Livios: Bouwen aan morgen


Deputatie

Deputatie

Guest
0 thumb_up 8 comment
#Juridisch · 6 maanden geleden

In de jaren 70 heeft de deputatie een machtiging gegeven voor een tankstation. Na een beroep tegen een vergunningsaanvraag vorig jaar heeft diezelfde deputatie gezegd dat het voor autohandelaar niet ruimtelijk inpasbaar is (bijgebouw achterin de tuin) en dat de oprit voor 50% groen moet zijn. Ik begrijp het niet... Een volledig tankstation is goed toen en nu zijn ze tegen een paar geparkeerde wagens en de benodigde verharding om deze te kunnen parkeren?

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Guest
0 thumb_up 8 comment
6 maanden geleden

Precies e. Maar als er een weigering zou geweest zijn toen dan zouden ze er wel rekening mee gehouden hebben!

Keon
19 thumb_up 125 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Je moet kijken wat er in de voorschriften staat en die voorschriften kunnen komen van een BPA, RUP, stedelijke verordening, provinciale verordening, verkaveling,... die eerste vier kunnen ook later (na 1970) zijn gekomen waardoor ze nu strengere regels opleggen. Als er in die voorschriften iets staat over bijv. "oprit 50% groen" hebben ze gelijk.

De hemelwaterverordening legt op dat je waterdoorlatende verharding moet gebruiken maar zegt niets over het max. aantal m².

Als uw oprit moet dienen om auto's te stallen die moeten hersteld worden, is het iets andere koek gezien de risico's op bodemvervuiling.

Maar je kan altijd nog een beroep aantekenen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen (tegenwoordig heb je daar binnen de 15 maanden een uitspraak).


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?