Livios: Bouwen aan morgen


Vervangen van syndicus

Vervangen van syndicus

lisegilb
0 thumb_up 4 comment Andere particulier
#Juridisch · 5 maanden geleden

Beste,

De opdracht van onze syndicus is ingegaan op 15/9/2016 voor een duur van drie jaar volgens beslissing van de algemene vergadering in de tweede helft van januari 2020. In bijlage tekst uit het contract waarin staat dat de opdracht hernieuwbaar is na beslissing van de eerste algemene vergadering na het boekjaar 2019.

Mijn vraag : moeten wij de syndicus dan nog via aangetekend schrijven laten weten dat wij haar opdracht niet meer vernieuwen en zo ja wanneer dient dit te gebeuren ? Of is het voldoende dat wij voor de algemene vergadering van 2020 laten weten dat wij haar opdracht niet meer verlengen ?

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Charel
510 thumb_up 2184 comment Andere professioneel
5 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Ik lees in de door u bijgevoegde tekst van de overeenkomst dat de opzeg aangetekend moet gebeuren minstens 6 maanden voor einddatum van de overeenkomst.

Die einddatum is 15/09/2019 en dus had de opzeg moeten gebeurd zijn voor 15/03/2019. Je bent dus te laat en afhankelijk van wat er verder nog in de overeenkomst is vermeld is die overeenkomst nu stilzwijgend verlengd voor een periode van ...

30 thumb_up 98 comment Andere professioneel
5 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Geachte

Een paar opmerkingen :

* de opdracht (het mandaat) ving aan in september 2016 en zou duren tot de AV van 2020 ? Daarmee wordt de wettelijke termijn van 3 jaar overschreden....

* de 6 maanden slaan volgens mij op een voortijdige opzeg met opzegtermijn. Van vooropzeg is volgens mij geen sprake.

Naar mijn mening verloopt de overeenkomst in september 2019 en moet u op dat moment hetzij formeel verlengen, hetzij niet.

Astrid CLABOTS

CLABOTS

arrow_forward

Astrid Clabots maakt deel uit van Clabots Advocaten uit Hasselt. Meer info.

CDR
10 thumb_up 16 comment Andere particulier
5 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Als ik het artikel 2 van het contract goed lees; is het contract getekend en afgesloten in de tweede helft van januari 2020 volgens beslissing A.V. Ik kan verkeerd zijn maar dan is het contract volgens mij ongeldig. Beslissing met terugwerkende kracht van 3.5 jaar ??

De visie van Meester Clabots is correct.

lisegilb
0 thumb_up 4 comment Andere particulier
5 maanden geleden

Inderdaad, volgens de tekst in het contract zou pas in de algemene vergadering van januari 2020 de vernieuwing van het contract of de aanstelling van een nieuwe syndicus kunnen gebeuren. De 3 jaar is dan inderdaad verstreken. Normaal gezien zou er een bijzondere alg.vergadering moeten plaatsvinden voor de vervaldag van het contract of zou het boekjaar eerst moeten afgesloten zijn? De jaarlijkse alg.vergadering, die normaal in januari moet plaatsvinden wordt altijd pas einde maart gehouden.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?