Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Verantwoordelijkheid Stadsbestuur

andreaske
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
#Juridisch · 4 maanden geleden

In opdracht van de dienst Ruimtelijke Ordening bestudeerde de Brandweer op plan de maatregelen inzake brandveiligheid ivm bouwvergunningsaanvraag. Na bijkomende inlichtingen richt de Brandweer een schrijven naar de Burgemeester met kopie aan de dienst Ruimtelijke Ordening  en komt tot volgend besluit: Gunstig Advies, inzake brandvoorkoming, indien er rekening gehouden wordt met 11 beveiligingsmaatregelen, waarvan enkele dure aanpassingen in 2 privatieve delen.

Toch levert het Stadsbestuur een maand later een bouwvergunning af op de ongewijzigde oorspronkelijke plannen.

Een half jaar later dient de bouwheer opnieuw aangepaste plannen in met dezelfde foute indeling.

Opnieuw levert het Stadsbestuur een bouwvergunning af zonder rekening te houden met het advies van de Brandweer.

Het gebouw wordt opgetrokken met de foute private indeling. Niemand van de bewoners was tot op heden op de hoogte van deze situatie.

Omdat wij geen brandveiligheidsattest bezitten (vermeld in Basisakte) hebben wij de Brandweer uitgenodigd voor een inspectie en zij hebben opnieuw een negatief attest afgeleverd omwille van het niet aanpassen van de privatieve delen en de huidige strengere normen! De syndicus raamt de kosten op ongeveer 45.000€.

Aangezien de dienst Ruimtelijke Ordening ZELF de aanvraag bij de brandweer heeft ingediend en gezien de Brandweer een negatief verslag heeft teruggestuurd, heeft het Stadsbestuur zich niet tweemaal vergist bij het afleveren van 2 bouwtoelatingen?

andreaske
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
4 maanden geleden

Bedankt voor jullie antwoorden.

-        Het stadsbestuur heeft niets vermeld over het negatief verslag van de Brandweer in de bouwvergunning.

-        De tienjarige aansprakelijkheid is ondertussen verstreken, niemand van de overige eigenaar-bewoners was op de hoogte van het negatief verslag.

-        De bouwheer-eigenaar-bewoner van de 2 betrokken appartementen is ondertussen overleden, zijn weduwe is nog altijd bewoner. 

Wij hebben het appartement 3 jaar geleden gekocht van een 1e eigenaar via een notaris.