Livios: Bouwen aan morgen


Contract met dakwerker verbreken.

Contract met dakwerker verbreken.

lucara
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Juridisch · 1 jaar geleden

voorschot betaald in februari en nog steeds geen dakwerker gezien,qfwerkingsdatum was voorzien 07/2017,allerlei beloftes en uitvluchten al dan niet gegrond zoals isolatie tekort,slecht weer etc wel kleine levering timmerhout maar nog geen werken 

Wat kan ik doen mijn vertrouwen is helemaal weg ondertussen december.

-wat zijn de gevolgen bij verbreking contract,wanneer kan andere aannemer aangesteld worden

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
425 thumb_up 1875 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Je begint met de aannemer per aangetekende brief met kopie per gewone brief waarnaar je verwijst aan te manen om binnen een redelijke termijn - bv 20 werkdagen min verloren dagen wegens bouwstop (vriezen) of regen -  afgewerkt te hebben.  Zoniet beschouw je de overeenkomst als onbestaande met het verzoek het geleverde hout op te halen en het voorschot terug te betalen.

Als de aangetekende brief terugkomt dan bewaar je hem ongeopend.  Door het verstuurd hebben van de kopie per gewone brief wordt de aannemer geacht de inhoud te kennen.

Doet hij dat laatste niet dan moet je naar de vrederechter die je als eerste vraag naar de aangetekende ingebrekestelling zal vragen.

Mocht de aannemer failliet gaan dan ben je je voorschot kwijt maar moet de curator je wel het akkoord geven om een andere aannemer aan te stellen.

kas
34 thumb_up 196 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

Perfecte werkwijze om een aannemingscontract juridisch op te zeggen.

Enkel het verzoek om het voorschot terug te betalen zal enkel kunnen als dit expliciet voorzien is in de algemene voorwaarden. Normaliter staat er in de algemene voorwaarden dat bij verbreking het voorschot NIET kan terug gevorderd worden of terugbetaald. 

Kris M
425 thumb_up 1875 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Bij eenzijdige verbreking door de opdrachtgever is natuurlijk schadevergoeding verschuldigd. Bij verbreking door niet-uitvoering door de aannemer (vandaar de aanmaning om het werk alsnog te komen uitvoeren) kan men wel degelijk het voorschot retourneren.  t Zou mooi zijn:  kontrakten afsluiten met stevig voorschot - niets uitvoeren - en alle voorschotten blijven houden, ...

kas
34 thumb_up 196 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

... daarom lees zeker de algemene voorwaarden . Daar staan de afspraken in met betrekking tot annulatie, voorschotten , schadebedding ......

Als de werken niet worden gestart  binnen een vastgelegde termijn ( zie contract) kan de opdrachtgever inderdaad gemakkelijker het voorschot recuperen maar de opdrachtgever zal moeten aantonen dat er nog geen werken zijn uitgevoerd .... en heeft hij al geen hout geleverd? 

.

lucara
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
1 jaar geleden

bij nalezing contract volgende 

Bij eenzijdige contractbreuk door opdrachtgever om gelijk welke reden ook en zo de uitvoerder de ontbinding der overeenkomst vordert is de uitvoerder gerechtigd op schadevergoeding ook op het geleverd materiaal ?

uiteindelijk kan men dus niets doen dan maanden afwachten? 

HugoCo
44 thumb_up 240 comment Bouwer
11 maanden geleden

In principe moet u zich niet teveel aantrekken van wat er allemaal in die algemene voorwaarden staat. In vele gevallen veegt de vrederechter die gewoon van tafel omdat ze eenzijdig de aannemer bevoordeligen. (hij zou bv meer winst maken als het contract niet doorgaat, dus hij heeft er alle belang bij dat de werken niet uitgevoerd worden en dat u verbreekt).

Eén voordeel is dat u een einddatum voor de werken hebt voorzien. Stel de aannemer in gebreke, wijzend op de einddatum, en geef hem 14 dagen tijd om de werken te starten en  een maand tijd om de werken te beëindigen (u hoeft geen medelijden te hebben met hem) en indien het zonder reactie blijft dreig dan om onmiddellijk de zaak voor te leggen aan de vrederechter.

Treuzel niet langer en informeer al eens op het vredegerecht hoe u een verzoekschrift aan de vrederechter moet opstellen.

kas
34 thumb_up 196 comment Andere professioneel
11 maanden geleden

In principe moet u zich niet teveel aantrekken van wat er allemaal in die algemene voorwaarden staat. In vele gevallen veegt de vrederechter die gewoon van tafel omdat ze eenzijdig de aannemer bevoordeligen. ......

Dit advies spant de kroon.

Je zal de eerste niet zijn die met deze instelling van een zeer kale reis thuiskomt van bij de rechtbank. 


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?