Livios: Bouwen aan morgen


Aannemer past detail factuur aan

Aannemer past detail factuur aan

Loperke1
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Juridisch · 6 dagen geleden

Eerst kregen we de factuur zonder detail. Daarna detail opgevraagd. Daarin bleek een rekenfout te staan (in voordeel van aannemer) en toen we hem hierop wezen en een kredietnota vroegen, reageerde hij negatief en ging alles nog eens opnieuw bekijken en nieuwe detail sturen met hoger eindbedrag. Kan dit zomaar?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Loperke1
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
6 dagen geleden

Nee, alles was in regie. Maar omdat eerste facturen altijd met detail vergezeld waren, hebben we voor deze afslutiende factuur die zonder detail kwam , de detail opgevraagd, ook al omdat het bedrag ons aan de hoge kant leek. Detail gekregen en daar stonden per dag de manuren opgelijst maar als je dat optelde kwam ik een tiental uren lager uit dan wat in de totaal manuren kolom stond. Maw, een rekenfout. Daarom om kredietnota gevraagd maar dat is niet in goede aarde gevallen en aannemer zou nu nieuw detail opsturen (en waarschijnlijk er voor zorgen dat de manuren per dag nu samen wel aan het totaal komt dat hij had voorzien). Maar mag dat wel én kunnen wij deze factuur nog betwisten (ondertussen heeft hij er voor gezorgd dat er al dikke 2 weken over heen zijn gegaan)

Nick 61
93 thumb_up 524 comment Andere professioneel
6 dagen geleden

Je kan proberen met een gewoon schrijven en per aangetekend schrijven het meer bedrag van de factuur te betwisten omdat je een eerste detailoplijsting hebt hopelijk met een datum op.

kas
37 thumb_up 209 comment Andere professioneel
6 dagen geleden

Betaal de factuur min het betwiste bedrag aan uren. 

Dan is het aan de aannemer om het resterende bedrag te vorderen.

Doet dit wel na het aangetekend protest op zijn factuur met uitleg waarom je niet alles betaald. 

Dit aangetekend protest op zijn factuur MOET de verzenddatum hebben voor de datum van verzending van de nieuwe detailstaat!! 


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?