkoopbelofte en laat hem de compromis nalezen vooraleer je tekent.  Als de verkoper/makelaar niet meewerkt om de compromis op te stellen dan zal uw notaris de makelaar/verkoper wel op z'n plichten wijzen en op de gevolgen van het niet nakomen ervan. 

Zoals geschreven is de verkoopbelofte dwingend.  Ik zou in eerste instantie niet zelf AS sturen doch stappen ondernemen volgens het advies van uw eigen notaris (die mi de tegenpartij zal contacteren om ze op hun plichten te wijzen)

Guy d
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
2 maanden geleden

Hartelijk dank voor uw antwoord !

we houden je op de hoogte,

vandaag trouwen we en een weekje op reis....


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?