Livios: Bouwen aan morgen


Aannemer past detail factuur aan

Aannemer past detail factuur aan

Loperke1
0 thumb_up 3 comment Verbouwer
#Juridisch · 6 maanden geleden

Eerst kregen we de factuur zonder detail. Daarna detail opgevraagd. Daarin bleek een rekenfout te staan (in voordeel van aannemer) en toen we hem hierop wezen en een kredietnota vroegen, reageerde hij negatief en ging alles nog eens opnieuw bekijken en nieuwe detail sturen met hoger eindbedrag. Kan dit zomaar?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Loperke1
0 thumb_up 3 comment Verbouwer
6 maanden geleden

Nee, alles was in regie. Maar omdat eerste facturen altijd met detail vergezeld waren, hebben we voor deze afslutiende factuur die zonder detail kwam , de detail opgevraagd, ook al omdat het bedrag ons aan de hoge kant leek. Detail gekregen en daar stonden per dag de manuren opgelijst maar als je dat optelde kwam ik een tiental uren lager uit dan wat in de totaal manuren kolom stond. Maw, een rekenfout. Daarom om kredietnota gevraagd maar dat is niet in goede aarde gevallen en aannemer zou nu nieuw detail opsturen (en waarschijnlijk er voor zorgen dat de manuren per dag nu samen wel aan het totaal komt dat hij had voorzien). Maar mag dat wel én kunnen wij deze factuur nog betwisten (ondertussen heeft hij er voor gezorgd dat er al dikke 2 weken over heen zijn gegaan)

Nick 61
109 thumb_up 636 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Je kan proberen met een gewoon schrijven en per aangetekend schrijven het meer bedrag van de factuur te betwisten omdat je een eerste detailoplijsting hebt hopelijk met een datum op.

kas
60 thumb_up 313 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Betaal de factuur min het betwiste bedrag aan uren. 

Dan is het aan de aannemer om het resterende bedrag te vorderen.

Doet dit wel na het aangetekend protest op zijn factuur met uitleg waarom je niet alles betaald. 

Dit aangetekend protest op zijn factuur MOET de verzenddatum hebben voor de datum van verzending van de nieuwe detailstaat!! 

Loperke1
0 thumb_up 3 comment Verbouwer
6 maanden geleden

Hebben deze week factuur volledig betaald om er vanaf te zijn maar ...

Vandaag nieuwe detail in de bus gekregen met extra factuur.

Eerste detail ging als volgt:

dag 1 : 4,5h
dag 2 : 27,25 h
dag 3 : 23,75h
dag 4 : 7,5h

Totaal = 74h (terwijl de som van de hierboven vermelde zaken op 63h komt, verschil van 11h).

Nieuwe detail:

dag 0 (extra dag in magazijn) : 2h
dag 1: 4,5h
dag 2 : 27,25h
dag 3 : 23,75 h
dag 4 : 16,5 h

Totaal = 74h MAAR dit is nu plots enkel met verplaatsing heen en niet verplaatsing terug en dus rekent hij nog 10h enkele verplaatsing aan + administratiekosten.

Kan dit zomaar? Kunnen wij deze nieuwe factuur met een gerust hart betwisten? We hebben enkel een afgeleid schriftelijk beiwijs (via messenger bericht tussen mijn partner en mijzelf van de dag zelf) dat op dag 3 & 4 al zeker iets niet klopt met zijn detail.

Charel
488 thumb_up 2116 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Je hebt de factuur betaald zeg je. Maar was dat dan volgens die eerste detail met 63 werkuren en heb je daarvan dus 11 uur afgetrokken met verklaring over de telfout?

Of heb je om er van af te zijn de factuur volgens de eerste detail met een  foutief aantal werkuren (74) betaald ?

De tweede detail is dus gekomen na de betaling van de faktuur ?

Ik zou me er verder niets meer van aantrekken. Het is aan hem om verdere stappen te zetten. Moest het zover komen dat het voor de rechtbank komt, wat ik ten zeerste betwijfel, dan sta je redelijk sterk met uw betaling van de laatste factuur die is gestaafd met de toen bijgevoegde detail.

Het tweede detail wel bijhouden, hieraan is redelijk duidelijk te zien dat het over hetzelfde gaat en dat men dat naderhand heeft willen verhogen.

Loperke1
0 thumb_up 3 comment Verbouwer
6 maanden geleden

We hebben de factuur volgens foutief aantal werkuren (74h) betaald er van uitgaande dat de 11h verschil dan maar een compensatie waren voor de terugverplaatsingen (want aannemer had bevestigd dat die niet in de 63h zaten en had agressief gereageerd op onze vraag voor die 11h verschil een kredietnota te krijgen) en om van de ganse zaak af te zijn. De 2e detail is inderdaad gekomen na de betaling van de factuur. 

Ik denk dat het wel nodig is om deze extra factuur te betwisten? Ofwel in zijn volledigheid ofwel betalen we de administratiekosten als teken van goodwill? Maar om onszelf in te dekken is een betwisting wel nodig dacht ik?

Charel
488 thumb_up 2116 comment Andere professioneel
6 maanden geleden

Ja inderdaad, je kan die laatste faktuur best betwisten met de vermelding dat deze over dezelfde periode van laatst uitgevoerde werken gaat als bij de laatst bezorgde faktuur met bijbehorend detail en dat die factuur trouwens reeds is betaald. Ik zou hierbij ook zeker vermelden dat bij nazicht en vergelijking met de bijgevoegde werkurenlijst, nu blijkt dat die reeds betaalde faktuur een telfout bevat met een foutief te hoog eindbedrag. 

En dus verzoek je vriendelijk om een rechtzetting door middel van een kredietnota.

StaalBouw
17 thumb_up 104 comment Andere particulier
6 maanden geleden

Extra factuur volledig betwisten met duidelijke motivatie en verwijzen naar reeds betaalde facturen. Aangetekend én per gewone post (eventueel ook nog via mail) opsturen.

Vermeld onderaan ook iets als:

"Wij meldden u één en ander zonder enige nadelige erkenning en onder voorbehoud van al onze rechten."

Indien uw verhaal klopt met de feiten, dan lijkt me dit weer zo'n malafide aannemer die u binnenkort zal beginnen bedreigen via zijn raadsman. Laat u niet intimideren!


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?