Livios: Bouwen aan morgen


Inkijk door verdiep bij te bouwen

Inkijk door verdiep bij te bouwen

Stephane1985
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
#Juridisch · 2 maanden geleden

Hallo,

Mijn tuin kijkt uit op een hangar van mijn buurman. Nu gaat deze zelfstandige uitbreiden en hangt de gele vergunning uit. Ik ben naar de plannen gaan kijken en daarop was te zien dat er 1 groot raam ging komen aan mijn tuin. Ik ben deze ochtend eens gaan vragen aan mijn buurman hoe het precies zit omdat ik niet echt inkijk wil in mijn tuin/living.  Mijn buurman garaanderde mij dat er geen inkijk mogelijk zal zijn. Gewoon op woord vertrouwen of mijzelf best indekken op de 1 of andere manier zodanig zij melkglas of iets dergelijks moeten gebruiken? 

Mvg

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

gery
52 thumb_up 405 comment Andere particulier
2 maanden geleden

Het gaat hier om een bouwaanvraag? Dan gemotiveerd bezwaar indienen.

Stephane1985
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
2 maanden geleden

Gery,

Het gaan inderdaad om een bekendmaking stedelijke bouwvergunning.Dus een gemotiveerd bezwaar indienen lijkt het verstandigst?

Alvast bedankt voor uw reactie

Stephane1985
0 thumb_up 2 comment Verbouwer
2 maanden geleden

Beste Gery,

Gaat inderdaad om een stedelijke  bouwaanvraag. De buurman zelfs zij dat er geen inkijkmogelijk zal zijn maar dat is natuurlijk maar een woord. Ik wil deze persoon ook niks in de weg legen maar wil later natuurlijk ook niet met de gebakken peren zitten dat er door deze ruit volk in mijn tuin kan kijken (wordt refterken voor zijn werkvolk) 

Bedankt voor uw reactie

Mvg

Charel
342 thumb_up 1434 comment Andere professioneel
2 maanden geleden

Je kan inderdaad een bezwaar indienen maar dat moet dan wel een gegrond bezwaar zijn. Als bijvoorbeeld het gebouw tot op de perceelsgrens zou gebouwd worden dan zal het bezwaar duidelijk gegrond zijn, dan zou de bouwaanvraag zelfs zonder dat bezwaar wellicht afgekeurd worden.

Als echter dat gebouw op bijvoorbeeld drie meter van de grens staat dan denk ik dat ramen aan die kant zullen mogen. Het is onder andere daarvoor dat men in de meeste gevallen door een afsluiting of haag op de persceelsgrens de wederzijdse inkijk probeert te voorkomen. 

5 thumb_up 27 comment Andere professioneel
2 maanden geleden

Geachte

Ik reageer klassiek in die zin dat de stedenbouwkundige beoordeling, in functie van een goede ruimtelijke ordening, geen vrijbrief vormt - in geval van toekenning van een stedenbouwkundige vergunning - om een inbreuk te begaan op de burgerlijke rechten van de buur.

Het is niet omdat men voor de aangekondigde werken een vergunning krijgt op basis van conformiteit met de voorafbepaalde bouwvoorschriften, soms mits toelating van een afwijking, dat men geen rekening moet houden met regels inzake burenhinder en erfdienstbaarheden van lichten en zichten.

Inderdaad hoeven deze laatste criteria, die subjectief en individueel gelden, niet te beletten dat de toets van de algemene "goede ruimtelijke ordening" kan worden doorstaan ...

Astrid CLABOTS

Advocaat

arrow_forward

Astrid Clabots maakt deel uit van Villa Juris Advocaten uit Hasselt. Meer info.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?