Livios: Bouwen aan morgen


Lekkage door slechte schoorsteen

Lekkage door slechte schoorsteen

La Vin
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Juridisch · 8 maanden geleden

De schoorsteen van onze oude buurvrouw is 2,5 jaar geleden opgelapt door onze dakdekker, toen wij een nieuw pannendak nodig hadden. De dakdekker heeft haar (en ons) toen al aangegeven dat hij geen garantie hierop kon geven, het zou tussen de 1 en 5 jaar kunnen houden voordat er lekkage zou kunnen ontstaan. Hij adviseerde de schoorsteen opnieuw op te bouwen vanwege de zeer slechte staat, zodat toekomstige lekkages niet zouden voorkomen. De nieuwe buren hebben wij hiervan op de hoogte gebracht toen zij het huis kochten. Nu, bijna een jaar later, hebben wij lekkage ter hoogte van betreffende schoorsteen.

We zijn er qua buren jammer genoeg niet op vooruit gegaan. Hij gaat elke discussie uit de weg namelijk, en is zeer weigerachtig als het om dit soort zaken gaat.

Kunnen wij ze verantwoordelijk stellen voor de schade, en kunnen wij ze dan ook dwingen de schoorsteen fatsoenlijk te laten repareren? Wellicht op hun kosten laten repareren?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Charel
453 thumb_up 1992 comment Andere professioneel
8 maanden geleden

Beste,

Ik begrijp het niet goed. Als jullie een daklek hebben vanwege de schouw van de buren dan klopt er iets niet aan uw eigen dakafwerking. Uw dak zou zodanig moeten afgewerkt zijn dat je geen lek kunt krijgen door de schouw van de buren, ongeacht in welke slechte toestand die ook zou zijn.

Ik vrees dus dat je de verantwoordelijkheid niet kunt leggen bij uw buren.

Nick 61
97 thumb_up 548 comment Andere professioneel
8 maanden geleden

Is het een schoorsteen die op jullie dak staat of gemeenschappelijk of grenst deze aan jullie dak? Post eventueel eens een foto

La Vin
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
8 maanden geleden

Ons huis is uit 1915. Het huis van de buren is ouder. Het staat zo’n 2 meter meer naar vren en hun dak en schoorsteen is hoger dan dat van ons.

Charel
453 thumb_up 1992 comment Andere professioneel
8 maanden geleden

Als het huis  met de zogenaamd slechte schouw ouder is dan het uwe, het dak hoger en er geen gemeenschappelijk scheidingsmuur is dan lijkt het mij overduidelijk dat je de buren niet verantwoordelijk kunt stellen voor een lek in uw dak. Het zou me zelfs verbazen dat dit dan door die schouw op dat andere dak zou kunnen komen.

Tenzij een foto kan aantonen dat ik het me totaal verkeerd voorstel.

Kris M
440 thumb_up 1960 comment Andere particulier
8 maanden geleden

Zonder foto s idd lastig om een mening te vormen. Als je zeker bent van je gelijk kan je een proces starten.  Zal je wel een smak geld kosten die je alleen recupereert als je wint.  Vrederechter zal als eerste stap een door u te betalen expert aanstellen om een expertise te maken wie voor wat aansprakelijk is. 

Bij waterschade binnen kan je ook je brandverzekering inschakelen die een expert zal langssturen om de oorzaak vast te stellen en te laten oplossen.  Vervolgschade wordt vergoed.  Oorzaak niet.

k Zou ook verwachten dat lekkages aan uw kant door u op te lossen zijn maar zonder foto s is een mening vormen onmogelijk.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?