Livios: Bouwen aan morgen


Bezwaar registratiebelasting mogelijk?

Bezwaar registratiebelasting mogelijk?

Asyrea
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Juridisch · 3 maanden geleden

Beste,

Op 14/07/2014 hebben ik en mijn partner een huis aangekocht op klein beschrijf,datum registratie 23/07/2014.

Wij hebben dit huis gedurende 3 jaar volledig zelf gerenoveerd en bewonen sinds 09/08/2017 de woonst.
Ik krijg deze week een brief waarin ik en mijn partner élk 5962.50 euro moeten betalen omdat wij dus niet binnen de 3 jaar de woning hebben betreden. Het komt dus welgeteld op 19 dagen waarvoor wij 12 000 euro zouden moeten betalen.. Dit maakt ons nu toch wel enorm bang. Kunnen wij bezwaar aantekenen? Hoe doen we dit best?
Die 19 dagen te laat was uiteraard niet bewust en wij zijn vanaf de woning effectief bewoonbaar was direct verhuisd en dit doorgegeven aan de gemeente.

Alvast bedankt.

Geers Tiana

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
391 thumb_up 1771 comment Andere particulier
3 maanden geleden

Neen heb je. Ja kan je krijgen.  Dien dus een bezwaarschrift in.  Ze zijn evenwel zeer strikt geworden in de interpretatie van de 3 jaar regel zodat je spijtig genoeg ws een “neen” zal krijgen.  t Zou dan idd een zware financiële opdoffer zijn voor een foutje van enkele dagen.

Op welke datum deed je je domicilieaanvraag?  Op 9/8 of vroeger?  

k Vrees dat je weinig argumenten hebt.  “Niet bewust zijn ervan” is geen argument maar probeer zeker met als argument dat je in de geest de 3 jaar gerespecteerd hebt en de sanctie dus disproportioneel is.

Asyrea
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
3 maanden geleden

Ik zal de domicilieaanvraag eens nakijken.. ik denk dat ik dit telefonisch heb gedaan. Kan ik dit ergens opvragen?

Wij hebben het huis vollédig zelf gerenoveerd(van de vloeren uitbreken,elektriciteit,waterleideing vernieuwen tot nieuwe garagepoort,keuken,living,badkamer..) werkelijk alles. Er zijn uiteraard enkele dingen uitgelopen omwille van budget en planningen met een oplichter van dakvernieuwingen(die ondertussen in de gevangenis zit). We hebben tijdens de werken ook vochtproblemen ontdekt die onverwacht een grote hap uit ons budget hebben genomen. Door deze aanhoudende vochtproblemen hebben wij de renovatie van ons sanitair(toilet) uitgesteld tot het allerlaatste want er was nog een controlebezoek gepland. Doordat ze opnieuw moesten injecteren in het wc-kamertje hebben wij dit uiteraard niet afgewerkt. Dit is er pas van gekomen eind juli-begin augustus 2017. Ik heb facturen die dit kunnen bevestigen en ook dat wij wel degelijk tot juli-augustus alles in het werk hebben gesteld om rap te verhuizen(dit was echter een misschatting en ik had nu echt niet verwacht dat het op 2 weken zou komen..)

Is dit een geval van overmacht? Wij kunnen na de zware verbouwingen écht niet 12 000 euro ophoesten... dit zou zo jammer zijn door 16 dagen te laat te zijn..


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?