Livios: Bouwen aan morgen


Barsten in vloer nieuwbouw na 7 jaar.

Barsten in vloer nieuwbouw na 7 jaar.

ruda
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Juridisch · 4 maanden geleden

Beste,

We hebben 7 jaar geleden een nieuwbouw duplex appartement aangekocht om er zelf te wonen. Een probleem dat duidelijk merkbaar is sinds twee jaar geleden is, dat onze vloer met vloerverwarming aan het zakken is, dit merken we goed aan de plinten zie afbeelding. We hebben dit doorgegeven en dit was omdat vroeger de silicone nog niet zo goed was? Ik werk zelf al 30 jaar met silicone en geloof daar niks van. We konden alles laten opnieuw opspuiten op eigen kosten? Een jaar later vielen me vervormingen op die een kruis vormden vanuit onze verschillende ruimten, living, eetkamer en open keuken zie afbeeldingen. We hebben dit opnieuw gemeld daar ikzelf vermoed dat het gespoten pur door zijn krimpfactor de oorzaak zou zijn. Dit was volkomen uit de lucht gegrepen en ze zijn met alle betrokken partijen van chappe tot vloer komen kijken onder begelijding van een WTCB expert. Conclusie het kan niet aangetoond worden wat de oorzaak dus kan hier ook geen gevolg aan gegeven worden? Ondertussen zitten wij wel met ondertussen meer dan 30 tegels met dit probleem dat steeds erger lijkt te worden? Het is nu nog niet zo erg, al spreken mensen die op bezoek komen erover. Zeker nu de bovenlaag van de tegels hier en daar nu zichtbaar beschadigt raakt.

Graag hadden we van mensen in dezelfde situatie te horen gekregen of hier iets kan aan gedaan worden? Ze hebben 3 jaar geleden tegels in een klein kamertje vervangen op eigen kosten met ditzelfde probleem, voorbode van wat ons te wachten staat? Het probleem daar nu is dat er kleurverschil op de tegels zit, dus lijkt nergens op. Dit willen we zeker niet in onze woonruimten.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Met vriendelijke groet,

R&D

edit: foto's toevoegen lukt blijkbaar niet ook al zijn ze maar 500kb groot.

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

HugoCo
44 thumb_up 240 comment Bouwer
4 maanden geleden

Ik heb gebouwen in 2011 en zit met hetzelfde probleem. Een deel van de vloer + chape is aangebracht op 20cm beton met EPS-korrels. Een ander deel is op 8cm gespoten PUR-isolatie aangebracht. Beide vloeren zijn 1 tot 2mm gezakt. Met gevolg dat  verschillende tegels zijn gebarsten en andere een hol geluid weergeven als je er op klopt.

Alfafox
0 thumb_up 3 comment Andere particulier
4 maanden geleden

Beste Ruda,

Wij hebben ook ons sod woning gekocht begin 2016.

Tot op heden talrijke problemen vastgesteld met de nodige discussies tot gevolg maar zonder deftige oplossingen.Wij weigeren de definitieve oplevering te ondertekenen zolang er geen oplossing is.De Sod firma kan natuurlijk eenzijdig opleveren.

Onze parketvloer en tegels op het gelijkvloers vertoond nu overal een opening van bijna 1 cm.Sod firma wil dit oplossen met een siliconenvoeg wetende dat dit maar tijdelijk is(max.anderhalf jaar ,resultaat is bij de buren te zien).

De zwevende chappe is gelegd zonder wapening op vlokken of schilfers isolatie(persoonlijk denk ik afval van andere isolatie).

Nu recent vastgesteld dat op de verdieping ook een opening is tussen plint en laminaat.

Dus mijn gezond verstand weet dat er een slechte gemengde chappe gebruikt is maar de werfleider laat mij weten dat zij met proffessionele aannemers werken en dat ik maar een gerechtsexpert en rechtzaak moet beginnen om mijn gelijk te krijgen. 

Nu heb ik vandaag een mail verstuurd naar de Nationale Architecten Vereniging en de Bouwunie om te vragen hoe ik dit zonder te grote financiel gevolgen kan laten vaststellen.(bijv.een proefboring om de samenstelling van de chappe te onderzoeken),

Dan rest mij de vraag waar zijn wij in godsnaam mee bezig!

Onze duur betaalde eigendom door steenrijke malafide bouwprojectoren en aannemrs laten verknoeien.

Wij kunnen een rechtzaak beginnen wetende dat er eerst enkele duizenden euro provisie

moet gestory worden en dan?

Zijn wij zeker van de afloop?

Dus daarom zou er meer onafhankelijle controle moeten zijn maar wie gaat daar mee starten.Geld is belangrijker dan eerlijkheid.En dergelijke firmà gaan dan nog vrijuit.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?