Livios: Bouwen aan morgen


Bezwaarschrift tegen stedenbouwkundige handeling

Bezwaarschrift tegen stedenbouwkundige handeling

kve
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Juridisch · 6 maanden geleden

Even schetsen hoe het het zit :

Mijn vader is weduwnaar geworden waarna de kinderen (4 kinderen) medeeigenaar zijn geworden van de woning. Nu is de braakliggende landbouwgrond verkaveld geweest wat op zich geen probleem was.

Nu heeft mijn vader zonder ons te informeren toestemming gegeven (met handtekening op de nieuwe eigenaar zijn plan) om een garage te bouwen (3 meter hoog) op de scheidingslijn. Alsook het plaatsen van een draadafspanning van 1m80 hoog + het kappen van 2 bijna 100 jarige inlandse eikenbomen. Hij is 82 jaar en heeft er alweer spijt van.

Is er een manier om dit tegen te gaan ? Kan het zijn dat in dit geval de kinderen ook hiervoor moeten tekenen ?

Graag goede raad hierover

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Keon
19 thumb_up 125 comment Andere professioneel
5 maanden geleden

Als jullie al mede-eigenaar waren ten tijde van die handtekening, dan is er idd. wettelijk gezien ook jullie handtekening nodig. Let wel op, voor zover jullie handtekening - en die van uw vader - werkelijk nodig zijn (hangt af van de verkavelingsvoorschriften).

Hugo C.
210 thumb_up 1099 comment Bouwer
5 maanden geleden

Als je een terrein verkavelt is het de bedoeling om zelf op te bouwen, het als bouwgrond te behouden - voor zover de verkavelingsvoorschriften het toelaten - of om te verkopen als bouwgrond. Maar één ding is zeker: het zal bebouwd worden in overeenstemming met de ruimtelijke ordening (omgevingsvergunning).

Het lijkt mij niet onlogisch dat op de scheiding een garage wordt gebouwd en ook dat bomen op het bouwterrein, die hinderlijk zijn voor de nieuwe eigenaars, worden gerooid en een afsluiting wordt geplaatst. Wat had u verwacht als nieuwbouw?

Maakte het verkochte stuk bouwgrond deel uit van het oorspronkelijke erf met de woning,of gewoon van de gemeenschap van goederen van uw ouders, dan zijn jullie waarschijnlijk nog mede-eigenaar en kan uw vader zo maar niet verkopen. De notaris zal daar wel op wijzen. Maar uw uitleg geeft de indruk dat de verkoop reeds ver gevorderd is, zoniet reeds definitief is afgehandeld.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?