Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Bezwaar bijbouw buren

Sven Panis
0 thumb_up 6 comment Andere particulier
#Juridisch · 1 jaar geleden

Onze woning is vroeger opgesplits tot 2 halfopen bebouwing. Daarom hebben wij 3 ramen bij de perceelgrens. Nu wilt de buurman bijbouwen en zijn bijbouw voor onze ramen zetten en dus de ramen blokkeren. Er is een openbaar onderzoek geweest dat in juni is geëindigd. We hebben binnen die tijd bezwaar ingediend.

Hugo C.
233 thumb_up 1190 comment Bouwer
1 jaar geleden · Bedankje ontvangen

Hier is het iets helemaal anders. De vensters waren al aanwezig op het ogenblik dat de woning in twee geplitst is. De ene heeft duidelijk een erfdienstbaarheid op de andere nl. zicht, belichting / bezonning en verluchting. De buur, die het naastliggend deel gekocht heeft, heeft duidelijk gezien dat er een erfdienstbaarheid bestond nl de vensters in de scheimuur. Had er een deur in gestaan, dan betekende dat dat de ene recht van doorgang had over het terrein van de andere. Dat moet daarom niet beschreven staan.

.....

....

(nceel is opgesplits naar 2 perceelnummers, zij hebben klein beschrijf en wij groot beschrijf. In het uittreksel vergunningsregister staat bij Verkavelingen: "Voor zover bekend behoort het onroerend goed niet tot een niet vervallen verkaveling of maakt geen deel uit van een verkaveling die deels vervallen is" En bij verkavelingswijzigingen en stedenbouwkindige attesten staat ook geen. Wat betekent dat dan voor ons?

Het zou kunnen dat er voorwaarden bij stonden zoals afbraak van bepaalde delen van het gebouw, dichten van de bewuste vensters bv. Als er niets in staat duidt dit er alleen op dat alles legaal verlopen is.